TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
Artik hukuk fakültesini bitirenlerde avukat olamayacak.Sistem gelirse avukatlik icinde meslek sınavi olacak.Yani iibf bitmek üzere.Akademisyenlerimiz derse gelir aylik ucretini alir gider.Dusunsenize 1.sinifta siyasal iibf okumaya gelmiş birine ilk derste bakin gencler iyi hos geldiniz siyasal mezunu olmayada malesef boyle bir meslek yok artik deseler o sınif kapasitesi kaca duser ve insanlar hemen bolum degistirmeye ugrasır.Ama yapmazlar
-
İyi iyi mülkiye tüllabının burada kaldığını görmek mutluluk verici.
-
Dostlar merhabalar, nerelerdesiniz, napıyorsunuz? Okula yeni bölüm açılıyor; Mülkiyeli gençlerin bu konuyu enine boyuna tartışması gerekirdi. Başlık bile açıldı, sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda, beklentiniz nedir, süreç nasıl işler, puanları etkiler mi? Bölümden yetişecek insan profili nasıl olur? Özel sektörü mü hedefler kamuyu mu? Mevcut hocalarımız ingilizce ders anlatımı noktasında nasıl bir performans gösterir?
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5602/ankara-sbf-de-politika-ve-ekonomi-bölümü-açıldı
-
Korkarim ki mülkiye eski gunlerine hiç donemeyecek. Fakultedeyken burasi meslek okulu degil derdi hocalarimiz. Ancak su var ki artik gencler evine ekmek götürmek zorunda, entelektüel birikimin tek basina bir anlami yok. Eczacilik fakultesi sayisi bile cok olmus artik, her yer anadolu lisesi ama eski kalite yok. Fen liseleri bir nebze iyi. Ben herkesin unıversite mezunu olmasina da karşıyım, genç insanda beklenti olusuyor iş bulamayinca da bir sürü problem. Şunu da belirteyim kpss den yüksek puan alsaniz bile, mulkiyede veya baska bir universitede dolu dolu egıtim de alsaniz, kamuda 10. yılınızı doldurdugunuzda, tatmin olmadiğinizi, içinizdeki cevheri kullanamadiginizi goreceksiniz. Ben şimdiki aklım olsa yurtdışında akademik kariyer yapmayi çok isterdim daha mutlu olurdum sanirim...
-
@sbf1983, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
Korkarim ki mülkiye eski gunlerine hiç donemeyecek. Fakultedeyken burasi meslek okulu degil derdi hocalarimiz. Ancak su var ki artik gencler evine ekmek götürmek zorunda, entelektüel birikimin tek basina bir anlami yok. Eczacilik fakultesi sayisi bile cok olmus artik, her yer anadolu lisesi ama eski kalite yok. Fen liseleri bir nebze iyi. Ben herkesin unıversite mezunu olmasina da karşıyım, genç insanda beklenti olusuyor iş bulamayinca da bir sürü problem. Şunu da belirteyim kpss den yüksek puan alsaniz bile, mulkiyede veya baska bir universitede dolu dolu egıtim de alsaniz, kamuda 10. yılınızı doldurdugunuzda, tatmin olmadiğinizi, içinizdeki cevheri kullanamadiginizi goreceksiniz. Ben şimdiki aklım olsa yurtdışında akademik kariyer yapmayi çok isterdim daha mutlu olurdum sanirim...
Kamuda 6.yılını bıtıren bır olarak kurmus oldugunuz cumleye aynen katılıyorum .Kendımı artık robot gıbı hıssedıyorum.Sureklı kanun takıp edıp guncellenenmaddelerı bılmek zorunda olup bıraz arastırma yapıp kendımı gelıstırmeye mecbur bıraksa daa kesınlıkle kendımı körelmiş hissediyorum.Kesınlıkle ıstedıgım bu degıl..
-
@sbf1983 @kendinehakime Dostlar kendi hayatlarınız için elbette söylediklerinizin anlamı büyüktür, bunu en iyi sizler bilirsiniz ancak kamuya yeni girecek insanlar için biraz daha ümitli bir yaklaşım sergileme taraftarıyım. Neden diye sorarsanız; tatmini, mutluluğu belirleyen bir yerde beklentidir belki yaşadığınız hayat sizin beklentinizi tam olarak karşılayamamıştır ki çoğu insan için bu böyledir kabul ediyorum ancak herkes için aynı olmayabilir. Siyasal'da aynı eğitimi alıp hayatına farklı şekilde yön verecek insanlar olabilir. Aynı şekilde kamu görevlisi olup kendini farklı alanlarda geliştiren insanlar da olabilir. Kendimi de dışarda bırakmadan, eleştirerek belirteyim; bir yerde herşey bizim elimizde elbette 8-5/9-6 mesai hayatımızı büyük ölçüde işgal ediyor ancak yine de dolu dolu geçirmek için uğraşmamız lazım. Evet hiç kolay değil ama düşünüyorum da işsizken ders çalıştığım masam dışında pek birşey yoktu hayatımda en azından şuan iyi kötü ihtimaller çeşitlendi, bu yüzden mesafe katetmiş dostlarımız olarak sizlerden ufkumuzu da açacak, umut veren yorumlar bekliyorum
Okulumuz içinde aynı şekilde kim bilir belki buraları okuyan akademisyen, yönetici kimseler çıkar da eleştirilerimiz dikkate alınır, pozitif bir etkisi olur, hem öyle olmasa bile tarihe bir not düşmüş oluruz 'kaybedilen değerler' adına ama yeniden kazanılması çabasıyla Bu arada kendi okuduğum dönemde Siyasal'da pek gün yüzü görmüş sayılmam ama hayat duvarları bile sevmeyi öğretiyor insana O sebeple belki okulun benim de göremediğim bir atmosferi adına kafa yorulması çabası benimki
-
@plansız anliyorum hocam sizi, aslinda sizin dusunce tarziniz bana gore dogru, lakin benimkisi aslinda umutvar olmanin yaninda ülke gerceklerini de gözardi etmemek çabasi. Benim de buyuk hayallerim vardi, kimimiz daha kolay elde etti, kimimiz tirnaklariyla kaziyarak... aslinda ben kendi adima 10 yil sonra boyle bir his duyabiliyorsunuz önceden önlemini alin demeye calisiyorum
-
-
Böyle bir yeri tesadüfen öğrenmem
-
@Kamucu nasıl yani üzülürüz Reklam işini mi beceremiyoruz ki anlamıyoruz.
-
@Kamucu Sanırım başlığı kastediyorsunuz ara sıra tozlu raflardan indiriyoruz ama denk gelmemiş demek
-
@plansız @Antimülakat başlıktan bahsediyorum TY bilinen bir yer artık
-
@Kamucu heee tamam şimdi rahatladım. Başlık bir durur bir canlanır. O konuda ilk zamanlar daha fazla SBF'li takılıyordu buralarda.
-
Yuksel Koc Yalkin'dan muhasebe dersi almis kadar eskiyim
-
@sbf1983 Adını duymamış kadar yeni de değilim ama yine de adı bizim dönemde pek bilinmez en azından bölümümüz dolayısıyla bizde öyle:) Kamucular bilmez Muhasebe seçmeliydi, KPSS'de lazımmış dedik aldık, bin pişman zar zor geçtik ikinci döneme niyetlenmedim bile:)) ilk ders Ercan Bayazıtlı Hoca geldi bir konuşma yaptı sonra Emrah Hoca'ya emanet:))
-
@plansız ercan hoca da geldi, isletme bolumu olunca muhasebeden kacis yok hocam
-
Şimdi Mülkiyeliler çok bilmez ama bizim kamuda da bir dönemin hocaları şunlarmış: Lütfen ideolojik saplantilarina bakmayın, akademisyen bağlamında değerlendirin:
Prof Dr Ümit Özdağ
Prof Dr Mümtazer Türköne
Prof Dr Atilla Yayla
Prof Dr Zehra Odyakmaz
Prof Dr Kemal Görmez
Prof Dr Kadir CangızbayEmeklerini inkar edemeyiz Ve şu an biri hariç hepsi gitti.
-
@Antimülakat Zehra Odyakmaz'ın İdari Yargı kitabından çok faydalanmıştım, Kadir Cangızbay'ın ise bir kere olsun dersine girmediğim için pişmanım. Kemal Gözler'in İdare Hukuku kitabına bakmışlığım da var:)
-
@plansız Kemal Gözler ile Kemal Görmez hep karışır
-
@Antimülakat aaa gerçekten öyle okumuşum şuan bu hocalardan hangisi okulda?