2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin Hocam o zaman pazartesine kadar temel hak ve ozgurlukler sonraki pwzartesine kadar yasama seklinde olsun.Cunku is mufettisligi,kyk muf,halk bank sinavlari var.Simdi soz verip yapmamazlik olmasın.
-
@onuktekin hocam aslında ben 10 gun ıstıyorum ama 1 hafta da bıtırmeye kosulumuz varsa ona uyarım .
-
@onuktekin Bu pdf programının alternatifleri var mı acaba?
-
@demoklesinkılıcı olabilir hocam.Uzun zamandır onu kullanıyorum sorun yaşamadım bu yüzden onu önerdim.Onu kullanmak şart değil
-
@onuktekin doğrudur:) ondan değilde mevcut tele uygun olmadı varsa başka bildiğiniz diye sordum:)
-
@gizemce 10 gün de olur hocam.Sıkıştırmayın kendinizi.Başka sınavlar da var.Yükümüzü paylaşıyoruz
-
Belediye kanunu da ben alayım.aksilik olmazsa pazartesiye kadar yetişir
-
@oruçreis tamam hocam yazdım.
-
@luthor Tamam hocam olur.
-
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Dostlar çalışmada kullanmak için dropbox hesabı açıp hesap açtığınız e-posta adresinizi bana ya da @kemoenes arkadaşımıza gönderin.Ortak çalışma grubu oluşturdum. Dosya paylaşımımızı oradan yapacağız.
Elle yazdığımız notlar içinse telefonunuza tiny scanner uygulamasını indirin. Bu notların fotoğraflarını çekip buradan pdf ye çevireceğiz.Hocam ben teknık konulardan fazla anlamıyorum , guzelce yazıp fotografını ceksem nasıl ulastırabılırım size ?
-
@gizemce Hocam kullanımı çok basit.En çok 10 dakikanızı alır.Siz yapın nasıl yapacağınızı anlatırım.Çok basit.
-
@onuktekin ben bitirdiğimde söylerım size o halde, tesekkurler
-
Kalanlar bunlar şu an için
1-Anayasa(yasama-yürütme-yargı)
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
4- Bilgi edinme kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu
19- Kamulaştırma kanunu
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
22- Mahalli idare birlikleri kanunu
23- Mal bildirimi kanunu
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun -
@gizemce Rica ederim hocam hallederiz inşallah.
-
Makro iktisat
Mikro iktisat
Türkiye ekonomisi
İnsan hakları ve Demokratikleşme
Bunlar biraz daha uzun sürede yapılabilir.Bu konularda haftalık bir yükleme yapalım.
Mikro iktisatla ilgili bu hafta problemler ve çözümler ekleyeceğim.
Türkiye ekonomisinden de haftaya çarşambaya kadar 50 soru hazırlayacağım.
Diğer konularda da haftalık az çok demeden soru hazırlanırsa işin sonunda elimizde bol soru olur. -
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Kalanlar bunlar şu an için
1-Anayasa(yasama-yürütme-yargı)
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun
4- Bilgi edinme kanunu
7- Devlet memurları kanunu
8- İdari yargılama usul kanunu
9- İl idaresi kanunu
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
15- Kabahatler kanunu
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu
19- Kamulaştırma kanunu
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun
22- Mahalli idare birlikleri kanunu
23- Mal bildirimi kanunu
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
25- Milletvekili seçim kanunu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanunBurada iyuk gereksiz onu boşverin.
-
*****@onuktekin hocam bende birşeyler yazma gereksinimi duydum. Öncelikle 2017 kaymakamlik sinavi benim için tam bir fiyasko oldu. Bende yakın bir puanla kaciranlardanim. Sınav anında gerçekten çok üzüldüm çünkü sınavın çıkar çıkmaz yuksek kapatacağını tahmin ettim. Bu kadar mevzuata boğulmaya gerek olmadığını düşünüyorum, malesef 2017 sınavının sağlam çalışanla çalışmayani ayırt edemeyen bir yapıda gerçekleşti. Biz sınava hazırlanırken anayasa ve idareden özellikle bir kaç soru hariç çok basit sorulması az çalışan veya hiç çalışmayan biri de sağlam çalışan biri de yaptı. Bu sınavı anayasa idare belirlemedi. Türkiye ekonomisi için de aynı şey herkes çok zor beklerken 3/4 unu yaptı insan hakları da yine basit tarzda soruldu ama içlerinde karışıklık vardı. Çok tartisma yaşandı sorular bazında. Iktisat konusunda bir fikrim yok zaten yapabilseydim bende mulakattaydim. Bence bu kadar mevzuatta boğulmamak lazım gördük herkes 23-27 netleri yakaladı. Mülakata kalan arkadaşları da tebrik ederim bizim düştüğümuz 2005 sorusu bm genel kurulu 14 nolu protokol gibi bir kaç tuzak soruya düşmediler. Kısacası şunu iyi biliyorum ki bu gün mülakat heycanını yaşayan arkadaşlarımız bizden daha zeki ve daha bilgili olduklarını düşünmüyorum. Sadece daha akıllı davrandılar
-
@böğürtlen Hocam çalışmaktan başka yapacak bir şey yok Kanunları da teoriyi de detaylı çalışacağız.Vaktimiz de var çok şükür ki.Çalışıp yazılı aşamayı geçebiliriz hocam.Güzel olacak inşallah.Bakarsınız daha zor sorarlar sonraki sınavda.
-
@onuktekin hocam merhabalar bu proje için kafanızda bir bitirme tarihi var mı, ben de bizim atama süreci başlayana kadar bu yararlı projeye katılmak isterim.
-
@sofuoglu Sınav olana kadar devam hocam. Çok iyi olur hocam.Ortam çok güzel olursa hakimlik vs diye devam eder çalışmalar