2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@amirim o zaman 2019 da tekrar alım olur ? 2019 için bir duyumun var mı hocam ? 2 Eylül'deki alım ile beraber kaymakamlardaki açık kapanmış olacak mı ?
-
@amirim, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Kaymakamlık için istisna i memurluk çalışması yok arkadaşlar...
sen kralsın kral
-
@new_user, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
arkdaşlar bir önceki açık uçluyu kazanan biri olarak, açık uçlunun testten sanki daha kolay olacağını düşünüyorum, test olursa biraz daha zorlayacaklar gibi geliyor, bana katılan var mı bu konuda?
katılıyorum hocam. Özellikler Türkiye Ekonomisi için test olması halinde detaylı sorular gelebileceğini düşünüyorum. Çok daha kapsamlı çalışmak gerekecek. Açık uçlu soruların cevapları genelde kısa olduğu için çalışırken ona göre çalışıyorduk
-
arkadaşlar yaş sınırı değişebilir mi bir fikirlerinizi paylaşırmısınız rica etsem
-
@amirim bugun ilan gelir mi ne dersiniz ?
-
Test sınavı geçmiş yıllara bakarsak her testin daha kaliteli ve sağlam sorulardan oluştuğunu görüyoruz.Özellikle türkiye ekonomisi iktisat insan hakları dersleri daha zor ama test daha adil ve net cevaplar.Örneğin türkçe test sınavında daha net.
Klasik sınav daha yüzeysel gibi görünse de eksik /yanlış yazma,tam hatırlayamama sorunları var ve kanun okuduk ve komisyon bunu ayırt edemedi kurum/kurul yazana aynı puanı verdi bu nedenle objektiflikten uzak olduğunu düşünüyorum.Ayrıca klasik basit gibi görünse de tc eko insan hakları ve idarede yine sağlam sorular vardı 14.protokol bakanlık teşkilatı 3046 imkb gibi.Klasikte Türkçede neye puan verdiği belli değil alternatif cevaplar olsa dahi çoğumuz türkçeden iyi puan alamadık alan iyi olmasına rağmen.Örneğin ben 75.44 te kaldım.
Sıavın şeklinden çok sınavın açılması bizim için daha önemli.Çünkü her türlü çalışıp kazanmak için uğraşacağız.Herkese iyi çalışmalar.
-
Arkadaşlar yakın zamanda ilan da ayrıntıları ile gelecektir. Ancak benim bakanlık kaynaklı aldigim duyuma göre sınav yarı test yarı klasik şeklinde olacak deniliyor. Bu konuda aynı doğrultuda duyumu olan varmıdır?
-
ben üniversite hayatım boyunca ve kpss sürecinde hiçbir zaman test usulünü benimseyemedim, klasik sınavlarda hep daha başarılı oldum. cevabı 5 maddeden oluşan bir sorunun ilk birkaç maddesini yazarak puan alabiliyorsunuz ama test olunca belki çağrışım yapıyor olabilir ama işin içine yanıltmalar, saçma sapan detaylar, haddinden fazla zor sorular giriyor. klasik sınavlar genellikle daha yüzeysel oluyor açıkçası. mesela bir klasik sınavda iktisattan "likitide tuzağını grafikle anlatın" diye bir soru gelir, yazar çizersiniz ve 10 puanlık bir sorudan 8 puan alırsınız ama test usulünde öyle bela bir soru sorar ki, şıklarda bilmediğiniz terimler, yanıltıcı seçenekler vs... velhasıl çok iyi bildiğiniz bir konuyu bile yapamayabilirsiniz :)) ben açık uçlu olması taraftarıyım çünkü açık uçludaki sorular test usulüne göre daha yüzeysel olacak kanaatindeyim ama test olursa da hayırlısı diyip çalışmaya başlayacağız inşallah.
-
@ayran, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar yakın zamanda ilan da ayrıntıları ile gelecektir. Ancak benim bakanlık kaynaklı aldigim duyuma göre sınav yarı test yarı klasik şeklinde olacak deniliyor. Bu konuda aynı doğrultuda duyumu olan varmıdır?
Aynı duyumu bende aldım dostum.
lafına %100 güveneceğim birisi .
Kesin konuşmadı . "Böyle bir ihtimal var haberin olsun" dedi . -
@istihbarat_mia Öncelikle paylaştığınız duyum için teşekkür ederim,fakat buğün iki hesapta,sınavın yarı test yarı klasik olacağını söylüyorlar,ben sjze inanıyorum ama bubkadar emin konuşulunca insanın aklı karışıyor,kısa bir bilgilendirme yapmanız mümkünmü?şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum kaymakamlık sınavı için a kadro nun kaymakamlık için kitabını aldım birde politicus Türkiyenin sosyo-ekonomik yapısı kitabını aldım sizde konular için yeterlimi ek kaynakta önerir misiniz?
-
@iibf a kadro'dan ağzı yanan birçok aday var, kesinlikle yeterli bir kitap değil, verilen birçok yanlış bilgi var ve mevzuatlar güncellenmemişti en son, ama tabi yeni baskılarına bi bakmak lazım
-
Test - Açık uçlu tercihim olsa açık uçlu derdim. Bundan sonra test olur olmaz orası ayrı ama bana kalırsa bu sınav artık açık uçlu olmalı. Sınava 2 ay kaldı neredeyse ve hala sınav tarzını bilmiyoruz. Ne fark eder diyen arkadaşlar bence arada baya bir fark var. Eğer güzel, temiz, adaletli bir şekilde cevap anahtarı yapsalar hatta açık uçlu sınavlara özel alternatifli cevap anahtarını paylaşsalar iyi olurdu.
-
@new_user 2018 anayasa değişiklikleri ile güncellenmiş diyor fakat bana da çok kısa ve yüzeysel anlatılmış gibi geldi. ondan size sormak istedim teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.
-
@iibf ben türkiye ekonomisi kısmına a kadrodan bakmıştım ve beğenmiştim, ama müfredatın geri kalan kısmı için kesinlikle güvenmiyorum.
-
@amirim 2 eylül+100 kişi+test üçlemesinden ilkini isabet ettirdin geriye kaldı diğer ikisi. test olursa 80 soru mu olur sence?
-
@iibf Bende geçen sınavda çalışmaya a kadronun kitabıyla başlamıştım. Başlangıç için fena değil fakat tek başına yeterli bir kitap değil. Özellikle iktisat kısmı mesela temeli yeterli olmayanlar için çok yüzeyseldi. O yüzden hukuk ve mahalli idareler, teşkilat konularında Nohutçu'dan desteklemeye çalışmıştım. Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban'ın kitabı iyidir. Sizin söylediğiniz kitabı daha önceden duymadım, ona yorum yapamıyorum ama a kadro kaymakamlık kitabı meselesi özetle böyle.
-
@iibf, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum kaymakamlık sınavı için a kadro nun kaymakamlık için kitabını aldım birde politicus Türkiyenin sosyo-ekonomik yapısı kitabını aldım sizde konular için yeterlimi ek kaynakta önerir misiniz?
Türkiye ekonomisi için yasin çoban daha iyi olur.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@iibf, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Türkiye ekonomisi için yasin çoban daha iyi olur.
Blok satış yeni baskıda bile hatalı dikkat etmek gerekir (özelleştirme konusu)
-
Kaynak konusunda acele etmemek gerek. Pegem'de kaymakamlık kitabı çıkartacakmış. Şuan insan hakları, TR Ekonomisi ve İktisat çalışmak en doğrusu sanırım