2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@the-kaymakam yanılıyorsunuz. 9 kasım 2014 te genel yönetmelikteki değişiklik ile kaymakamlık sınavına girecekler için kpss de 80 alma şartını kaldırmışlar. 30 ocak 2015 te sınav ilanı gelmiş. 28 martta sınav gerçekleşmiş. Yani eğer öyle olursa önümüzdeki ay test olacağını söylerler diye düşünüyorum. Ama sınav öncesi belirtmeden sınavın yapılış şeklini değiştirmezler.
Kendi açımdan belirteyim. Test de olsa klasik de olsa her türlü sınava hazır olmaya gayret gösteriyoruz. Sonuçta tek kişiye değil herkese ne olacaksa olacak. Ona göre puanlar düşer ya da yükselir. Hayırlısı
-
Dört gözle bekliyoruz bakalım, ilan gelsin de bu alana kanalize oluruz artık.
-
arkadaslar kaymakamlik kursu konusunda bilgilerinizi rica ediyorum
-
@cengizhanb hocam al kaynaklarını kendin çalış daha sağlıklı olur boş yere bir sürü para verme derim ben
-
@cengizhanb savaşpark ankara
-
@captainblack iyi mi aceba ya ahmet nohutcuyu arkadaslar pek fazla onermedi
-
@cengizhanb vallahi savaspark ıyı baskent karıyer de ıyı ıkısınden bırıne karra ver ahmet hocadan ders almak baska stılı tarzı baska
-
@captainblack savasparktaki ozgur ozcan makro hocasi nasil bilginiz var mi?
-
@cengizhanb Ahmet Nohutçu çok kaliteli bir hoca gerçekten. Ders anlatımı kitapların aksine detaylarda boğmaz. Eğer sınav sadece idareden ve anayasadan ibaret olsaydı Ahmet hoca benim için tartışmasız en iyi seçenek der geçerdim. Fakat bu sınavda herkes bilir ki iktisat çok çok önemlidir. Eğer mümkünse kursuna sadece Ahmet hocadan ders almak üzere kayıt yaptırabilirsiniz.
-
@cengizhanb hiç bir kursu tavsiye etmem. kendiniz çalışsanız daha uygun olur.
-
@emrah16 ben sadece 1 soruyla 3 kere sınav kazandım açık uclu da. dıgerlerını fulledım. iktisattan anlamıyorum. kaymakamlık ıcın özgur hoca cok detaylı anlatıyor ıyı hoca ama kpss ıcın sayıstay ıcın ıyı kaymakamalıga yonelık pıyasada ıyı ıktısatcı yok.
-
Artık İktisat yapmadan kazanmanın çok çok zor olduğu bir sınava dönüştü diye düşünüyorum bu sınav.
Bununla birlikte Yüksel Bilgili Hocanın "Mikro İktisat Ders Notları" ve "Makro İktisat Ders Notları" adlı iki kitabı (eğer İktisat alt yapınız var ise ve düzenli çalışma koşulu ile) en az 3-4 soruyu yaptırıyor.
Bir İktisatçı olarak bunları diyebilirim bu mevzuda. -
@officialsecret sizin vakıfbank müfettişlik oldu mu
-
Bireysel mülakatım salı günü hocam. Olumlu sonuçlanırsa bu sınav süreçlerini bırakacağım inşallah. @gagelessh
-
@hoffafd, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
açık uçluda bir cevap için alternatifli cevapları kabul etmişti ÖSYM, Kişisel verileri koruma kurumu / kurulu ikisi de kabul edilmişti. bu farkı bilmeyen birinin cevabının doğru kabul edilmesi ne kadar doğru ? ayrıca süreklilik ilkesiyle ilgili soruda kamu hizmetinin sürekliliği yazanlar ( benim gibi ) cevap kabul edilmemiş. eee süreklilik işte. klasik de Ösym'nin merhametine kalmış gibiyiz ama testte doğruysa doğru, yanlışsa yanlış, muamma yok soru işaretleri yok. test olması daha adil bence. çalışan için fark etmez diye düşünmeyin, binlerce rakip var onun bi sorusunun kabulü sıralamayı acayip değiştiriyor.
Kesinlikle katılıyorum.
-
İktisadı kesinlikle es geçmeyin arkadaşlar. Mevzuattan detay soru gelebiliyor, insan hakları keza öyle bilmiyorsanız asla yapamazsınız ama iktisada temeliniz varsa soru cevaplama ihtimali her zaman vardır. Bu arada geçen sınavda yaklaşık 3 soruyla mülakata kalamadım ama oyum test sınavdan yana Gerçi bize soran da yok. Klasik sınavdan sonra neyin doğru neyin yanlış kabul edildiğinin bilinmezliği insanı yıpratıyor.
-
@officialsecret inşaAllah olur kardeşim ama sınavları bırakacağını zannetmiyorum zira seni çok yoracak bir meslek
-
@officialsecret hayırlısı inşallah
-
Öyle tabi yorucu yorucu da, sınav süreçleri de yorucu hocam. İnşallah sizlerin de gönlünüzdeki yerler olur, forumdaşlarımız güzel yerlerde olur da peşimiz sıra gelen nesillere de yol gösteririz. @27ömer27 @gagelessh
-
@amirim abi yok mu hâlâ net bi haber test konusunda