2017 GUY YEDEKLER
-
Arkadaşlar guy olarak göreve başlayan kişilerden vmy kazananların gitmesi durumunda guy yedekleri çağırıyorlar mı? Bugün yedek olduğum ilin insan kaynaklarını arayıp sorduğumda vmy olarak başka yeri kazandıklarında yedek çağırmiyoruz çünkü kadroları boş kalmış olmuyor,kadrolarıyla birlikte gitmiş oluyorlar dedi. Eğer guy olarak göreve başlamasalardı yani evrak vermeden feragat etselerdi çağrılıyordu dedi. Yani bizim hakkımız yanmış mi oluyor? Yanıtlarsanız sevinirim
-
@merveguy çok mantıksız değil mi. Her kurumun kadrosu ayrı. Guy kadrosunu alıp gitseydi vmy deki kadro ne olacaktı?
-
@merveguy Size kim vermişse bu bilgiyi ya çok bilgisiz ya da ne denir bilmiyorum Yönetmenlikte her şey net bir şekilde yazıyor.
-
http://www.gib.gov.tr/kurumsal/kurumsal-mevzuat link burda (ctrl + f ) yedek yazarak 1 dakika içinde usulu öğrenebilirsiniz.
(3) (Değişik:RG-22/10/2014-29153) Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler (atama işleminden sarfınazar edenlerin tekrar atanma talebinde bulunmaları halinde talepleri dikkate alınmaz), atamaları iptal edilenler, memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanlar ile göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevinden ayrılanların yerlerine, Yönetmeliğin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrası dikkate alınmak suretiyle sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren bir yılı aşmamak kaydıyla yedek listedeki adaylar sırası ile aynı usulle uzman yardımcısı kadrolarına atanır. Ancak uzman yardımcılarının atanacağı yerler giriş sınav duyurusunda tespit edilmiş ve giriş sınav sonuçları her bir yer için ayrı ayrı listeler halinde düzenlenmişse, bu durumda yedek listeden yapılacak atamalarda yalnızca o yer için hazırlanan listedeki adaylar yukarıdaki esaslara göre atanırlar. Atama yapılacak bir yer için hazırlanmış listede yer alan adaylar sadece bu yer için yapılacak atamalarda dikkate alınır.
-
Bana da saçma geldi çünkü ben de çağrılır diye düşünüyordum ama insan kaynaklarından birinin böyle bir şey söylemiş olması kafamı karıştırdı açıkçası
-
@mermaiden Teşekkür ederim. Peki şuan gelir uzman yardımcısı olarak çalışan kişilerin vmy kadrosuna muvafakat yoluyla geçmesi durumunda da aynı usul geçerli mi yani yedek cağrılma durumu söz konusu olacak mıdır
-
Göreve başladıktan sonra çeşitli nedenlerle görevden ayrılanlar diyor yani nedeni önemli değil kadronun boşalması yeterli demek istiyor.
-
@Merveguy hangi il için bekliyorsunuz hocam hangi ilden bu bilgi verildi size şayet size söylenen gibi olsaydı yedeklik hakkı asıl kazanan kişinin göreve başlaması ile sona ererdi ve buda yedeklikte net bir şekilde yazardı kazanan başka yere geçecek ki yedekliğin anlamı olsun başka türlü kadro boşalmaz ki
-
Kocaeli de yedeğim
-
Guy yedek bekleme süresi 1 yıl ile mi sınırlıydı.
-
@hgrotius ayni il icin yeni bir sinav acilmazsa mulakat tarihinin aciklandigi gune kadar gecerli yani 2017 guy yedekler 16 ekim 2018 tarihine kadar gecerli .
-
SGK açıklandıktan sonra sıralamaların epey bir gerilere gitmesini umuyorum. Olduğundan çok gereksiz yere uzadı. SGK süreci, inşallah yedekte bekleyen arkadaşlarımıza SGK ile umut artacak.
-
@antimülakat Yeni ilan korkusu olmasa buralar şenlik olurdu yedekler için
-
Sgk açıklanmıyor, Vmy işe geç başlatacağı söyleniyor ne olacak bu yedeklerin hali? Diğer kurumların yavaş süreci sebebiyle Guyda belki onlarca kadro boşalacak süre dolup bizim de yedek hakkımız yanacak.
Keşke elenseymişim diyorum artık yedek olmak yerine boş yere bekliyormuş hissi sizleri de kaplamıyor mu -
@ricardo34 her kelimenin altına imzamı atarım dostum özelikle son cümleni her gün kendime söylüyorum yalnız değilsin
-
VMY ve SGK elinizi o kadar rahatlatacak ki, sihirli bir el müdahale etse de şu bekleyişiniz bir an evvel son bulsa!
-
@Antimülakat antihocam vmy elimizi rahatlattı ancak ucu açık süreçler rahatlığa engel oluyor cuma günü bitecek evrak teslimi ancak ne zaman çağırırlar göreve allah bilir
-
@mrtvrn07 bir an evvel göreve başlamalarında fayda var.
-
@Antimülakat tabi hocam başka türlü gidemeyiz özellikle bizim antalya sadece ona kitli 6 kazanan asillerden daha aranan yedek yok diğer iller 1 kişide olsa çağırdı bizde yaprak kıpırdamıyor hocam
-
@mrtvrn07 Bu sizin şanzınıza olabilir Biz istanbl yedekleri olrk muvafkt bekleyeceğiz hepsi göreve başladığı için...