2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Bu hafta içinde bakanlığın sitesinde sınavla ilgili olarak duyuru yapılcak.Sınav 100 soru test olacak.
-
icişeri gov tr yi patlatın :))
-
@istihbarat_mia hocam ben sana hep ayni soruyu soruyom ama soru dağılımı hakkinda fikrin varmi idare anayasa iktisat soru dağılımı
-
-
alım 100 kişimi arkadaşlar duyum varmı
-
@istihbarat_mia @amirim konu dağılımını da verin tam olsun
-
ben insan haklarına tek tek kurumlarla ilgili makale okuyarak başladım arkadaşlar. örneğin avrupa insan hakları mahkemesi, avrupa konseyi ile ilgili makalelerde 14. protokol cevabı da var. bu şekilde kurumların kafada oturması daha kolay oluyor. kurumlardan sonra ise teoriler için belli başlı kitapları kullanacağı. yine her protokolü ve sözleşmeyi de okurum, bm ve avrupa sözleşmelerini daha iyi oturacaktır, zaman var zaten. tavisye ederim gerçekten kafaya oturuyor
-
@enea Tam bilgimin olması mümkün değil sadece tahminde bulunabilirim yakında belli olur zaten onlar.
-
İnsan hakları ve demokratikleşme için güzel bir kaynak önerisi var mı?
-
@istihbarat_mia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Bu hafta içinde bakanlığın sitesinde sınavla ilgili olarak duyuru yapılcak.Sınav 100 soru test olacak.
80 di 100 soru mu olacak vay be Dağılım değişecek o zaman 30-50 idi 2014 son test sınavında
-
@istihbarat_mia hocam bir ara yanlış doğruyu götürecek diye birşey yazmıştınız öyle bir durum söz konusu mu peki?
-
@aslan-reyiz bu sefer de 40-60 olur dağılım
-
@amirim Hocam adli idari hakimliğin ne zaman olacagına dair bir duyumunuz car mı?
-
@istihbarat_mia Adli idari hakimlik sınavının ne zaman olacagıyla ilgili bir duyumumuz var mı?
-
@hukukçuuu İlgi alanım kaymakamlık hakimliklr ilgili bilgim yok fakat önceki sayfalarda aralık diyorlardı en son
-
@öktem_ilteriş Her halükarda zamanı ayarlamak meselesi bize kalmış. Eğer vaktiniz varsa kendi çalışma düzeniniz açısından söylüyorum; açık uçludan çalıştığınızın mülakata kalmanız durumunda faydasını görürsünüz. Test sınava çalışmak, klasik sınava çalışır gibi hazırlanılmadığı sürece sözlü sınavda hiçbir işe yaramayacaktır. Onun için de ayrı bir çalışma gerekecektir. Dediğim gibi vaktiniz varsa, başka derslerin yetişmesi durumuna göre konu tekrarı için ve ilerisi için faydalı olur.
-
@enveryesevi Mahalli idareler mevzuatı, anayasa ve idare hukuku hiçbirini seçim sonrasına bırakmak mantıklı değil. Sürecin nasıl ilerleyeceği net değil, uyum yasaları için daha zamanları olacak, biran önce çalışmaya başlamak lazım aksi halde yetişmez. Güncellemeler sonradan çalışmaya dahil edilebilir.
-
İnsan hakları için bu İstanbul bilgi üniversitesinin sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Geçen ki kaymakamlık protokol sorusunu ordan okuyup yapmıştım.
https://humanrightscenter.bilgi.edu.tr/tr/content/32-avrupa-konseyi-denetim-usulleri/
-
@tyr61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
İnsan hakları için bu İstanbul bilgi üniversitesinin sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Geçen ki kaymakamlık protokol sorusunu ordan okuyup yapmıştım.
https://humanrightscenter.bilgi.edu.tr/tr/content/32-avrupa-konseyi-denetim-usulleri/
Katılıyorum.
Bu ders için bana göre şu anda en doğru düzgün kaynak burası. -
arkdaşlar bir önceki açık uçluyu kazanan biri olarak, açık uçlunun testten sanki daha kolay olacağını düşünüyorum, test olursa biraz daha zorlayacaklar gibi geliyor, bana katılan var mı bu konuda?