2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
-
@antimülakat hocam söyledikleirnizin büyük çoğunluğuna katılmakla birlikte bi kaç yere katılmıyorum.
- olarak mali sorumluluğu yüksek bir iş olup zaman aşımı rücu vb problemi olan iştir özellikle iade vergilendirme vb servislerde yapacağınız bazı hatalar büyük sorun doğurur.
- olarak ise mobbing oranı en yüksek yerlerden biridir maliye bakanlığı sivil askeriyedir benim gözümde ast üst ilişkisi hiyerarşinin en keskin olduğu kurumların başındadır ve yönetmelikle de söyle yazar yapacakları işleri tanımlar ve sonra vergi dairesi müdürünün vereceği işleri yapmak der ucu açıktır iş tanımı belirli değildir hatta söyle diyeyim su an yılbasına kadar izinler kapalıdır vergi dairesinde ama bunlar kurumu mesleği kötülemek için değil beklentiyi yüksek tutmamak adına söylediğim seyler yoksa yoğun mutsuzluk olusuyor insanda ise gidesi gelmiyor yinede dediğin gibi en ideal meslektir özellikle kadınlar için rotasyon olmaması cazibe sebebidir. Allah hayırla hizmet etmeyi nasip etsin tekrardan hayırlı olsun kazanan arkadaslara.
-
@antimülakat, içinde söyledi: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
Arkadaşlar mevcut şartlar altında Gelir Uzman Yardımcılığı bence kamudaki en ideal meslek. Yanlış anlaşılmasın en iyi demedim en ideal dedim. Neden ideal biraz açarak konuşayım:
1- Öncelikle maaşı yaklaşık 3.500 TL civarında, uzman olduktan sonra da 4.300 TL gibi bana sorarsanız tek bir birey olarak çalışıldığında dahi geçim olabilecek bir meblağ.
2- Kazandığın şehirde çalışma özgürlüğü tanır. Hatta zaman içerisinde tayin isteme kolaylığı sunar. İster deniz kenarında bir ilde çalış, ister memleketin de. İstersen de yaşamak istediğin bir şehirde. Merkez uzmanlıkların ise %90'dan fazlası Ankara'da. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen bir ilde.
3- GUY olduktan GU olmak için çok büyük efor sarf etmene gerek kalmıyor. Tez, yds vs. ömründen ömür götürmüyor. Arıza üstadlar yüzünden yıllarca uzman yard veya müfettiş yard olarak ömrün tükenmiyor.
4- Sorumluluk noktasında hayati kararlar verecek, geri dönüşü olmayacak kadar risk teşkil eden bir meslek değil.
5- Rotasyon yok, bir yerde düzeni kurduğun vakit, rotasyon yüzünden ekstra bir problem yaşamıyorsun.
6- Şartları iyidir veya kötüdür, bu bakış açısına göre değişir ancak maliye bakanlığında uzmanım dediğiniz vakit, toplumsal saygınlığı olan bir meslektir.
7- Çalışan herkes eşit şartlarda ve eşit yüklere katlanarak çalışır, kimsenin yükü diğerine göre daha hafif değildir.
8- İstisnai durumlar dışında mobing yoktur, çalışma yönetmeliği ve gelir uzman yardımcılarının yapacakları işlerin durumu yasal sınırlar içerisinde bellidir. Kimse bir üst amir olsa dahi keyfi uygulamalarla guy çalışanını kalk şunu yap, bunu getir, şunu götür diyemez. Guy olan birisinin de ilk bakması gereken nokta, mevzuatta yer alan çalışma şartlarını, özlük haklarını kapsamlı olarak öğrenmesidir. Bir de keyfilik varsa, bu durum keyfiliğe sebebiyet verenlerin sessizliğinde kaynaklanır. Hiçbir kamu kurum veya kuruluşu kimseye zimmetli değildir. Abilik, kardeşlik, amirlik başka, keyfi uygulamalar ve angarya başkadır.
Bütün bunları alt alta koyup, ölçüp biçip tarttığımız da tam da ideal bir meslektir diyebiliriz.
uzmanlığa geçince maaş 4300 mü oluyor hocam o zaman çok ıyıymış cidden ?
-
Arkadaşlar bu evrakların ne zaman isteneceği hakkında bir bilgisi olan yok mu ne zaman arasam hep bu hafta içi diyorlar:)) 4.haftaya girecez daha tık yok önceden 10 15 günde belli olan iş bu sefer uzadıkça uzadı.Mülakat desen aynı,ilan desen sıtkımızı sıyırdı bence bu guyu kazananların maaşı daha fazla olmalı.Kime sorsam bekle diyor ulan beklede neyi bekleyim işi olup işe gidememek adama daha bi tuhaf geliyor.
-
@miltonfriedman Bence son günlerinin keyfini çıkar, gez toz. Atanmak ile işe başlamak arasındaki günler güzeldir
-
Cebimde 5 liradan az param, bir tane sigaram, biraz sakızım ve olipsim var. Savaş ve barış'ın birinci cildi bitmek üzere, dexter'ın 4. Sezonuna geçtim. Bu günlere gelmek de çok güzel şükür bitti çilemiz hepinizin adına çok mutluyum
-
@büyüks yazının başlangıcı acıklı ama sonu mutlu bitti üstad
-
@mrs-keynes Hocam kendimi işe başlamadan emekli gibi hissediyorum:))Kahveye gittiğim zaman emekli dayıların 4. oluyorum dayılar bana yiğen işin ne zaman başlıyor dediği zaman ortağım amann ona ne var ipimde kuşağım ... dolanıyor diyor aç aç koz sinek diyip kaynatıyoruz.Güzel günler tabiki ama artık ekmeğe dürbünle bakar hale geldik:))
-
@miltonfriedman 2-3 kez okumama rağmen, emekli dayılarla olan muhabbeti pek anlamadım ama yine de en kötü günümüz böyle olsun!
-
@mrs-keynes Zaten bende anlamıyorum dayılarla geçen muhabbeti:)) aynen kalpler bir olsun güzel kardeşim.
-
Arkadaşlar merhaba, biraz önce gibi aradım. Gibin çok yoğun olduğunu (müd yard sınavları vs) o yüzden yazıların vergi dairelerine gitmesinin geciktiğini söyledi. İşe başlama durumunda ben sormadan 2,5 ayı gözden çıkarmalısınız dedi.
-
@gizem7 ilan için herhangi bir süre verdiler mi peki ?
-
@tusaoo hayır bi süre söylemediler.
-
@darkpassenger Son zamların yansıtılmasıyla 2018 GUY 3.759 - Gu 4.437 2019 GUY 4092 - GU 4832 olacak.
-
Arkadaslar gib ile alakali bi bilgi aldigimizda paylasalim bende gecen aradim ustadlar ne zaman onaylarsa o zaman vergi dairelerine gidecek dediler herhalde bu sinavlardan dolayi onaylamiyorlar galiba subat gibi gorunuyo
-
@sofuoglu inşallah mesai arkadaşı olunca sürecin aşamalarını anıp geride bırakacağız üstadım, selamlar
-
Tuğrul hoca Twitter da güzel bi yazı yazdı . Günün anlam ve önemine uygun
-
@büyüks ne güzel söyledin kardeşim öyle gerçekten yaşadığımız tüm zorlukları anıp, şükrümüzü daha da arttıracağız inşallah Aleykum selam sana da selamlar üstad
-
@mrs-keynes arkadaslar bu surecte gecici olarak sigortali bir iste calisabilir miyim paraya ihtiyacim var 2 aylik bir is buldum lakin guvenlik sorusturmasi ne zaman biter bilmiyorz ne zaman goreve baslicaz oda belli degil . girip calissam bi sikinti olur mu bilen lutfen cevaplasin
-
-
Mülakat tarihlerinin açıklanma süresi(2,5 ay) noktasında önceki süreçlere göre rekor kırdık
-
Mülakat sonuçlarının açıklanma süresi(10 gün) noktasında önceki süreçlere göre rekor kırdık
-
Araştırmadım ama evraklar( ?) için duyuruların istenme noktasında da önceki süreçlere göre rekor kırdığımızı düşünüyorum
Ve gidişata göre güvenlik soruşturmalarının tamamlanması ve işe başlama süreci içinde önceki süreçlere göre bir rekor kıracağız herhalde. Gerçekten ne süreçlerden geçtik, müthiş bir sabır gerektiren bir süreç gerçekten, kazandım demekle de bitmiyor sabretme süreci, neyse umalım da bu hafta evraklar için duyurular gelir diyelim.
-
-
@sofuoglu bir yerde okumuştum 2010 yılında 1 ayda istenmiş evraklar doğruluk payı ne bilmiyorum tabi