Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • What is big data performance testing?

A

Big Data Performance Testing are the testing services that offer real-time systems, data warehousing, IoT assurance, and other service models. The data sets are analyzed using cloud networks. These services are offered by a testing company called Appsierra. They produce the best test results, including high security, monitoring, professional assistance, and many more.

DİĞER
    • Geceye bir söz bir şiir bırak :)

M

Guy il ilanı il seçimi derken gerildik.. Geceye bir söz bir şiir bırak içinde ne gelirse 📜📜

DİĞER
    • Gümüşhane'li forumdaşlar :)

M

Arkadaşlar merhaba. Forumda Gümüşhane'li olanlar bi burdayım der mi 🙂

DİĞER
    • ASKERLİK İŞLEMLERİ

M

Arkadaşlar merhaba. Benim merak ettiğim bir husus var. Son sınıftayım ve inşallah 2-3 ay sonra mezun olacağım. Sanırım mezun olunca tecil direkt bitiyormuş fakat gidip 2 yıl daha erteleyebiliyormussun askerliği. Bunun şartları var mı onu da bilmiyorum. Ben Kaymakamlık, KPSS vs. iş sınavlarına çalışacam fakat bunlarda başarılı olsam dahi sonrasında mülakat falan arada askerlik vs. karışacak diye tahmin ediyorum. Bu konu ile ilgili tecrübesi olanlar ne yaptıklarını yazabilir mi? Teşekkür ederim.

DİĞER
    • Hesap silme

F

Cevap: Yazılanları düzeltme ya da silme

Hesabımı silebilirseniz sevinirim. Kamu macerası benim için bitmiştir. Devam edenlere başarılar.

DİĞER
    • veraset ilamı için dilekçe örneği

A

arkadasşlar dedem vefat etti ve hattını kapatmak ıcın verasetname istiyorlar ben de yarın sulh hukuk mahkemesıne gıdıp verasetname cıkartıcam ve öğrendiğim kadarıyla mahkemeye dilekçe verecekmişiz acaba bu dilekçenin örneği mahkemede var mı yoksa internetten örneğini mi bulmalıyım ?

DİĞER
    • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Değişti

M

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sn İsmail Yılmaz Bakanlık özel kaleminde görevlendirilmesi sebebiyle Başkanlık görevi sona erdi;

https://twitter.com/tercihiniyapnet/status/1432836310578905089

DİĞER
    • Ankara Dişçi Tavsiye

burcuburcu

Arkadaşlar Ankara'da diş hekimi veya diş hastanesi tavsiye edebilecek olan var mı acaba?

DİĞER
    • ...

W

Ileti kaldirilmistir.

DİĞER
    • Biontech ve Sinovac tercihi

onuktekin

İkisi birbirinden hem koruyuculuk bakımından hem de teknoloji bakımından farklı aşılar. Bu konuda neler biliyorsunuz? Hangisini seçeceksiniz?

DİĞER
    • Tercihiniyap.net Telegram Duyuru Kanalı ve Diğer Sosyal Medya Hesapları

P

Merhaba dostlar.
      Telegram üzerinde haberleri, gelişmeleri ve çalışmalarımızı anlık olarak takip edebilmeniz için kanalımızı oluşturduk.
      Hazırladığımız gündeme yönelik haberleri, çalışmaları ve analizleri anlık olarak Telegram üzerinde de paylaşacağız.

Takip etmek isterseniz;

https://t.me/tercihiniyap

Bununla birlikte aktif olarak kullanımını sürdürdüğümüz diğer sosyal ağlarımızı da takip etmeye ve güncel gelişmeleri izlemeye başlamak için aşağıda yer alan yönlendirmeleri kullanabilirsiniz;

Tercihiniyap.net Twitter hesabımız;

https://twitter.com/tercihiniyapnet

Tercihiniyap.net Instagram hesabımız;

https://www.instagram.com/tercihiniyapnet/

Tercihiniyap TV Youtube Kanalımız;

https://www.youtube.com/channel/UC6-t_Dhi53nyiXpalsGIM3Q

Ayrıca şahsi olarak yönettiğim Wilfredo Pareto hesaplarına ise şu yönlendirmeler ile erişebilirsiniz;

Twitter;

https://twitter.com/TY_WilfPareto

Instagram;

https://www.instagram.com/typaretowilfredo/

DİĞER
    • BİTCOLOJİX TOKEN

B

silinmiştir

DİĞER
    • Hesap Silme

M

Sayın admin, hesabımın silinmesini istirham ediyorum teşekkürler.

DİĞER
    • Kitap Tavsiyem - Dorian Gray'in Portresi

Z

Dorian Gray’in Portresi kitabı Zaten klasikler arasına girmiş tam bir klasik ve harika bir kitap baştan belirteyim hala okumayan var ise çok şey kaçırıyor haberiniz olsun 🙂 Oldukça derli toplu hikayeden sapmayan derin edebi satırlarla özellikle yeni ve genç okurları sıkmayacak bir eser. Dorian Gray’in Portresi sansürlü ve sansürsüz olarak iki basım şeklinde sunuluyor okurlara aralarında nasıl bir fark var alt satırlarda değineceğim.

Dorian Gray’in Portresi konusu
      Dorian Gray genç bir beyefendidir. Onun özel yapan şey ise dış görünümünün çok güzel oluşudur. Sarı sırma saçları, mavi gözleri pürüzsüz gergin yüzü ile bakanları hayran bırakır. Bu güzelliği ona annesinden geçmiştir. Dorian Gray kendisin güzelliğinin farkındadır ve bununla gurur duyar. Basil Hallward oldukça ünlü bir ressamdır.

Yakın bir zamanda Doriian Gray’ın resimlerini çizmeye başlar Basil Hallward’a göre bu genç ve güzel adam onun başarısının resim yapmaktaki ilhamının tek kaynağıdır Kitabın sansürsüz olan kısımlarında Basil Hallward Dorian Gray’a aşıktır ve tabapcasına sever bu kısımlar oldukça açık anlatılsa da sansürlü basımda da biz okurlar bunu açıkça anlayabiliyoruz bu bağlamda sansürsüzü özellikle okumanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Dorian Gray’ın portresi yorumum
      Dorian Gray’ın portresini yapmaya başlayan Basil Hallward bu eserini en eşsiz çalışmam diye nitelendirir. Genç adam ise kımıldamadan ona poz vermektedir. Bu esnada ressamın bir arkadaşı olan Lord Henry gelir. Lord Henry oldukça zeki, kültürlü biraz piç bir karakterdir ama aforizmaları biz okurları çok etkiler, kitap boyunca onun söylediği her sözü sindirerek ve düşünerek okumak gerekir. Basil onunla Dorian’ın tanışmasını istemez çünkü bu genç adamı deli gibi kıskanır kimseyle paylaşmak istemez lakin tanışmaya engel olamaz. Kısa sürede Henry ve Dorian arasında güzel bir sohbet başlar Henry gençlik ve güzellik hakkında sözler söyler bu esnada portre bitmiştir ve 3 karakterde hayranlık içinde kalır. Bu esnada kitabın kırılma noktası yaşanır Dorian Gray bir dilek diler;

“Resim hep böyle genç kalacak ama ben yaşlanacağım, Keşke resim yaşlansa ve ben hep genç kalsam”

İpler bu andan sonra kopar Dorian Gray genç kalır ama yaptığı her kötülük resim üzerinde bir iz bırakır, resme sadece ruhu değil vicdanı da geçmiş bencil bir caniye dönüşmüştür. Sonrasını anlatmayacağım siz okuyun o zevki yaşayın.

Bu kitap Oscar Wilde tek romanıdır. Oscar Wilde ölmeden önce yazdığı bir mektup da yaratmış olduğu 3 ana karakteri şöyle anlatır.

“Basil Hallward, ben olduğumu sandığım kişidir; Lord Henry dünyanın ben sandığı kişidir; Dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda…”

DİĞER
    • Hesap kapatma

U

Tüm iletilerimi silip hesabımı kapatır mısınız, teşekkürler.

DİĞER
    • 2019 Ramazan Ayı Herkese Hayırlı Olsun

A

Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hepimiz içinde huzur ile geçecek bi ay olur umarım.....

DİĞER
    • Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil

M

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. 2019 yılında lisans mezunu olduktan sonra iki tecil oldum. 14.06.2021 tarihine kadar tecilliyim. Fakat bu süreç içerisinde bir firma kurduğum ve halı hazırda faaliyet gösterdiğim için askerliği ertelemek istiyorum. 2021 Haziran'da bitecek olan tecilimi 2021 güz dönemi yüksek lisans ile uzatmak istiyorum. Çeşitli forumlarda benzer yazılar gördüm , kimi 30 eylüle kadar başvuru yaparsın , kimi 31 ağustosa kadar yaparsın demiş. Sanırım 2019 sonrası bakaya durumunda olan kişiler yüksek lisans yapamıyor. Bir de yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkı var mı ? Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı

Antimülakat

Arkadaşlar kitap okumaya vakit ayıramayacak kadar yoğun olduğunuzu biliyorum. Dizi ve futbol maçı izleme, arkadaşlarla takılma/sohbet etme, tatil yapma, bilgisayar oyunları oynama vs. gibi aktiveteler varken okumaya vakit bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Mezuniyet sonrası kpss ve sınav için gerekli kitaplar dışında kaç kitap okumuş olabiliriz ki... Sanırım çoğumuz için bu rakam oldukça düşüktür. Kötü hissettiriyor dimi bu açıdan bakınca? Ama ne yaparsınız ki, bu kirli KPSS süreci böyledir, her şeyden önce kitaplardan soğutur insanı. Eee öyleyse ne yapmalı, nasıl yapmalı, kim el atmalı bu meseleye şeklinde sorulara gazla da olsa biz şeklinde cevap verdik. Film öneri tavsiye başlığında olan etki umarım burada da devam eder. Ben seviyorum bu başlıkları ve dikkate de alıyorum. Varsa el atmak isteyen, öneri/tavsiye almak isteriz. Kitaplarla dolsun bu başlık umuduyla...

DİĞER

Bir Kitap da Sen Al.

DİĞER
    36
    333
    45290
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • P
      Priss Son düzenleyen: paretowilfredo

Dostlar herkese merhaba. Sonunda uzun zamandır düşündüğüm olayı gerçekleştireceğiz.
      Bildiğiniz gibi Lösemi hastası kardeşimiz Ada Ceylin için, onu mutlu etmek adına bir kitap hediye etme gibi bir düşüncemiz vardı. Ben Ada Ceylin kardeşimizin annesi Nadire hanım ile iletişime geçtim. Kendisi harika bir insan. Meramımızı anlattım ben ve arkadaşlarım Ada'ya kitap hediye etmek istiyoruz dedim. Nadire Hanım çok teşekkür etti ancak Ada'ya zaten yeterince hediye geldiğini ve ekstra ihtiyaçlarını da kendilerinin karşıladığını bana iletti. Ancak Ada'nın Ronahi Çok adında yine aynı hastanede yatan başka bir arkadaşının olduğunu ve kitapların ona yollanmasının daha iyi olacağını söyledi. Ben de seve seve yollayacağımızı kendisine söyledim. Hemen sonrasında Ronahi'nin ablasıyla iletişime geçtim meramımızı anlattım. Ronahi'nin çok mutlu olacağını söyledi ve şimdiden hepimize çok teşekkür etti.

Ronahi 14 yaşında ve kız. Ona kitap alırken bunları göz önünde bulunduralım dostlar. Ankara dışından kitap yollayacak arkadaşlar lütfen kargo parasını kendileri ödesinler.

Kargo yollamayı hepimiz aynı gün yapalım diye düşündüm çünkü; bölük bölük olursa rahatsız etmiş oluruz o nedenle en çok 2 günde eline geçer kardeşimizin.

Herkesin bu başlığı bir şekilde okuması için hemen alıp yollamayalım. Aldığımız kitabı kargoya veriş tarihimiz 24 Ekim Salı olsun yani herkes bugün aldığı kitabı kargoya verirse çok daha iyi olur. Ayrıca bu başlık @paretowilfredo kardeşimden ricam başa tutturulursa çok daha iyi olacaktır.
      Kitabın ilk sayfasına Ronahi için bir şeyler yazarsak ona moral olarak da iyi geleceğini düşünüyorum dostlar içimizden geçen ona güç verecek yazıları yolladığınız şehri ve isminizi de yazabilirsiniz.

Alıcı Adı: Ronahi ÇOK
      Alıcı Adresi: YENİ ADRES: ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ SEÇİM SOKAK ARMAĞAN APARTMANI 57/2 ALTINDAĞ/ANKARA/İSKİTLER
      Hepinizden Allah razı olsun dostlarım.

1 K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 17
      • S
        sosyolog Son düzenleyen:

Kitap alan arkadaşlar aldıkları kitabın ismini burada paylasirsa eğer aynı kitabı almış olmayız. Hocam bir de ablası ile bir daha görüşürseniz hani bu desenli motifli boya kitapları var boyama yaparsa çok yorulur mu bunu sorabilir misiniz? Renklerle meşgul olmak ruhuna iyi gelir o tarz şeyler de gonderebiliriz.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • P
          Priss Son düzenleyen:

@1903bjk @hü-sbky @nefiseok @bengidönüş @cag317 @maliyeciniz @aycan @yyy @skryekndmr @atiba @MerveeK

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
          • P
            Priss @sosyolog Son düzenleyen:

@sosyolog Eğer 14 yaş için bir boyama kitabı varsa bence de iyi olur sormaya pek gerek yok alınabilir 🙂
            Ayrıca çok mantıklı herkes aldığı kitabı yazarsa mükerrer olmasın

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • S
              sosyolog @Priss Son düzenleyen:

@priss yetişkinler için bile var hocam 🙂 eşek kadar halimle ben bile yapıyorum :)) tedavi süreci ağır ve yorucu diye demiştim ben 🙂

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • P
                Priss @sosyolog Son düzenleyen:

@sosyolog Sorarım o zaman kardeşim yarın şimdi geç oldu yazarım sana da 🙂

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • P
                  Priss Son düzenleyen:

ARKADAŞLAR BİR KEZ DAHA ÖNEMLE BELİRTMEK İSTERİM. ALDIĞIMIZ KİTAPLARI HEMEN YOLLAMIYORUZ. 24 EKİM SALI ÖĞLEDEN ÖNCE YOLLAYALIM ONLAR İÇİN DE YORUCU OLMASIN. VE LÜTFEN HERKES KARGO PARASINI ÖDESİN.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • P
                    Priss Son düzenleyen: paretowilfredo

Şeker Portakalı
                    Güneşi Uyandıralım
                    Delifişek
                    Küçük Prens
                    Fareler ve İnsanlar
                    Umut Sokağı Çocukları
                    Simyacı
                    Güneş Ülkesi
                    Sol Ayağım
                    Bunlar alındı arkadaşlar

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                    • M
                      maliyeciniz @Priss Son düzenleyen:

@priss hocam o zaman zahmet olmayacaksa puzzle seviyormuy muş onu da sorabilir misiniz? kitap yanında farklı bir alternatif de yollamak isterim 😊

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                      • P
                        Priss Son düzenleyen:

Tabiki onu da sorarım yarın ama Harika fikir

• 1
                          1903bjk @Priss Son düzenleyen:

@priss
                          Aşiri duygu yogunlugu var bikac gundur bende .Yazdiginizin okurken o kadar cok duygulandim ki yarin cikip kitapciya gidicem ve 24 unde gondericem insallah..Daha fazla kisiye ulasalim boyle..Cocuk esirgeme yurdundaki yavrularimiz, huzurevindeki yaslilarimiznicin de biseyler yapalim..Allah razi olsun vesile oldugunuz icin..Yuzunde kucuk bi tebessum olusturabilirsek ne mutlu bize..Bu dunyayi iyilik kurtaricak..Sizin gibi insanlari gordukce umudum yeseriyo..var olun

"Eskiden yaşansa dokuz köyü ateşe vereceğin şeylere zamanla kibrit bile yakmıyorsun."

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 7
                          • guyan gelmiş
                            guyan gelmiş Son düzenleyen:

Hocalarim kitap isim tavsiyesi verecek var mi yarın gidip almak istiyorum ama pek bilgim yok arkadaşımıza yararli bir kitap olsa daha hayırlı olur çünkü

Devletin keşfedemediği yetenek...

Dolap arasına saklanmış memur...

• B
                              bengidönüş Son düzenleyen:

Yarın kitaplarımı netleştirip yazarım ben de, dilerim okudukça önce ruhu şifa bulsun sonra ufacık bedeni🙏🏼

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                              • Y
                                yldzkrc Son düzenleyen:

Mükemmel bir düşünce takipteydim bu konuyu iyiki de kaçırmadım 👏🏼👏🏼

• N
                                  nefiseok Son düzenleyen:

@Priss hocam çocuk o kadar kitabın içinde kalcak farklı şeyler katalım fikri olanda varsa:)

Y 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • Y
                                    yldzkrc @nefiseok Son düzenleyen:

@nefiseok evet kitap dışında alternatifler de geliştirelim oradaki diğer çocuklara da aynı şekilde hepsi bir şekilde faydalansın

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • P
                                      Priss @yldzkrc Son düzenleyen:

@yldzkrc evet kitapla sınırlı kalmayalım mesela arkadaş puzzle dedi çok mantıklı bunun gibi üretebiliriz illa kitap değil. 14 yaşa gidecek her şey olabilir

• Fabrizyo
                                        Fabrizyo Son düzenleyen:

Şiddetle desteklediğim organizasyon.

• Y
                                          yyy Son düzenleyen:

Hocam yeni gördüm çok mutlu oldum 🙂 ben de yarın biraz dolanıp ,14 yaşıma dönüp nelerden hoşlandığımı hatırlayıp bi şeyler almaya çalışacağım bence de kitapla bağlı kalmayalım :))

• P
                                            Priss Son düzenleyen:

Arkadaşlar arkadaşların da dediği gibi illa kitap olmak zorunda değil. 14 yaşında bir kız kardeşimize uygun düşecek her şey olur

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 1 / 17
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti
                                            Tercihini Yap | Devlet Kredileri