Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • What is big data performance testing?

A

Big Data Performance Testing are the testing services that offer real-time systems, data warehousing, IoT assurance, and other service models. The data sets are analyzed using cloud networks. These services are offered by a testing company called Appsierra. They produce the best test results, including high security, monitoring, professional assistance, and many more.

DİĞER
    • Geceye bir söz bir şiir bırak :)

M

Guy il ilanı il seçimi derken gerildik.. Geceye bir söz bir şiir bırak içinde ne gelirse 📜📜

DİĞER
    • Gümüşhane'li forumdaşlar :)

M

Arkadaşlar merhaba. Forumda Gümüşhane'li olanlar bi burdayım der mi 🙂

DİĞER
    • ASKERLİK İŞLEMLERİ

M

Arkadaşlar merhaba. Benim merak ettiğim bir husus var. Son sınıftayım ve inşallah 2-3 ay sonra mezun olacağım. Sanırım mezun olunca tecil direkt bitiyormuş fakat gidip 2 yıl daha erteleyebiliyormussun askerliği. Bunun şartları var mı onu da bilmiyorum. Ben Kaymakamlık, KPSS vs. iş sınavlarına çalışacam fakat bunlarda başarılı olsam dahi sonrasında mülakat falan arada askerlik vs. karışacak diye tahmin ediyorum. Bu konu ile ilgili tecrübesi olanlar ne yaptıklarını yazabilir mi? Teşekkür ederim.

DİĞER
    • Hesap silme

F

Cevap: Yazılanları düzeltme ya da silme

Hesabımı silebilirseniz sevinirim. Kamu macerası benim için bitmiştir. Devam edenlere başarılar.

DİĞER
    • veraset ilamı için dilekçe örneği

A

arkadasşlar dedem vefat etti ve hattını kapatmak ıcın verasetname istiyorlar ben de yarın sulh hukuk mahkemesıne gıdıp verasetname cıkartıcam ve öğrendiğim kadarıyla mahkemeye dilekçe verecekmişiz acaba bu dilekçenin örneği mahkemede var mı yoksa internetten örneğini mi bulmalıyım ?

DİĞER
    • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Değişti

M

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sn İsmail Yılmaz Bakanlık özel kaleminde görevlendirilmesi sebebiyle Başkanlık görevi sona erdi;

https://twitter.com/tercihiniyapnet/status/1432836310578905089

DİĞER
    • Ankara Dişçi Tavsiye

burcuburcu

Arkadaşlar Ankara'da diş hekimi veya diş hastanesi tavsiye edebilecek olan var mı acaba?

DİĞER
    • ...

W

Ileti kaldirilmistir.

DİĞER
    • Biontech ve Sinovac tercihi

onuktekin

İkisi birbirinden hem koruyuculuk bakımından hem de teknoloji bakımından farklı aşılar. Bu konuda neler biliyorsunuz? Hangisini seçeceksiniz?

DİĞER
    • Tercihiniyap.net Telegram Duyuru Kanalı ve Diğer Sosyal Medya Hesapları

P

Merhaba dostlar.
      Telegram üzerinde haberleri, gelişmeleri ve çalışmalarımızı anlık olarak takip edebilmeniz için kanalımızı oluşturduk.
      Hazırladığımız gündeme yönelik haberleri, çalışmaları ve analizleri anlık olarak Telegram üzerinde de paylaşacağız.

Takip etmek isterseniz;

https://t.me/tercihiniyap

Bununla birlikte aktif olarak kullanımını sürdürdüğümüz diğer sosyal ağlarımızı da takip etmeye ve güncel gelişmeleri izlemeye başlamak için aşağıda yer alan yönlendirmeleri kullanabilirsiniz;

Tercihiniyap.net Twitter hesabımız;

https://twitter.com/tercihiniyapnet

Tercihiniyap.net Instagram hesabımız;

https://www.instagram.com/tercihiniyapnet/

Tercihiniyap TV Youtube Kanalımız;

https://www.youtube.com/channel/UC6-t_Dhi53nyiXpalsGIM3Q

Ayrıca şahsi olarak yönettiğim Wilfredo Pareto hesaplarına ise şu yönlendirmeler ile erişebilirsiniz;

Twitter;

https://twitter.com/TY_WilfPareto

Instagram;

https://www.instagram.com/typaretowilfredo/

DİĞER
    • BİTCOLOJİX TOKEN

B

silinmiştir

DİĞER
    • Hesap Silme

M

Sayın admin, hesabımın silinmesini istirham ediyorum teşekkürler.

DİĞER
    • Kitap Tavsiyem - Dorian Gray'in Portresi

Z

Dorian Gray’in Portresi kitabı Zaten klasikler arasına girmiş tam bir klasik ve harika bir kitap baştan belirteyim hala okumayan var ise çok şey kaçırıyor haberiniz olsun 🙂 Oldukça derli toplu hikayeden sapmayan derin edebi satırlarla özellikle yeni ve genç okurları sıkmayacak bir eser. Dorian Gray’in Portresi sansürlü ve sansürsüz olarak iki basım şeklinde sunuluyor okurlara aralarında nasıl bir fark var alt satırlarda değineceğim.

Dorian Gray’in Portresi konusu
      Dorian Gray genç bir beyefendidir. Onun özel yapan şey ise dış görünümünün çok güzel oluşudur. Sarı sırma saçları, mavi gözleri pürüzsüz gergin yüzü ile bakanları hayran bırakır. Bu güzelliği ona annesinden geçmiştir. Dorian Gray kendisin güzelliğinin farkındadır ve bununla gurur duyar. Basil Hallward oldukça ünlü bir ressamdır.

Yakın bir zamanda Doriian Gray’ın resimlerini çizmeye başlar Basil Hallward’a göre bu genç ve güzel adam onun başarısının resim yapmaktaki ilhamının tek kaynağıdır Kitabın sansürsüz olan kısımlarında Basil Hallward Dorian Gray’a aşıktır ve tabapcasına sever bu kısımlar oldukça açık anlatılsa da sansürlü basımda da biz okurlar bunu açıkça anlayabiliyoruz bu bağlamda sansürsüzü özellikle okumanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Dorian Gray’ın portresi yorumum
      Dorian Gray’ın portresini yapmaya başlayan Basil Hallward bu eserini en eşsiz çalışmam diye nitelendirir. Genç adam ise kımıldamadan ona poz vermektedir. Bu esnada ressamın bir arkadaşı olan Lord Henry gelir. Lord Henry oldukça zeki, kültürlü biraz piç bir karakterdir ama aforizmaları biz okurları çok etkiler, kitap boyunca onun söylediği her sözü sindirerek ve düşünerek okumak gerekir. Basil onunla Dorian’ın tanışmasını istemez çünkü bu genç adamı deli gibi kıskanır kimseyle paylaşmak istemez lakin tanışmaya engel olamaz. Kısa sürede Henry ve Dorian arasında güzel bir sohbet başlar Henry gençlik ve güzellik hakkında sözler söyler bu esnada portre bitmiştir ve 3 karakterde hayranlık içinde kalır. Bu esnada kitabın kırılma noktası yaşanır Dorian Gray bir dilek diler;

“Resim hep böyle genç kalacak ama ben yaşlanacağım, Keşke resim yaşlansa ve ben hep genç kalsam”

İpler bu andan sonra kopar Dorian Gray genç kalır ama yaptığı her kötülük resim üzerinde bir iz bırakır, resme sadece ruhu değil vicdanı da geçmiş bencil bir caniye dönüşmüştür. Sonrasını anlatmayacağım siz okuyun o zevki yaşayın.

Bu kitap Oscar Wilde tek romanıdır. Oscar Wilde ölmeden önce yazdığı bir mektup da yaratmış olduğu 3 ana karakteri şöyle anlatır.

“Basil Hallward, ben olduğumu sandığım kişidir; Lord Henry dünyanın ben sandığı kişidir; Dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda…”

DİĞER
    • Hesap kapatma

U

Tüm iletilerimi silip hesabımı kapatır mısınız, teşekkürler.

DİĞER
    • 2019 Ramazan Ayı Herkese Hayırlı Olsun

A

Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hepimiz içinde huzur ile geçecek bi ay olur umarım.....

DİĞER
    • Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil

M

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. 2019 yılında lisans mezunu olduktan sonra iki tecil oldum. 14.06.2021 tarihine kadar tecilliyim. Fakat bu süreç içerisinde bir firma kurduğum ve halı hazırda faaliyet gösterdiğim için askerliği ertelemek istiyorum. 2021 Haziran'da bitecek olan tecilimi 2021 güz dönemi yüksek lisans ile uzatmak istiyorum. Çeşitli forumlarda benzer yazılar gördüm , kimi 30 eylüle kadar başvuru yaparsın , kimi 31 ağustosa kadar yaparsın demiş. Sanırım 2019 sonrası bakaya durumunda olan kişiler yüksek lisans yapamıyor. Bir de yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkı var mı ? Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı

Antimülakat

Arkadaşlar kitap okumaya vakit ayıramayacak kadar yoğun olduğunuzu biliyorum. Dizi ve futbol maçı izleme, arkadaşlarla takılma/sohbet etme, tatil yapma, bilgisayar oyunları oynama vs. gibi aktiveteler varken okumaya vakit bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Mezuniyet sonrası kpss ve sınav için gerekli kitaplar dışında kaç kitap okumuş olabiliriz ki... Sanırım çoğumuz için bu rakam oldukça düşüktür. Kötü hissettiriyor dimi bu açıdan bakınca? Ama ne yaparsınız ki, bu kirli KPSS süreci böyledir, her şeyden önce kitaplardan soğutur insanı. Eee öyleyse ne yapmalı, nasıl yapmalı, kim el atmalı bu meseleye şeklinde sorulara gazla da olsa biz şeklinde cevap verdik. Film öneri tavsiye başlığında olan etki umarım burada da devam eder. Ben seviyorum bu başlıkları ve dikkate de alıyorum. Varsa el atmak isteyen, öneri/tavsiye almak isteriz. Kitaplarla dolsun bu başlık umuduyla...

DİĞER

Adminlere Soru

DİĞER
    20
    59
    4372
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • bombiksmori
      bombiksmori Son düzenleyen:

Sayın adminler öncelikle hayırlı sabahlar:) siteyle ilgili birkaç sorum olacak. Sormak istediklerim şunlar;

1. Eskiden yazdığım bir iletiyi gönderdikten sonra düzenleyebiliyordum ama artık yok
      2. Eskiden iletilerime güzel emojiler ekleyebiliyordum ama o da gitmiş
      3. Yine eskiden sorunsuz bir şekilde görsel yükleyebiliyordum ama onu da yapamıyorum.
        Niçin böyle oldu?Bu arada forumu telefondan takip ediyorum. Vereceğiniz cevapları değiştirebilir belki.
        Şimdiden teşekkürler 🙂
        @Antimülakat @aliveli @paretowilfredo

Gemi olsaydık şayet, yükümüzün ağırlığı değil limanın vefasızlığı batırırdı bizi.

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
      • aliveli
        aliveli Yasaklı @bombiksmori Son düzenleyen:

@bombiksmori gönderi editleme kalsın istiyorduk ancak bazı arkadaşlar burada aylarca takılıp yüzlerce entry girdikten sonra işleri bitince tüm yazdıklarını ....... haline getirip çıkmayı seçtiler. Oldukça bencilce bir tavır sen buradan faydalanıyorsun senden sonra gelen kişi de senin o sınav sürecinde yaşadıklarından faydalanmak istiyor ama kendi işi bitince silip çıkıyor. Diğer ikisi sorunu tam anlayamadım azıcık açarmısınız?

bombiksmori H J 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
        • bombiksmori
          bombiksmori @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli hocam iletimi yazmak için girdiğim sayfanın sağ üst köşesinde emoji girmek için gülen bi surat vardı o şimdi yok:)Görselle ilgili olan da şöyle ki; telefonumdan görsel yüklerken hiç sorun yaşamıyodum. Ama şimdi kesinlikle yüklenmiyo. Sadece yüzdelik olarak gözüküyo.

Gemi olsaydık şayet, yükümüzün ağırlığı değil limanın vefasızlığı batırırdı bizi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • bombiksmori
            bombiksmori @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli Editleme noktasında haklısınız tabi ki. O konuda cevabımı almış oldum:)

• L
              Larendeli Son düzenleyen:

Yeterli sayıda admin varsa editlerin onaya düşmesi ile sorun çözülebilir.

Her şey hayalle başlar ve bunun temelinde inanç yatar, inanırsanız başarırsınız!

• H
                Hayatım Sınav @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli Benim de bahsettiğiniz şekilde değiştirdiğim iletilerim var. Mülakatımın olumsuz sonuçlandığı sıkıntılı bi süreçte düşünemedim sanırım bencillik olduğunu. Kusuruma bakmayın.
                Yeni düzenlemelerden artı/eksi kutusunun açılma olayı güzel olmuş emeğinize sağlık.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                • gundalko
                  gundalko Son düzenleyen:

Ayrıca bir de forumun android ve ios uygulaması olsa süper olurdu.

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                  • Mimar
                    Mimar Son düzenleyen:

@paretowilfredo @aliveli @Antimülakat sayin yöneticiler, gönderi duzenlemeyi geri getirsek cok iyi olacak. Gecmis gonderilerin silinmesinden sikayetci iseniz buna baska cozum bulsak. 1gunden eski gonderiler düzenlenemez gibi mesela. Ilgilenir misiniz teşekkürler .

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • L
                      luthor @gundalko Son düzenleyen:

@gundalko, içinde söyledi: Adminlere Soru

Ayrıca bir de forumun android ve ios uygulaması olsa süper olurdu.

Kesinlikle katılıyorum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                      • Shady1
                        Shady1 Son düzenleyen:

@Antimülakat hocam kpss a grubu sayfasinda ilk sayfa sabit basliklarla dolu malesef. Bunlardan rtuk ve bddk gibi alimlari noktalanmis olanlari kaldirsaniz bir de 2016aralik guy sinavi sabitlenmis anlam veremedik. teşekkürler

Sinav BaşMüfettişi

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • Antimülakat
                          Antimülakat @Shady1 Son düzenleyen:

@shady1 hocam en fazla bir hafta kalacak bu başlıklar daha sonra kaldıracağız. Bir çalışma yapılıyor bunlarla ilgili teşekkürler bilgi için.

• J
                            James Buchanan @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli bunu bilmiyordum. demek öyle yapan benciller var.

• L
                              Legolas Son düzenleyen:

Sol üste ty logosuna tıklayinca forum ana sayfaya yonlendiriyordu. Simdi forum a degil haber sitesine yönlendiriyor. Lütfen eski hale getirin @Antimülakat @pawnex

K onuktekin Antimülakat 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • K
                                Keynesin Faizi @Legolas Son düzenleyen:

@legolas, içinde söyledi: Adminlere Soru

Sol üste ty logosuna tıklayinca forum ana sayfaya yonlendiriyordu. Simdi forum a degil haber sitesine yönlendiriyor. Lütfen eski hale getirin @Antimülakat @pawnex

Bende tam bunu yazacaktim 🙂

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler...

• onuktekin
                                  onuktekin @Legolas Son düzenleyen:

@legolas, içinde söyledi: Adminlere Soru

@paretowilfredo @aliveli @Agor @evandro

Fortis fortuna adiuvat

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                  • Antimülakat
                                    Antimülakat @Legolas Son düzenleyen:

@legolas önerinizi iletelim de hocam. Siteye de geçiş kolay olsun diye yapmıştık biz onu.

• P
                                      paretowilfredo Son düzenleyen:

Dostlar bir anlamda anasayfa görevini gören hemen logonun yanındaki Kategoriler seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu şekilde Logonun siteye yönlendirmes, site ile forumun bağlantısının olması daha kılar diye düşündük, bilmem sizler ne düşünürsünüz.

Kimliksiz ve Hükümsüz. -
                                      ...

...her dem taze doğarız,
                                      bizden kim usanası?..

...

"bizi durduran, yürütür."

onuktekin B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • onuktekin
                                        onuktekin @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo eski hali daha kullanışlıydı. Siteye geçiş için yeni bir düğme eklense daha iyi olur.

Fortis fortuna adiuvat

L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • B
                                          byteks1 @paretowilfredo Son düzenleyen:

@paretowilfredo kategoriler simgesi mobilde yok. İkinci simge bir alternatif olabilir.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • L
                                            Legolas @onuktekin Son düzenleyen:

@onuktekin bence de eski hali kullanişli idi. Olursa daha iyi olur sayin yöneticiler

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti
                                            Tercihini Yap | Devlet Kredileri