ÇSGB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@DELİ-KURT Hocam ordaki yetkililerden biri telefonda birisine anlatırken duyduğum şuydu.
" Önceden yapılan, alımı yapan Çalışma Genel müdürlüğünün yaptığı soruşturmaydı, ben Personel Daire olarak ayrı bi soruşturma dosyası hazırlayıp yaptırmak zorundayım."
Kapsamları farklı mıdır ayrı mıdır o kadarını bilemiyorum malesef. -
@cexay tamam hocam saolasin
-
@cexay ÇSGB Uzman Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
Evrak teslimi için gittim. Düzeni biraz anlatayım.(Örnek dilekçeler kısmındaki sağlık beyanı ve adli beyanları da eklemeyi unutmayın)
- Girerken Çalışma uzman yardımcılığı için geldiğinizi belirtin. Çünkü girişte iş sağlığı güvenliğindekilerin de evrak teslimi varmış. Karışıklık olmasın.
- Girerken ehliyet vermenizde yarar var çünkü belgelerdeki kimlik bilgileriniz evrak kısmında kontrol ediliyor.
- Mal bildirimi formunu zarflama konusunda yardım ediyorlar. Ufak zarfa koyuluyor ve üstüne İşe Giriş Mal Bildirimi, Ad soyad, imza alt alta yazılıyor. Bi de yapışan kısmına imza atılıyor.
- Güvenlik soruşturması formunu inceliyorlar. Ufak bi hata oldugunda yeniden çıktı almanız gerekiyormuş. O yüzden mümkünse flasha bilgisayarda kaydettiğiniz dosyayı atmanızda yarar var. Fotoğrafı da mümkünse orda yapıştırın riske girmeyin.
- işlemler bittikten sonra evrak teslim kısmına gidiyosunuz. Ordan numara tarih veriliyor. İşiniz bitmiş oluyor:)
Soruşturmaların ne zaman biteceğini sorduğumda "1 ay da olabilir 3 ay da 5 ay da olabilir, emniyet yoğun olduğu için kısa sürmez. Soruşturma bittiğinde onay yazınızı yazıp size ulaşırız." Dediler.
Herkes için tekrar hayırlı olsun.Hocam merhaba, mesaj atamadığım için buradan yazıyorum. Mal bildirimi mektup zarfına mı konacak? Zarfın kapağı ayrıca imzalanacak galiba?
Bir de güvenlik soruşturması formunu farazi isim ve bilgilerle, doğru biçimde doldurarak buraya yükler misiniz? Zira ben Van'da görev yapıyorum, gidip gelmek de evrakları yollamak da zahmetli. Herhangi bir sıkıntı çıkmaması için yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler -
@neverland
Mal bildirimi formunu 4 e katlayıp sığacağı bir zarfa koydu. Ona göre koyabilirsiniz. Üst yüzeyine bilgiler yazılıyor, kapanma yerine de tekrar imza atıyosunuz sizden başkası açmadığı anlaşılsın diye.
Güvenlik soruşturması formunu doldurup buraya koymam gereksiz olur hocam. Çünkü doğru şekilde doldurmaktan kastım kendi bilgilerinizle uyumlu olması:) yani ben burda taslak yazsam da kendi bilgilerinizi hatalı veya eksik yazarsanız sorun olur.
İsterseniz siz yazmaya başlayın. Merak ettiğiniz veya buraya ne yazılcak diye kafanızı karıştıran bişey olursa bana sorun. Ben şimdi size mesaj atıyorum. Ordan dönebilirsiniz bana -
@cexay Soruşturması bitenler tek tek çağrılacak mı? yoksa herkesin soruşturmasının bitmesi mi beklenecek acaba.Bu konuda bilginiz var mı?
-
@sımplypassenger bende bu soruyu sordum herkes birlikte dendi ancak bir yazi falan gelirse soruşturması biten başlayabilir diye o şekilde de olabilir dendi
-
@istaistatistik inş çok beklemeyiz ya.Bu süreci bizim hızlandırma payımız nedir?bazılarınınki çok kısa sürerken bazılarının daha uzun sürüyor
-
@istaistatistik Nasıl bir döneme denk geldik:(Çifte soruşturma geçiriyoruz.Bu hep mi böyle olacak acaba?Bunun çaresi yok mu?10 günlük iştir bu.Bu kadar sürmemeli.OHAL uzatıyor mu acaba bu durumu ?Kafamda deli sorular.Gittiğimde soracağım bunları.Cuma ya da pzt si teslim ederim ben de
-
@sımplypassenger Hocam tam emin değilim ama bazı kurumlarda erken biten erken çağırılabiliyordu. Örneğin küçük şehirdekilerin soruşturması ankara istanbul gibi şehirlere göre kısa sürüyor. Ama yine de erken bitse de 1 ay gibi bi farkla erken başlatacaklarını sanmıyorum.
Ben aynı anda başlatılır diye düşünüyorum ( ki arkadaşa da öyle cevap vermişler şimdi okudum:) . Topluca eğitim olayları olduğunu tahmin ederek. -
@sımplypassenger Süreç malum olaylardan dolayı 2 soruşturmaya döndü malesef dediğniz gibi. Ama bildiğim kadarıyla 60gündü soruşturma tamamlanma yasal süresi.
Belge teslim ettiğim beyfendi evrak teslim tarihi sonunda herkrsinkini düzenleyip göndercez dedi. O aradaki işlemlere 1 ay versek, 2 ay soruşturma zaten.
Sonuçlandıktan sonra onay yazılarımızı yazmaları gerekcekmiş. Onun da içerde imza vs işleri oldugunu düşünerek kötümser olup 1 ay da oraya versek. 4 aydan önce sonuçlanmaz. En iyimser hali 3 ay bence -
@cexay Bilgilendirme için sağolun hocam.Süreç bu şekilde işleyecek sanırım.Sgk denetmenlikte sorusturması biteni çağırıyorlar;Umarım beklediğimizden daha kısa sürede başlarız hocam.
-
1 ay ile 5 ay arası ama kısa sürmez dediler emniyetin yoğunluğundan dolayi dendi
-
Arkadaslar yanlış bimiyorsam aralık ayında sonuçları açıklanan iş müfettişleri hala başlamadılar.inşallah bu daha kısa sürer
-
@odtüsbky onun nedeni daha sonra sizin adınıza art niyetli birisi o kısımları doldurur ihtimaline karşı. Bu ihtimalde olur mu demeyin, bu hayatta herşey olur ve devlette bununla ilgili bir şey yaşanmıştır.
-
Merhabalar, öncelikle kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Ben de belgelerimi şehir dışından göndereceğim. İster istemez formları doldururken tedirgin oluyorum. Belgelerini teslim arkadaşlara sorum olacak rica etsem yardımcı olabilirler mi acaba?
-Formların hepsini bilgisayar ortamında mı dolduracağız yoksa güvenlik araştırması formu dışındakiler elle ya da bilgisayar ortamında olması fark etmez mi?
-Formlarda imza yeri yazan yerler dışında başka bir yere de imza atmak gerekiyor mu? ( Örneğin, mal bildirim zarfında hem öne hem arkaya imza atmak gerekiyormuş gibi) -
@victory Hocam güvenlik soruşturması formu dışındakileri elle doldurmanız gerekiyor.
İmza konusunda da mal bildirim zarfı dışında farklı bi yere imza attırmadılar bana. Diğer formlarda imza yazan yerlere atmanız yeterli -
teşekkürler @cexay
-
Arkadaşlar biz de WhatsApp grubu kursak mı acaba?
-
@sımplypassenger mantıklı olur hocam
-
Evraklarını teslim eden arkadaşlara bir sorum olacak. Evraklarınızı teslim ettiğinizde inceleyen memur güvenlik soruşturmasındaki nufüs sureti onaylama bölümünü doldurdu mu? Benimkini doldurmadı. Soracaktım o an araya başka bir şey girdi karambole gitti