2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@1umut bu arada hocam çıkmış sorulara bakınca kaymakamlık soruları bence daha kolay hakimlik sorularından.Tabi bu karşılaştırmayı aynı konudaki sorulara göre yapıyorum. Çünkü kapsam bakımından kaymakamlık daha geniş. Örneğin idari hakimlik çalışırken belediyenin çok ayrıntısına girmeyebilirsiniz. Kaymakamlık sınavında girmezseniz olmuyor. Soru geliyor. İdari hakimlik ayarında da olsa idari hakimlikten farklı olarak ayrıntılara da girmek gerekiyor.
-
@1umut rica ederim. Güzel olur inşallah
-
anayasa, idare ve mahalli idareler ve türkçeyi test; iktisat, tr ekonomisi, insan hakları, idari yapı ve inkılap tarihini yazılı yapsınlar bu iş çözülsün. ne şiş yansın ne kebap
-
Valla test olursa sınava hazırlanırım.
-
Geçmiş sayfalarda yazdığım sistem vardı sayıştay sınav sistemine benzer. Şöyle tarif edeyim: Türkçe tarih insan hakları ve Türkiye ekonomisi konularından 40 soruluk test 60 dk süre diyelim sabah 10 dan 11 e kadar sürecek şekilde. Aynı günün öğleden sonrasında saat 14 ten 17.30 a kadar sürecek anayasa idare idari teşkilat mahalli idareler ve mikro-makro iktisat konularından klasik usul sınav
-
@onuktekin format tekrar değişirken,ilan bile ortada yokken,nasıl bu kadar detaylı bilgi verebiliyorlar ? Bilgiyi veren kişi ya soru hazırlayan görevli ya da soruları gören birisi o zaman.Eğer öyle ise bunun bir tık üstü soru sızdırmaktır. Bilgi veren kişi ya desteksiz sallıyor ya da ortada daha ciddi bir problem var
-
@taromisaki9 aynen , sonuna kadar haklısın , bence kimse bilgi vermesin daha , her şeyi ilan gelince öğrenelim , hatta ben bu duyumcuların ilk mülakatlarında kesin kazandığını da duydum , oh ne güzel 2 ay ders çalış sonra ilk mülakat hooop kaymakamsın ...
-
@can-mavi zaten biraz dikkat et bu duyumcular her sınavda ilk 3 te kazanıyorlar
-
@can-mavi dostum ben burada duyum paylaşan kimseye bir şey söylemedim.seni de tanıyorum @onuktekin arkadaşı da. Neden üzerine alındın anlamadım. Ki iletiyi paylaşan @onuktekin arkadaşın şahsına yönelik bir şey söylemedim.Sadece soru tarzının bile şimdiden söylenmiş olması garip geliyor.Yoksa daha önce mülakattan elendiğinizi biliyorum.
-
O kadar sağlam bilgi alanların adamı da sağlamdır
-
@taromisaki9 arkadaş soru tarzını geçmiş yıl sorularından kıyasla bu yorumları yaptı 1-2 sayfa öncesinden başladı konu ... insan töhmet altında kalıyor , vallahi bir şeyler duyduğum için vicdan azabı çekmeye başladım .. evet sen zan altinda bırakmak için söylememış olabilirsin ama bu forumu günde yüzlerce kişi okuduğuna eminim , kim ne anlar duyduğunu paylasanlar hakkında ne düşünür bilemeyiz , sen yanlış bir şey paylaşmazsin ancak konudan bihaber okuyucular kişiler hakkında yanlış düşüncelere kapılır , mülakat kazanacağım yok gerçi ancak olurda bir gün kazanabilirsem herhangi bir kişinin "ya o zaten bir sürü bilgi alıyordu içerden o kazanamayacak da biz mi kazanacagiz " tarzında düşünceye kapılmasını istemem , yazdığın şeye boş yere alinganlik yaptıysam kusura bakma , sözüm bir tek sana değildi , bu aralar bu tarz laflar biraz fazla söylenmeye başladı ve bu yüzden alinganlik göstermiş de olabilirim ..
-
@can-mavi ben burada soru sayısı,sınav tarihi,sınav formatı gibi duyumlarını paylaşanlara yönelik bir şey demedim. Zaten forumun varlık nedeni budur. Üzerine alındığın için senin ve tekrardan @onuktekin in daha önce elendiğini belirteyim.Zaten şahsınıza yönelik bir söylemim yok. Kimseyi zan altında bırakmadım ben bunu da kabul etmiyorum dostum. Soruların zorluk seviyesi ve tarzına yönelik bilgi verilmiş,bu bana mantıksız geldi.Soruların hazırlanmış olması gerekir diye düşünüyorum bu kadar detaylı bilgi için. Bende 2 defa elendim,bilirim sesi çıkmayanların liste başı girdiğini.Sana ya da bir başkasına yok soru verdiler yok liste başı mülakat geçtiler gibi bir imada bulunmadım.çok net ifade ediyorum.eğer böyle algılandıysa söylemim,yönetici arkadaşlar üyeliğimi silsinler.
-
Yazmayalım mi yani artık bunu mu istiyorsunuz
-
@taromisaki9 dostum ilk cümlem ile bu olaya açıklık getirmeye çalıştım , @onuktekin adli arkadaş geçmiş yıl sorularından kıyasla bu yorumları yaptı 1-2 sayfa öncesinden başladı konu, kaymakamlık sınavını test olduğu zamanlardaki sorulardan kıyasla yaptı yorumu
-
@taromisaki9 @can-mavi @onuktekin hepiniz birbirinizden kiymetlisiniz ve bu forum icin onemlisiniz lutfen yanlis anlasilmalara mahal vermeyin birbirinizi kirmayin. Bu yeni süreçte hepinizin bilgisine tecrubesine duyumuna ihtiyacimiz var. Omuz omuza bu sefer kiricagiz bu talihsizligi insallah.
-
Alinganlik vakti değil bundan sonraki her dakika ve bilgi muhtesem onemli
-
İlan gelir az geldi diye şikayet edilir gelmez neden gelmedi denir bilgi gelir şikayet edilir bilgi gelmez yok mu duyum denir insanoğlu böyledir kafada hep bir soru işareti kalır hiçbir şeyden memnun olmaz hep ister ne istediğini de bilmez...
-
Kendisinin tek dedigi idari hakimlik ayarinda olcak olmasiydi, ben de acaba nasildi gecmis senelerde diye sorunca eski yillara gore kiyasma yapti saolsun anlamamiz icin:(( suan o soruyu sorduguma pisman oldum buna vesile oldugum icin, hakkinizi helal edin hocam @onurtekin
-
@1umut, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Kendisinin tek dedigi idari hakimlik ayarinda olcak olmasiydi, ben de acaba nasildi gecmis senelerde diye sorunca eski yillara gore kiyasma yapti saolsun anlamamiz icin:(( suan o soruyu sorduguma pisman oldum buna vesile oldugum icin, hakkinizi helal edin hocam @onurtekin
-
@1umut Estağfurullah hocam helal olsun.Konu sizin sorduğunuz sorularla ilgili değil içiniz rahat olsun.