2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar Eylül'e kadar sistem bi daha değişir her sabah yeniliklerle uyaniyoruz
-
Normalde bu uyum yasasıyla ilgili bir taslak bugün cumhurbaşkanına götürülüp, kesinleşmiş olan konularla ilgili açıklama yapılacaktı. Tabi erken seçim ilanı olmadan önce söylenen buydu. Şimdi ne olur bilemiyorum.
Ayrıca merak ettiğim diyelim kaymakamlık istisnai memurluk konumuna getiriliyor. O zaman sıfırdan bir adayın kaymakam olması bana anlamsız geldi. Çünkü stajı eğitimi felan var sonuçta e cumhurbaşkanı tarafından seçildi diyelim. 2 yıl eğitim desek geri kalan 3 yıl görevini yapıp, yeni seçimle tazminatı verilip geri mi gönderilicek.
Bu konu ciddi olarak moralimi çok bozdu. Bir an önce uyum yasalarının en azından içeriğini dört gözle bekliyorum. Hakkımızda hayırlısı -
Hali hazırda görev yapan 1000 civarı kaymakam var böyle bir değişiklikte onların akıbeti ne olacak? Bana kısa zamanda uygulanması çok zor bir plan gibi geliyor istisnai memurluk.
-
@conmaynard 1300 mülkiyeli var bi anda olacak iş değil panik yapmayın devam edin en az 2 sınav aynı sistemle olacak
-
@amirim 106. Dönem son kazandığımız sınav olarak kalmaz inşallah hocam.Eğer son iki sınavsa gerçekten,önümüzdeki iki sınav şampiyonlar ligine döner.
-
Sınav tarihinin belirsizliği üzerine şimdi istisnai memurluk belirsizliği başladı. Ne yapalım biz çalışmaya devam mı edelim netleşmesini mi bekleyelim kafalar karışık
-
@siyaset-bilimci çalışmaya aynı şekil devam etmek en mantıklı yol. Karamsarlığa ümitsizliğe gerek yok.
-
3 bakan son kez bu seçimde istifa edecek
-
@kd6 Hocam son anayasa değişikliğinde olan bakanların seçimden önce istifa etmeme durumları bu seçimle birlikte uygulanmaya konulacağı belirtiliyor. Bakanların istifa etmeyeceği haber kanallarinda sıklıkla değiniliyor hocam.
-
@ayran bende öyle biliyordum anayasayı actım madde 114 un acıklamasında yapılan secim sonucunda CB göreve basladığı tarihte yürürlükten kalkar diyor, bir de siz bakım isterseniz yanlış mı yorumluyoru acaba
-
@kd6 Evet hocam şimdi baktım. Açıklama da Cumhurbaşkanınin göreve başlaması ile yürürlüğe gireceği yazıyor. Sizin de yazdığınız gibi anayasaya göre son istifalar olmasi gerekiyor. Bakalım süreç nasıl işler bizleri nasıl etkiler zamanla göreceğiz, hakkımızda hayırlısı inşallah.
-
-
Yani istifa etme durumu yok
-
Mülki idare amirliği sınıfının giriş kapısı kaymakam adaylığı sınavı... İstisnai memur olan valilerin tamamı kaymakamlıktan gelmişler oraya. Mülki idare amirliği için likayat aranır. Bu liyakati nasıl tesbit edilecek. Sadece CB nin insiyatifine göre mi ? Ne diyim hayırlısı
-
Türk devlet geleneğinin temeli olan bakanlar kurulu ve başbakanlık (kurultay,divanı hümayun,babıali vs..) Cumhurbaşkanlığı sisteminde kaldırıyorsa kaymakamların da vali gibi artık bk olmadığı için CB tarafından atanması imkansız değil.Bu sistem değişikliği nedeniyle olası bir durum ve 657 de birçok değişikliğe ilerleyen dönemde sebep olacaktır.
-
@aslan-reyiz Hocam bakanlar kurulu olacak. Fakat eskisi gibi etkin yetkin olmayacak danışma kurulu gibi düşünebiliriz. Kaymakam atamalarına gelince kimlerden seçilecek merak ediyorum. Eğer denildiği gibi istisnai memurluk haline gelirse kaymakamlik mesleği...
-
@alperen-turkuaz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz Hocam bakanlar kurulu olacak. Fakat eskisi gibi etkin yetkin olmayacak danışma kurulu gibi düşünebiliriz. Kaymakam atamalarına gelince kimlerden seçilecek merak ediyorum. Eğer denildiği gibi istisnai memurluk haline gelirse kaymakamlik mesleği...
İşte bk olacak da işlevi nasıl olacak merak konusu.Kaymakamlık da yeniden reforme edilir mi bakalım yeni dönemde.Atama,sınav, istisnai ...bekleyip göreceğiz.
-
Haziranda sınav olacaksa ilanın hemen gelmesi gerekiyor
-
@mia_1071, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Haziranda sınav olacaksa ilanın hemen gelmesi gerekiyor
Haziran'da sınav bekleyen var mı hala ?
-
@vamos Eylül de bakanlık bürokratlarının verdiği bilgi