2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@maxmin artı 85 olup servis görevlisi secen bi kaç arkadasım var hocam cünkü artı 85 bütün kapıları açmıyor devlette ben sınav sisteminin kendi içinde mantıklı olduğunu düşünüyorum
-
Kültür soruları aklıma geldikçe gıcık oluyorum. Lakin heyecan dorukta yinede.. Umarım güzel sonuçlar alırız arkadaşlar.
-
@maxmin siz sadece alan bazlı bakiyosunuz şimdi İngilizce çok önemsiz gibi görünebilir ama bı banka teftiş için boşuna İngilizce barajında diretmez bakın Vakıfbank yüzde 70 baraj istiyo ve ben geçen sene 40 soruda 27 yaparak mülakata gidemedim. Tek bı soruyla kaçırdım biz şuan İngilizceyi sadece baraj olarak görebiliriz ama banka ilerde yurtdışına şubelere istiraklere yada yatırım amacıyla yetkin eleman aradığında o uc sorunun çok çok büyük bir farkı olacağının bilincinde Vakıfbank'ta genel puanı 83 olan arkadaşlar vardı İngilizceden kaldılar demekki yetkinliğe en az alan kadar İngilizcede belirleyiciymis birini öne yada arkaya almalıyız diye düşünüyorum
-
Kimine göre gk-gy önemlidir, kimine göre alan bilgisi kimine göre ingilizce bu pozisyonlar için ama sınav formatına baktığımızda bankanın bu üçüne verdiği inem aynıdır.
Anlatmaya çalıştığım şudur ki banka bu üç yeteneği birbirinden üstün görmezken ve hepsinden sorumlu tutup hepsine aynı barajı koymuşken, sınava giren adayların sınava girmeden bu barajları kabul ettiği halde sınavdan sonra kendi sınavları nasıl geçtiyse o yönde barajlarda oynama yapılmalarını beklemelerinin sınav ve yarışma mantığına uymadığıdır. Bu bir temenni olabilir belki ama genel olarak düşünüldüğünde hakkaniyete uymayacağı açıktır.
-
@pluton hocam haklıda olabilirsiniz bişey diyemem kısmet artık bekliycez banka ne dicek diye ama şunu söyliyim bu bankada uzman ve kontrolör olarak çalışan tanıdıklarım var ve ingilizce kullanmıyorlar
-
@maxmin şuan kullanmiyolardir kardeşim yardimcilardir banka her zaman uluslararası piyasalarda işlem yapar hele halkbank Vakıfbank isbankasi garanti gibi büyük ölçekli bankalar için hayati bı konudur İngilizce size katılıyorum inşallah en çok isteyenler en çok emek verenler kazanır tek temennimiz bu kimsenin hakkı yenmesin liyakat konuşsun emek konuşsun
-
@nairu24 doğru bir düşünce katılmakla beraber şunuda eklemek isterim bu düşünceyle 60 barajıda esnetilmemelidir
-
@pluton hocam müfettiş harici yurtdışı görmez onda ekstra isterler ayrıdır, bu arada kesinlikle ders bazında esnetilsin falan demiyorum ama 60 barajını esnetmekte haksızlıktır bunu belirtiyorum , yani esnetme hiçbir yerde yapılmasın eyvallah derim ben
-
@maxmin Peki o tanıdıklarınız yaptıkları her işte makro, mikro, muhasebe,büyüme kalkınma, tvs, icra-iflas vb kullanıyolar mı dostum ? Sınavlara bu şekilde yaklaşmamanızı tavsiye ederim, binlerce kişinin girdiği bu sınavlarda pozisyon birebir gerektirmese de bazı bilgiler ve yetenekler test ediliyor. KPSS de durum bu şekildedir, bu mantıkla düşünecek olduğumuz taktirde örneğin bir SGK denetmeni veya bir mhuy örneğin mesleğini icra ederken tarih, coğrafya bilgisini kullanıyor ki ? Sınav sistemi bu şekilde çalışıyor ama
-
@nairu24 hocam itirazım yok banka ingilizceye ekstra önemde verebilri bişey diyemem ama 60 barajını esnetmekte haksızlık oluşturuyor ya hiçbir şeye dokunmasınlar ya da tüm barajları çeksinler benim görüşümce adil olmak için
-
@maxmin 60 barajı da esnetilmemeli ilkesel olarak ama banka onun esnetilmesi bölümler arası bir adaletsizliğe yol açmıyor, banka alacağı personel sayısının 3 katını 60 barajında yakalayamazsa yakalacağı puana kadar indirebilir. İndirmezse de sıkıntı olmaz tabi ki kendisi açısından ama ben indireceğini düşünüyorum öyle bir durumla karşılaşırsa.
-
@nairu24 napıcaklar bekleyip görücez ama kesinlikle sadece 60 barajının esnetilmesi adaletsizlik oluşturur 67-68 alıp ders barajına takılan birçok kişi olucakken 55 le kapatmak garip gelmiyor mu
-
@nairu24 60 barajını indirilmesi demek sınava giren benim tahminimce 20000 kisiden gk-gy den 20 tane İngilizceden 20 tane alandanda 46 47 tane yapamayan 700 kişi var demektir bu da sınavın kalitesizligini gösterir İngilizceye lafım yok ama alan gk gy çok dengesiz bı sinavdi evet haklısınız baraj düşecek ama düşmemelidir düzgün bı sınav olsaydı dusmezdi
-
-
@maxmin garip degil hocam gecen yıl benimde canım yandı 68 ile acıkta kaldım halkta 52 ile kapadı uzmanlık İstanbul sırf ankara sectik diye , vakıf 1 soruyla gitti inglizceden alanım cok iyi olmasın ragmen istenen cok iyi bi puan degil dengeli ve iyi bi puan , ders bazında esneklik hakszılık olur düşüncesindeyim ama 60 barajını düşürmek adaletsizlige yol acmaz böyle sacma bir sınavda ( özellikle gkgy )
-
@fablo neresinden tutsan elinde kalır hocam geçen yıl adaletsizlik yaratmış belli ki işte 68 ile açıkta bırakılıyorsanız ve 52 ile giriliyorsa adaletsizliktir bu ve bunun her sene tekrar etmeside yanlıştır. Her barajın anlamı aynıdır ve esnetme olucaksa herbirinde olmalıdır ya da hiç olmasın.
-
@maxmin dogru diyosunuz hocam ondan dolayo ben takılmıyorum artık gecen yıl cok üzüldüm ama simdik açıkcası o heyecanım yok bankay karsı
-
Acaba burda yazılanlar kurulun kararını etkiliyor mudur ? Eğer belirtilen şartlar sağlanmadıysa 4 seçenek var: hiç bir barajı esnetmemek taviz vermemek (vakıfbank stayla),alan bazında barajları düşürmek(60 puanı sabit tutmak) , 60 puan barajını düşürmek ( alan barajını sabit tutmak) veya son olarak bütün barajları kaldırıp puana göre sıralamak. Bence en adil olan 1. Ama tabi o durumda çoğu kişi ben de kalamıcam mülakata. Ama eğer bir esneme yapılacaksa anket yapılmalı bence en fazla hangisi isteniyorsa o olmalı. Çoğulculuk demokrasisi var sonuçta bu ülkede
-
Açıklansa da biran önce bitse bu heyecanlı bekleyiş. Kütüphanede bile 5 dakikada bir açıklanmış mı diye kontrol eder olduk.
-
@illedekamu banka anketle demokrasiyle fln uğraşmaz kardeşim. Ben barajın esneyceğini sanmıyorum esnersede 60 puan barajı esner. Ama bi aklıma gelen alternatif alan ve ingilizce yetkinliği olan insanların rahat geçeceği şekildeydi(ama kolay değildi) gk-gy ise özellikle gy ne kdr çalışılsada yapılacak sorular değildi. Baraja takılan çok olursa ve 60 puan barajındansa gk/gy “de 15 doğru baraj olsun diyerek daha başarılı bi kitleyi mülakata çağıracaklarsa belki bi ihtimal esneyebilirler. Ama bence banka bu kadarınada bakmaz, baktı 600 küsür kişiyi sağlayamıyor çeker genel barajı 55”e baktı 600 küsür kişiyi sağlıyor kapatır olayı. Ben gk/gy 2-3 soruyla baraj altında kalacak birisi böyle düşünüyorum ve hiç ümitlenmiyorum, benzer durumda olan dostlarım varsada hiç ümitlenmesinler.