Bir Kitap da Sen Al.
-
@kismetnasip hocam aynen türüne göre seyri,agresifliği vs değişiyor ama şeker dediğiniz gibi vücudu korumasız hale getirdiği için bize bile zarar çikolata,kek tarzı ürünleri sağlıklı bireyler bile sakınarak yemeli.Ama gerek babamdan,gerek kardeşimden ve onkoloji bölümündeyken tanıştığım diğer hastalardan gördüğüm şekerin kanser hücrelerini çoğalttığıydı ki ikisi bambaşka türlerdi.Mesela kanser teşhisinde daha kesin bilgi veren kontrastlı MR,PET gibi uygulamalarda kullanılan kontrast madde de bir tür glikoz.Ve kanserli hücreler o madde etrafında toplandığı için kanserli bölge(organ) teşhisi rahatça yapılabiliyor.Bazı doktorlar bunlar şehir efsanesi diyerek tatlı yemeye sevk edebiliyor o yüzden çekindim.Zira aynı doktor babamla aynı türden kanser olan bir hastaya greyfurtu dahi yasaklarken babama baklava bile yiyebilir inanmayın böyle şeylere demişti.Babamı kaybettikten sonra odasına gidip neden diğer hastaya yasakladınız tatlı şeyleri dediğimde bana senin baban zaten ölecekti yese nolur yemese nolur demişti.O yüzden esasen doktorlara olan güvenim sarsıldığı için bu konuda hassas davrandım yoksa bilmişlik veyahut hevesinizi kırma gibi bir fikrim yok.İnşallah dediğiniz gibidir ve onun türü için zararsızdır.Esen kalın iyi akşamlar️
-
@maliyeciniz hocam öncelikle cok duygulandim, basiniz saolsun. Allah sonsuz alemde sonsuz mutlulukla kavusmayi nasip etsin babaniza.
Ben de annemden dolayi bu illet hastaliga cok asinayim. Sekerin nasil bir zehir oldugunu cok iyi biliyorum, bizlerin bile kesinlikle yememesi gerekirken bagisiklik sistemleri cokmus halde olan hastalarin asla yememesi gerekiyor biliyorum. Asla bi artniyet aramadim yazdiginizdan, ama biraz vicdan mi ettim denir ne denir tam bilemedim. cocuk olduklari icin onlarin bir yetiskin gibi yasaklari hazmedebilmesi kolay olmadigindan bi anda sevindim cikolatanin yasak olmadigini duyunca,ne bileyim iste:(
Bu arada greyfurt benim anneme, hatta bize bile yasak suan. Zararli meyve diye dendi hatta. Ya da masum gözüken sütte tedavi aninda anneme yasakti. Hucreyi kolay cogaltiyor diye yasaklamislardi. Dedigin gibi doktorlarin neyi neye gore dedigi de bi degisik. Fakat annemle ayni hastaligi olan bir baska kisiye anneme yasakli olan seyler yasakli degildi. Bizde doktora sordugumuz da herkesin bunyesi, hastaligin ilerleyisi baska oldugu icin bu yasaklar belirleniyor.siz kimseyi kendinize baz almayin demislerdi. Ondan dolayi bende oyle yazdim.
Her neyse, bu adini almak istemedigim kotu hastalik hakkinda bilmislik hicte guzel bir sey degil zaten. Rabbim cumlemizi korusun,hastalarimiza da sifa versin. Gercekten cok uzuldum, basiniz saolsun Allah rahmet eylesin -
@priss hocam ayakabı numarasını sorabilirmisin,
-
@pozitif Hemen soruyorum
-
@kismetnasip Allah razı olsun kardeşim senin annene de şifalar versin inşallah Rabbim.Sütü de kemotrapi ilaçlarının etkisini azalttığı için yasaklıyorlar genelde.Dediğin gibi keşke hiç bilmeseydik ama yalan dünya ve hepimiz mutlaka sevdiklerimizle bi şekilde sınanıyoruz.Allah kimseyi hastanelere düşürmesin,düşürürse de vicdanlı,para için değil insanlık için mesleğini icra eden doktorlarla karşılaştırsın.Allaha emanet ol
-
@pozitif Öğrendim 39 numara imiş.
-
@priss tamamdır hocam.
-
https://ibb.co/fTcB36
Arkadaşımın hediyesi kargolanmak üzere hazır:) -
@guyan-gelmiş cok guzel️
-
@guyan-gelmiş Harika olmuş
-
yazım güzel olsa paketin üstüne kız gibi savaş yazacaktım ama mundar ederim diye bulaşmadım:)
-
@Priss hocam arkadaşlar çikolata için birşeyler yazmışlar ama eminiz demi bir sıkıntı olmaz bende ona göre alternatf şeyler bakayım
-
@skryekndmr dostum ablasına sordum çok sever dedi yasak demedi hiç
-
@Priss hocam foruma yeni girebildim.ben de puzzle bakıyorum şuan.farkındalığınız için ayrıca teşekkür ederim
-
@hü-sbky dostum puzzle alan 2 kişi var. Mümkünse başka birşey bakman mümkün mü?
-
@priss mümkünse başka birşey bakman mümkün mü?
Güzel anlatım bozukluğu -
@Priss hocam kardeşimizin boyu uzun galiba kıyafet almayı düşünüyorum bende ya da ayakkabı boyunu sorar mısınız küçük gelmesin
-
@nefiseok tabi soralım hemen boyunu
-
@priss bende cicek veya elbise alabilir miyim? Baska bir sey gelmedi aklima benim de
-
@by123 olur dostum aklınıza bişey gelmediyse neden olmasın