2018 Kaymakamlık Sınavı
-
-
@can-mavi https://www.yenisafak.com/gundem/burokratik-vesayeti-bitirecek-duzenleme-3015449 Hocam bu habere ne diyorsunuz peki? İktidara yakın bir gazete bu haberi yapıyorsa ciddi ciddi kaymakamlık istisnai memurluk yapılacak gibi duruyor.
-
@conmaynard hadi istisnai memurluğu anladım da . 5 yıl görevde kalma olayı ilginç. 900 den fazla kaymakam bir sürü vali yardımcısı var 81 tane vali var. Bu kadar bürokratı başka mevkilere nasıl getirecekler. Daha yakın zaman da 100 kaymakam adayı alındı. Böyle bi plan varsa niye alım yaptılar.
-
Plan felan yok ki.. Cumhurbaşkanı danışmanlarından Şükrü Karatepe'nin bir beyanı vardı yeni sistem hakkında bir süre deneriz olmadı tekrar eski sisteme geri döneriz diye... Bu yanılmıyorsam 3-4 ay önceki bir beyandı. Şu an süreç daha da komplike olacak gibi..
-
@alperen-turkuaz bende nasıl olacak bilmiyorum olacaksada bu uzun vadeli bir planlama gerek.1000 tane mülki amiri bir anda başka memuriyete atamazlar diye düşünüyorum.
-
@alperen-turkuaz böyle birşey yok konu saptiriliyo sınav a odaklanin
-
@amirim hocam sen seçim erkene alındıktan sonra da Eylül duyumunu netleştirdin mı? Elimizde bir tek Eylül kaldı senin duyum bari patlamasın. Yoksa bu gidişle bütün hayallerimiz hüsrana dönecek.
-
Diyelim Kaymakamsiniz Erdoğan geldi sizi bi yere genel müdür atadi,Erdoğan gitti eski görevinize (kaymakamlığa) veya emsal teşkil eden bi görev e döneceksiniz... Sadece terfi yer değiştirme işlemleri değişecek hayat a geçerse tek başına yapabilecek
-
@amirim kesinlikle aynı düşüncedeyim
-
@conmaynard bu ülkede herkes her şeye alışır.
Mevcut mülki amirlerin hepsi devam eder.Yeni alımları 100 - 100 istisnai olarak yapıverirler.Şimdi de istisnai yapılıyor desek pek yanlış olmaz.Liyakate bakılacaksa ilk 200 çağrılsın.Terörler bağlantılı olmayan herkes alınsın.Adam istisnai almak isterse de sınav yapabilir. İlk 5000 i çağırır sınav kazandı der olur biter kelimelere çok takılmamak lazım. Her şeyin istisnai olmaya başladığı yerde herkese gün doğar, istisnailik genel, genellik istisnaileşirse, liyakat zaten azaldı, çöker gider.
İşin ehline verilmediği yerde devlet çöker.
Darbelere,dış müdahalelere , teröre zemin hazırlar.Devlet özel şirket gibi yönetilmez.
Bir avuç insanın hayalinin bitmesi de kimsenin umrunda olmaz.Allah herkese yardım etsin, kolay gelsin. -
@amirim kesinlikle şu an da zaten öyle bazı kaymakam kökenli bakanlıklarda genel müdür genel müdür yrd. Olarak görev yapıyor zaten bu meslek az birazda siyaset işi zaten hükümeti temsil ediyorsun görevde. Kaymakamlik kesinlikle ve kesinlikle istisnai memur olamaz böyle bir çalışma yok arkadaşlar bu konuda rahat olun. Kaymakamlar eski usulle görev yapmaya devam edecekler. Bu meslek zor ve meşakatli bir meslektir. Bu mesleğe talip olan herkes neyle karşılaşabileceğini iyi bilmelidir
Geleceğin kaymakam adaylarına boş polemikler yakışmıyor bence -
@böğürtlen @amirim ve diğer nice içimizi rahatlatan kardeşlerimiz, Allah razı olsun. İnanın varya o kadar emek verdik ki bu yola. Rabbim hepimize nasip etsin İnşAllah. Zaten kaymakamlık uzun bir staj süresi olan ve devlete en iyi bürokratları yetiştiren tek meslektir. Direk siz istisnai memurluğa alırsanız tecrübesiz insanlar buraya gelir ve aynı Osmanlı'da şehzadelerin sancak sistemi kaldırıldıktan sonra devlet tecrübesi olmadan tahta geçmeleri gibi hata olur ve sonra kahtı rical olur. Allah kalbimizi ve bu yola ne kadar emek verdiğimizi biliyor. O yüzden moralimizi bozmadan İnşAllah Eylül'de yapılacak sınava hazırlanalım. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşAllah...
-
Eylül diyen buradaki arkadaşlara ve bakanlıktan eylül duyumunu alan dostlarıma gönülden inanıyorum ve itimat ediyorum , ama bugün KHK kaymakamlık grubunda birkaç kişi bir paylaşımın altına sınav kesinlikle olmayacak tarzında şeyler yazmışlar belki sizler de gördünüz , hem de öyle kesin sözle yazmışlar ki sanırsın ki bizzat bakan bey söylüyor artık sınav olmayacağını .. öyle de eminler kendilerinden .. Hatta eylül duyumunu paylaşanları insanların hayalini sömürmekle suçlamayı da ihmal etmiyorlar .. Durum çok vahim
-
@moonlight Psikoloji bozmaya, bu tür spekülasyonlara sürekli olarak itimat etmeye gerek yok. Ben çalışmama bakarım sınavıma çalışıyorum. Benim aldığım bilgiler Eylül sonudur. Uyum komisyonları şöyle demiş birileri grupta sınav olmicak demiş gerek yok bunlara. Siz hazırlanın da tevekkel Allelah, nasipse kısmet olursa kazanırız inş. Seçimlerden sonra durum tamamen netleşecek zaten. Açıklamaları yapılacak.
-
@moonlight kaymakamlikla ilgili 3 gruba uyeyim bu tür söylentiler var özellikle 2 grupta ben de motivasyon düşürme amaçlı olduğunu düşünüyorum ayrıca madem sınav yok kaymakamlık gruplarında ne işleri var kpss ales dgs grupları değil bu gruplar takılmayalim arkadaşlar çalışmaya devam insallah
-
Arkadaşlar bugün içişleri bakanlığından birine sordum kendisi de sınava girdi geçen yıl takip ediyor. Eylül ayında sınavın olacağını söyledi. İstisnai memurluk konusunda da söyledikleriniz 3 ay önceki türkiye gazetesinin bi haberi yenişafakta o habere dayanarak çıkardı. Kaymakamlığın ataması önceden müşterek kararnameydi şimdi bakanlık bu sistemde pek önemli değil başbakanda yok cumhurbaşkanı tek başına atama yapacak. Durum bu aslında 1000 tane kaymakamı ne yapacaklar ptt ye memur mu? Valiler ya nasıl seçilecek jandarmanın emniyetin illerde bağlı olduğu bir makam özel sektörden olabilir mi mantıksız bikere. Vali büyükelçi genel müdür ve üzeri kadrolar için geçerli. Aslında buralara eskidende her hükümet kendi atamasını yapıyordu ama daha düşük rütbeye dönemiyordu merkeze kızağa çekiliyordu şimdi kaymakamlıktan gelen vali görevi bitince 5 yıl sonra geri kaymakamlığa dönebilecek. İstisnai durum cb ile çok uyumsuzsa tazminatını verip ilişiğini kesecekler. Kaymakamlık bürokrasinin mutfağıdır okuludur kalkamaz. Not:bilgi ve yorumlarımın karışımı bi yazı
-
@çetin ha yaşa be kardeş durum bundan ibaret .başından beri diyorum arkadaş lar devam edin ...
-
Dün büyük ihtimal eylülde olacağını ve hiçbir şey değişmediğini yazmıştım zaten ... Bugün ise dünden farklı bir tanış ile konuşma fırsatım oldu ve bana aynen "suan için durum nedir bilmiyorum ancak seçim kararı verilmeden bir hafta önce sınavın 22 eylül de olması planlaniyordu , seçim kararı planı değiştirir mi değiştirmez mi suan icin bilmiyorum" dedi , yani uzun lafın kısası calismaya devam ...
-
@can-mavi seçim sonrası da plan aynı kardeşim. çalışmaya devam
-
@greyfalcon hem de hız kesmeden