2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
Alandan 45 yapan İngilizce ve gk gy den de barajı geçen 58 ile baraj altında kalıyor ama bence bu jetleri yapanlar mülakata kalır
-
@pluton İnşallah hocam. Yüzde 50'yi aşacağımı ümit ediyorum ancak 60 barajına takılacağım. Sınav için çok çalıştım ancak alan(özellikle hukuk) ve genel kültür yıkım oldu benim için.
-
Hocam bende hesap kitap yapıyorum ama 60 ı gecmeyecek gibi
-
Çok kişinin genel kültür ve İngilizceden canı yanacak benim KPSS den 90 lik arkadaşlarım var halkta alanda 55 60 yapacak kapasiteli ama ya İngilizce ya genel kültürden baraj altında kalabilirler. İngilizce barajını kaldırırlarsa ortalık çok karışır fakat ben sanmıyorum. Belki 60 puanını düşürürler geçen seneki gibi onuda 57 58 e düşürürler çünkü yığılma orda olacak gördüğünüz gibi herkes alandan 45 civarı bekliyorum
-
Ben de barajın 60’dan indirileceğini düşünüyorum. Mülakata katılması gereken kişi sayısı ile tüm barajları geçmeyi başaran kişi sayısı eşit olmayacaktır diye tahmin ediyorum. En temizi bu barajı 55’e indirmek
-
@pluton 60 barajını indirip 50 lerdeki adamı alcağına keşke ingilzice barajını 15 e falan indirselerde 60-70 puanlılar girse
-
ben zaten anlamiyorum neden inatla Halkbank genel kultur soruyor ne alaka
-
@maxmin öyle olmaz ama insanlar barajı göz önüne alarak İngilizce calisip daha az alan çalıştılar adil olmaz yani dusincelilerse bunu göz önüne almalilar
-
@maxmin insanlar İngilizceden guvenmeyip servis sınavına girdiler öyle İngilizceyi 15 e dusurmeleri büyük haksızlık olur ha dusururlermi ? Dusurebilirler
-
@pluton hocam emin ol daha yetkin adamları almış olurlar bunu yaparlarsa , servise 90 lık kpss li adamın girdiğini sanmam ama müf-uzm yarda girmiştir ve ingilizcesi biraz zayıf diye elenicek bence bu daha saçma
-
Barajlarda esneme yapmazlae gecen yılki gibi ama 60’ı düşürebilirler bence
-
@maxmin hocam aslında baktığınızda (müfettiş-uzman yrd sınavı için) ingilizce barajına ellememeleri daha mantıklı diye düşünüyorum çünkü alınacak müfettiş ve uzman yardımcıları bankanın gelecekteki potansiyel yöneticileri olarak görülürler. Özellikle genel müdürlükteki birçok birimde dil önemli olacaktır diye düşünüyorum. O nedenle dil barajına dokunmazlar gibime geliyor.
-
Arkadaşlar hevesinizi kirmak istemem ama ders bazinda baraj indirmezler cunku diger arkadaslarin dedigi gibi ingilizceden korkup servise basvuranlar oldu ikinciside ingilizce öyle aman aman zor degildi yani mutlaka mulakat icin yeterli sayi olusturacak kadar yapan olmustur.sadece baraj puanini asagi cekerler ki buyuk ihtimalle öyle olur.
-
@maxmin yetkinlik? Bence yetkinlik Alandan 45 yapıp İngilizceden 25 30 yapmakta olabilir bence kendi açınızdan bakiyosunuz olaya
-
@umutsuz-vaka cekseler bile 55 e kadar düşeceğini sanmıyorum yani İngilizce gerçekten öyle zor bı İngilizce değildi ortalama bı İngilizce seviyesi o sınavda 20 yıllık rahat geçer bence yığılma 57 58 düzeylerinde olacak
-
@pluton bende öyle tahmin ediyorum kardesim
-
Arkadaşlar ben de bölümler bazındaki barajın düşürüleceğini düşünmüyorum ki bence düşürülmesi haksızlık yaratacaktır. Çünkü herkes sınava bu barajların varlığını bilerek ve kabul ederek girdi, servis görevlisi sınavına değil bu sınava girmeyi tercih ederken biliniyordu bu barajlar.
Alan bilgisi olsun, gk-gy olsun ingilizce olsun birbirinden farklı yetkinlikler ve banka sınavı bu şekilde formatladığına göre istihdam edeceği personelde üç yetkinliğin de olmasını beklemekte. Birini diğerlerinden önemli görse sadece alan bilgisi, sadece ingilizce veya sadece gk-gy den oluşan sınav yapabilirdi. Bu yüzden baraj düşürme muhabbetine girilirse hangi bölümün barajının düşürüleceği de tartışmalı bir hale gelir, herkes kendisinin kötü geçtiği alanın barajının düşürülmesini isterse kimse kusura bakmasın bu sınav mantığına aykırı olur. X kişisi de ingilizcesi iyi geçip alan bilgisi kötü geçmişse alan bilgisindeki barajın düşürülmesini bekler.
Sonuçta bu bir yarışma sınavı ve eleme usulü bu tarz barajlarla sağlanıyor. Ben kaldırılmaması gerektiği kanaatindeyim, lakin genel baraj yığılma olursa geçen seneki gibi düşebilir gibi duruyor onun düşmesinde de bir sıkıntı görmüyorum
-
@pluton hocam inglizce kolay değildi benim iyi gecti yds tecrübemden dolayı ama vakıfın ing ile yarısırdı
-
@pluton bende 55-60 hatta 60+ alan 17-18 ing 25+ gygk nin saydığınız kişiden daha yetkin olduğunu düşünüyorum. İngilizceyi 2-3 soruyla kaçıran adamın yerine 50-55 puanlık herşeyi yarım yamalak yapan kişiyi almaları bence hata (şahsi düşüncem farklı düşünebilirsiniz)
-
@nairu24 hocam ingilizce barajı olmasaydı ve servis yerine uzm yardımcısı seçseydi bu dedikleriniz onları yine geçecek birçok kişi var yani sırf ingilizce barajı yüzünden servisi seçen kpss 85+ elemanlar olduğunu düşünmüyorum (çünkü bunların zaten kamuda yolları var) mesela bu kişiler ya tutarsa diyip baraja rağmen uzm yarda girdi ve 2-3 soruylada kaçıracak çok kişi çıkar