2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
-
@bestof92 hocam alım sayılarını da göz ardı etmemek gerek. Bu yıl uzm. müf. iç kont. sınavı için toplamda 690 sanırım mülakata çağrılacak kişi sayısı. Geçen yıl sadece uzmanlık için yanlış hatırlamıyorsam bunun 2 katından fazlaydı mülakata kalan sayısı. %50 barajını kaldıracaklarını düşünmüyorum.
-
Gecen yil teftis ve uzmanlik ayriydi.teftifsten 71 almistim olmadi haliyle. Bu sene biraz daha duser bence teftiş.
-
@jimgordon gecen sene 56 ingilizcede 54 dogru yapmis ve yds 82 uzeri alan biri olarak bu yilki sorular yds ayarindaydi. Gecen seneyle alakasi yoktu. Gecen sene ydsden 50 yi zor alan arkdasim bile 40 uzeri dogru yapmisti 56 sorudan. Nasil kolay dediniz gecen seneye gore anlamadim. Servis icin diyorsaniz bilemiyorum tabi.
-
@brifing pardon ben yanlış okumuşum, bu puan durumunu ve barajı etkiler.
-
@jimgordon hocam söylediklerinin hepsine katılıyorum ama genel yorumlara baktığımda kimsede 60 puan barajıyla ilgili bi sıkıntı okumuyorum, genel sıkıntı ıngilizce ve gkgy”in çok zor olmasından dolayı %50 barajında sıkıntı var.
Mantık açısından düşündüğümde de %50 barajını geçip 55-56 puanlı birini yeterli görmektense, 63-64 puan almış ama ingilizce alan veya gkgy”den 2-3 soruyla kalmış birini mülakata çağırmak daha adil ve mantıklı. Keza vakıfbank bu şekilde yapıyor, barajlarından 1 kaç soruyla kalmış adayları ilerleyen süreçte mülakata çağırıyor. -
@iyimser16 adil derken ?
-
@iyimser16 işinize gelen adil oluyor tabi.. Yds 42 puanım var.. Kendime güvenemedim ve başvurmadım.. Açık söyleyeyim servis İngilizcesi kolay geldi bana.. Siz risk aldınız ben risk alamadım ikimizde işe başlayacaksak siz risk alıp nispeten daha zor sınavı geçip başardığınız için maaş farkı anlaşılır olacaktı.. Ama risk alıp başarılı olamaz iseniz 2 soruyla 3 soruyla kaçırdım beni almaları lazım demek adil değil zira servis sınavında belkide yüzlerce aday 2-3 soru ile kaçıracaktı uzmanlık sınavına girse idi.. ' adil olan servis sınavında ingilizceyi yüksek yapanları uzmanlığa almaları' dersem sizin ne kadar itiraz etmeye hakkınız varsa - çünkü risk aldınız- benimde baraj altında olsamda almaları lazım sözünüze itirazım var.. Olamaz böyle birşey
-
@reagan @pluton hocam tepki vermişiniz ama bnm ztn ingilizcede baraj gbi bi problemim yok gkgy de baraj sıkıntı yaşıyorum onunda riskle ilgili olduğunu düşünmüyorum tarih yazmamıştır öyle bi gk sınavını, evet şuan belki işime geliyor olabilir ama düz mantıkta 63-65 puanlı birinin 55 puanlı birine göre çağırması daha mantıklı, adil mi? evet o konuda belki o kdr peşin konuşmamalıydım.
-
@iyimser16 yok kardeşim ben kötü bı tepki vermedim sadece yüzüklerin efendisinde bı replik geldi aklıma' arayın ama umut etmeyin umut buraları terk edeli çok oldu' diyodu ona güldüm yanlış anlama
-
@iyimser16 Hocam bu sefer de servis sınavından bir farkı kalmamış oluyor. Vakıfbank sadece şartları sağlayanları mülakata çağırıyor müfettişlik sınavı ise bahsettiğiniz. Daha sonrasında uzmanlık vs. diğer kadrolar için dediğiniz gibi yapıyor. Belki de mülakat kontenjanını doldurmaya çalışmazlar bile bu da bir ihtimal.
-
@jimgordon hocam herkesin haklı olduğu konular var ama gygk ya da ingilizceden barajı bir kaç netle tutturamayıp diğerlerini iyi yapan yüksek puan alanların elenmeside sıkıntılı baraj sadece 60 olsaymış keşke , ayrıca serviste sorular farklı- ingilizcenin toplam değeri 10 puan gibi değişik durumlar var
-
@maxmin %50 barajı için aynı oluyo demek istedim hocam. Bence zaten diyelim ki 200 kişi geçti her iki barajı da o kadar insan kalmalı mülakata. Herkes kendi açısından haklı dediğiniz gibi.
-
@jimgordon hocam benim bahsettiğim alan 60 gygkde 25+ yapmış bir adam 18-19 ingilizce ile kalıyorsa, 40 alan 20 gygk 20 ingilizce geçiyorsa çok anlamlı değil.
Sınav soruları aynı olsaydı ve servis ile uzman-müfettiş için ayrı puan hesabı yapılıp tercih yapılsaydı ancak böyle tam adil olurdu ama artık bundan sonrası için bişi yapılabilir ancak malesef
-
@pluton vaaay beee şok oldum kardeşim tüm kpss hazırlık sürecimde aklıma gelen repliktirdemek bnden başka birileride varmış
-
@jimgordon tabi cnm hepsi ihtimaller içinde biz buradan konuşuyoruz ama çok değil 2 hafta sonra bunların hepsinin boş olduğunu anlayacaz, ama sayfada canlılık sohbet olması iyi oluyor yaa:)
-
@maxmin ilk dediğinize kısmen katılıyorum fakat ne olursa olsun öncelikle sınav öncesi kuralların değiştirilmemesi gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü alandan 60 yapabilecek biri ingilizceden ya da gkgy den baraj geçmek için alana daha az vakit ayırmış olabilir ya da tam tersi. Demek istediğim şu eğer mesela 200 kişi geçmişse iki brarajı da o kadar insanla yapılmalı mülakatlar.
-
@maxmin hocam neresinden tutsak elimizde kalıyor. öncelikle 3 testin aynı zaman diliminde çözülmesi saçmalıktı. hayatımda ilk kez böyle bi sınava girdim.
-
@iyimser16 ben söylüyorum işte o repliği
-
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama sonuçları bu hafta beklemeyin arkadaşlar, %90 ihtimalle haftaya açıklanacak
-
"Duvarda adalet yazıyor ona gülüyorum."