TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
Bir zamanlar burada bile var olduğumuzu hissederdik. Nerede bu Mektebi Mülkiye tüllabı?
-
Burdayiz hocam
-
Mektep is here
-
2010-16 Mali Şube. 16-19 sürünmece
-
Mektep’te mutluyduk kim bizi KPSSye yöneltti?
-
Bende diyordum herkes atandı gitti buralardan diye. Bir ses soluk gelmesi güzel. Siyasal sanki son sahip çıkanlarını yaşıyor. Bundan sonrakiler sahip çıkar mı emin olamıyorum.
-
Lisansta sınavlar vs çok yorardı. Kafayı yiyecek hale gelirdim. Meğer kpss süreci daha betermiş. Bütün zorluklarına rağmen çok severek okuduğum okuldan işsizlik sebebiyle soğuyorum artık. Şimdi okuldakilere bakıyorum okulu fazla büyütüyolar gibi geliyor. Bitince işsizlikle yüzleşeceklerine çoğu ihtimal vermiyor. Ne kadar bizim halimizi görseler de..
-
Bi de geçen bi özel şirketin mülakatına girdim. Hayırdır dedi siz mülkiyeliler özel sektöre gelmezdiniz falan. Kamuyu neden düşünmüyorsun dedi. Kamuda ilan olsa sana niye geleyim diyemedim tabi..
-
@mavii hocam ben 2001 girisliyim o zamanlar öss vardi 7718 siralamayla girdim isletme bölümüne. Kafa zehir tabii, ilk sene ortalama da yaptim onur belgesi falan. Ama sonra gencligin verdigi bosluktan kendim o kariyer yolunu bir turlu yoluna koyamadim. Sonradan baya dustu siralamalar siyasala girislerde bazi bölumler nispeten korudu durumunu. Cunku piyasayi okumaya basladilar bir gun rekabetin artacagi mezun kadar istihdam olmayacagi belliydi. Dersanedeki matematik ogretmenimin bana tıp harici yazma diye adamin dilinde tüy bittigini hatirliyorum. abim doktor olunca gözümde buyudu sanki her doktor cerrah olacakmis gibi. Liseden arkadaslarimin yarisi doktor, kimisi yurtdisinda vs. Ben de yillar sonra sgk denetmen yrd. olabildim. Yine de seviyorum mektebimi bazen pisman olsam da:)
-
@sbf1983 benim durum da benzer hocam. 9 binlerle girdim. Çok rahat iyi ünilerde hukuk okuyabilirdim. Sayısal puanım da iyiydi mühendislik mimarlık falan girerdim. Ama 'idealist' davranalım dedik. Tek tercih yapıp girdim. Benim zamanımda kalite düşmüş olmasın rağmen yine de bana çok şey kattı. Ama kpss sonrası asla düşünmeyeceğim öğretmenlik bile mükemmel görünmeye başladı. Tıp, eczacılık bitiren bir sürü arkadaşım var herkes işinde gücünde. İnsan ister istemez kötü hissediyor. Allah bir kapı açar deyip duruyorum ama ümitlerim tükeniyo. Çalışma hevesim de kalmadı artık.
-
@mavii Allah yardimciniz olsun hocam o duygulari cok iyi biliyorum. Bazen insan zoru secer bizimki o misal...
-
@mavii dostum hakkında hayırlısı neyse o olsun.Ben siyasal mezunu değilim.Bazen kendi kendime soruyorum bu kadar emek versem tıp eczacılık kazanabilir miydim ?En kötü eczacı aylık sgk denetmen yardımcısı kadar kesin kazanıyor.Ve toplumda gördüğü saygınlık da cabası.Haberlerde hep duyardım insanlar yanlış tercih mağduru v.s insanın başına gelince anlıyormuş.Bu süreç belkide bizleri 2.bir üniversite okumaya doğru itecek.Kal sağlıcakla...
-
@zenginmemur, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@mavii dostum hakkında hayırlısı neyse o olsun.Ben siyasal mezunu değilim.Bazen kendi kendime soruyorum bu kadar emek versem tıp eczacılık kazanabilir miydim ?En kötü eczacı aylık sgk denetmen yardımcısı kadar kesin kazanıyor.Ve toplumda gördüğü saygınlık da cabası.Haberlerde hep duyardım insanlar yanlış tercih mağduru v.s insanın başına gelince anlıyormuş.Bu süreç belkide bizleri 2.bir üniversite okumaya doğru itecek.Kal sağlıcakla...
@sbf1983 dostum aslında sanada yazmak istedim
-
@zenginmemur sonraki tercihim eczacilikti hocam benim. hacettepe ankara gazi siralamistim:) nasip olmayinca olmuyor:)
-
Dostlar işte bizim bu siteyi kurma hikayemiz de böyle başladı. Ne kadar bilinçliyim ben doğru tercihi yaparım desende o yollardan geçmiş birileri seni her konuda uyarmadığında sonu pişmanlık geçidine çıkıyor. Elbette Siyasal ve bir kaç önemli İİBF çok kaliteli eğitim veriyor, kendi kişisel donanımı da üstüne eklediğinde bal kaymak oluyor ama bizim ülkemizde kıymet biliniyor mu? Bu soruya kesinlikle evet diyemeyeceğim. Sadece bir kuruma girmek anlamında düşünmeyelim bu söylediğimi. Siyasal, Gazi, DEÜ vs. farketmeksizin iyi mesleklere de atanabilirsin ancak orada bile kendini ifade edemedikten sonra veya kendi birikimini açığa çıkarmana müsaade edilmedikten sonra ne anlamı kalıyor. Herkes aynı işte, aynı kefede hadi buna da eyvallah diyelim. Peki o herkese tepeden bakan üstadlara, hiyerarşik amirlere ne demeli? Siz nereden çıktınız breehh diye kükremekten başka bir şey yapamadığında keşke daha bağımsız olacağım ve şunlarla hiç yüzyüze gelmeyeceğim bir bölümü okusaydım diyorsun.
-
Herkese ve her şeye rağmen tercihini yap! mak senin elinde. Biz sadece doğru tercihi yapman konusunda bütün bilmen gerekenleri önüne koyarız. Gerisine sen karar verirsin derken, çıktığımızın yolun aslında ne kadar önemli olduğunu bilerek harekete başladık. Ancak sistem öyle dolambaçlı ki, insanlar mecburen daha çabuk ilerlemek için yanındakinin düşüncesini dahi merak etmedi/ etmiyor. Ya arkadaş senin bir tanıdığın vardı falanca bölümü okuyan veya falanca meslek sahibi, bir sorsan bakalım biz tercih edelim mi? Nedir, ne değildir, başımıza neler gelir? İşte bunu sormaktan aciz bir toplumduk ve maalesef bu mantıkla da devam ediyoruz. Ezberlenmiş cümleler, klişe bilgiler, doğruluğu sorgulanmayan fikirler 50 yıldır aynen devam ediyor. Bu nedenle en azından bizler çevremizdekilere karşı dürüst olalım. En azından ben yine olsa Siyasal yazardım demeyelim, en azından şu dönem için bunu demeyelim. Ucundan kıyısından da olsa başka bir mesleğe yatkınlığı varsa oraya yönlendirelim. Çünkü çuvalladı, bütün Siyasal ve İktisadi Akademiler sınıfta kaldı. Yolu erken bıraktılar. Bunun en büyük sebebi ünlü, şöhret veya vekil olma peşinde koşan akademisyenler oldu. Adamlar bilim üretmek yerine parayı, gücü, daha çok tanınmayı tercih etti. Üst akılda yer alanlar alttakileri kendileri gibi yetiştiremedi.
-
Bircogumuz atandigimiz kadrodan daha yukariya cikamayacagiz. Cunku yukariya cikmak icin sadece donanim bilgi yetmiyor. Biraz da bu yapi memnuniyetsizlik yaratiyor.
-
@antimülakat tercih yaparken birçok mezunla konuşup öyle tercih yapmıştım. Hepsi de tavsiye etmişlerdi. Tabi onlar iyi kadrolarda hatrı sayılır yerlerdeydi. Alımların bu hale geleceğini onlar da tahmin edemedi sanırım. Okula başlarken mezun olduktan sonra ne olacak bilerek başladım ancak işin içine girmeden anlaşılmıyomuş. Mesela ben şimdi okuldakilerle konuşuyorum. Bakın zor bi süreç şunu yapın bunu yapmayın diye söylüyorum ama maalesef çoğu inek bayramı gazıyla dolaşıyolar. Anlattığım sıkıntıları kişisel zannediyolar. Okuldan mezun olmak zaten en büyük başarı sanıyolar. Yani hocam sürecin tokatını yemeden kimse anlamıyo.
-
@mavii kesinlikle haklısınız hocam. En önemli tecrübeyi zaten kendin kazanırsın. Başkalarının söylediklerini seninde belirttiğin gibi kişisel olduğunu düşünürsün. Kaymakamlık sınavı için önemli derecede referansın olması gerekir dersin adam biz bir bakalım abi belki bir şekilde bulunur diye düşünür. Sayıştay sınavına elini kolunu sallayarak girilmez dersin ben bir deneyim abi der. Bizim ülkedeki problemlerden biri de herkesin sadece kendi tecrübesine güvenmesi.
-
@antimülakat hocam cok güzel demeyelimde yazmasınlar siyasalıda biz ne olacagız?25-30 yaşında insanlar eş akraba dost karsısinda daha ne kadar küçülecegız.Şimdiki cocuklar gencler her seyin bilincinde.Ben cevremdeki lisede okuyan cocuklardan hicbir zman duymadimki memur olacam veyahut mufettis hadi cok daha ileriyr gideyim kaymakam olacam.Yani olan bizlere oldu.Rezalet sistem yüzünden toplumda kimse emegimiz görmuyor.Memurluk icin bu kadar ugrasilmaz ama eczacilik doktorluk icin ugrasilir bilinci fazlasıyla hakim artık.Yani bizlerin artik bir seyler yapmasi lazım.İibf siyasal mezunu polis askerligi issizlikten dolayi secmemeli.Artık kurumlar alimlari azaltti.Bu kadar mezunun erimesi benim fikrimce en az 10 yili bulur