2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Peki secimden once ilana çıkılması imkansız mı.Ne dersiniz.?
-
@ilerlemeyedevam haftaya daha net cevap verebilirim sınav hakkında
-
Bugüne kadar kafalarına ne koydularsa yaptılar eminim kaymakam atamalarında da salt siyasiliği getirecekler hakimlik sevdasından sonra kaymakamlıktan da vazgeçerim böyle bir şey olursa
-
@ilerlemeyedevam şahsi fikrim en erken ilan temmuz gibi gelir eylül olur sınav diye dusunuyorum yani en erken eylül 7 temmuz deniyor ama o gün açıköğretim sınavları var açıköğretim ortaokul ilkokul gibi bide temmuz ayi gibi olacak olsaydi ben herkesin temmuzda mutabik olacagini da dusunuyorum o nedenle eylül gibi bekliyorum en erken
-
Cevaplariniz icin tesekkur ederim.Hayırlı aksamlar
-
@ilerlemeyedevam ilerleyen günlerde göreceğiz ins hep beraber süreci hepimiz için hayırlısını nasip etsin Allah iyi akşamlar iyi calismalar
-
Ya şimdi şu uyum yasaları meselesi kafama takıldı. Diyelim cb seçildi 5 yıl görev yaptı sonra seçilemedi, cb ile gelen kaymakam, cb 2. seçimi kaybedecek olursa meslek hayatı komple bitecek mi?
-
@hakim89 inşallah hocam sizede iyi calismalar dilerim.
-
@rootofallevil bu soru beni de yer bitirir.
-
Arkadaşlar sınav var mı yok mu bilen varsa cevap versin erken seçim kararindan sonra hayallerimizi tek kalemde silip atacak mıyız
-
http:// www. hurriyet. com .tr/gundem/500-burokrat-cumhurbaskaniyla-gelip-gidecek-40788561
https:// www. cnnturk. com/turkiye/merkez-valiligi-tarih-oluyor
https:// tr. sputniknews. com/turkiye/201803301032841483-cumhurbaskanligi-hukumet-sistemi-burokratlar-calisma/İyi akşamlar arkadaşlar, ben de sizin gibi kaymakamlık sınavına hazırlanan adaylardan biriyim. Süreçteki birçok dalgalanmayla birlikte son olarak yorumlarda yazılan uyum yasaları ile şahsen kendim iyice açmaza girdim. 20 Ocak tarihindeki haberlerde kaymakamlık dahil iken; internetten araştırdığım kadarıyla (yukarıdaki haber tarihleri 30 mart ve 14 nisan) sanki sonradan kaymakamlık görev kademesi dahil edilmemiş gibi geldi. Tabi ki benimki fakir temennisi; hakkımızda hayırlısı olsun...
-
@alasayvan Sınav var Arkadaş lar heyecanınız kaybolmasın ve eylül de büyük ihtimal ilk dediğim şekil de akşam aldığım bilgi.Ayrica önümüzdeki bi kaç sınav aynı şekilde olacak değişiklik yok öyle fazla bi değişimde olmayacak 2023 e kadar kademe kademe bazı şeyler yeniliğe uğrayacak. Eylül le hazır olun...
-
@amirim eyvallah kardeşim içimize su serptin
-
@amirim sagolasin eylül razıyız olsun ins
-
@amirim Hocam peki görev süresi iktidarla sınırlı mı olacak bir haber alabildin mi? değişiklik olarak ne konuşuluyor ?
-
@amirim sağolasın ümitlerimizi kaybetmeyiz inşallah hayırlısı
-
@amirim sınavın ne zaman olacağı benim için çok mühim değil bu sene içinde olduğu sürece tabi ama korktuğum şey, uyum yasaları zımbırtısıyla kaymakamları da cumhurbaşkanı ile gelip cumhurbaşkanı ile gider şeklinde düzenlemeye dahil ederlerse işte o zaman yandık
-
@rootofallevil o konu net değil henüz bunlar için cok erken sınava odaklanin krizi doğru yöneten kazanır... hayırlı geceler
-
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Değerli bir hocamızın uyum yasaları meselesi ile ilgili yaptığı açıklama: Umarım soru işaretlerinizi giderebilmişsinizdir. İyi çalışmalar...
Başkanlık sistemlerinin doğası gereği Devlet Başkanı seçildikten sonra üst düzey bürokratları kendi kriterleri dahilinde görevlendirme kabiliyeti bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği beyan buna işaret etmektedir. Ancak burada söz konusu ifadede bir sınavla alakalı değerlendirme yapmak söz konusu değildir. Kaymakamlık, Büyükelçilik ve Valilik müesseseleri süreklilik arz eden pozisyonlar olmakla beraber, kimlerin nerede görevlendirileceği Cumhurbaşkanının kararıyla belirlenecektir. Yani daha önce devam eden Bakanlar Kurulu kararıyla görevlendirmenin kalkacağı, Cumhurbaşkanının bundan sonra il, ilçe ve yurtdışı atamalarını kendi insiyatifiyle yapacağı söylenmiştir. Tıpkı Amerikan sisteminde ve Fransa'da olduğu gibi. Ancak hiçbir Büyükelçilik, Kaymakamlık ve üst düzey bürokrasi makamının KPSS, Kaymakamlık ya da Hakimlik tipinde bir sınav olmaksızın gelmesi söz konusu değildir. 20 Ocak 2018 Cumartesi günü demeçte geçen cümleler sınav ile ilgili değil; görev değişikliği, merkeze alma ya da aktif göreve alma ile sınırlıdır. Bu da sistemin doğası gereği böyledir. O bakımdan sınav sistemiyle ilgili bir panik ortamı söz konusu olmamalıdır.
-
@kaimmakam1 Allah sizden binbir kere razı olsun. İçimize öyle bir su serptinizki ne desem bilemedim. @amirim ve daha ismini bilmediğim nice derttaş sizlere de katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun İnşAllah...