Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
@beşiktaş1903 iktisat fena çok hakim olmadığım için kavramdır aklımda değil ama basit bir kaç soru vardı merkez bankasının yaptığı işlemler falan bir tanesi sırıtıyordu şıklarda.
En çok hazine bonosu kullanılıyor diye aklıma geldi onu yaptım. -
@genclerbirlikli yani benim görmediğim tarz da 5-6 soru net vardı daha doğrusu standardı yoktu iktisadın bir soru karşılaştırmalı üstünlük kimin gibi basit bi soru da tam ters uç düşündürücü soru yoktu
-
@paretooptimal bende emin değilim hocam. Fakat talep artarsa mal azalır. Bunun üzerine üretim de azalırsa kıtlık olur diye düşündüm
-
Hangisi para ne bileyim ne birşey vardı cari işlemler bilanço falan vardı şıklarda onun cevabı ne
-
@paretooptimal bende hazine bonosu yaptım. MB sadece zorunlu karşılık yaptım
-
@paretooptimal para aktarım kanalı sorusu şahsen itina ile salladım
-
@paretooptimal bilanco dengesi, cari denge felan vardı ama hatırlamıyorum
-
@beşiktaş1903 aynen o ben ne işaretlediğimi bile unuttum
-
@beşiktaş1903 Hocam tabii haklısınız bence de gereksiz bir risk olur. Muhasebe standartlarına göre hangisi doğru onuda bilmiyorum açıkcası. Ama ben bana öğretilen doğrultusunda öyle bir cevap verdim onu belirtmek istedim
-
Tobin q sorusunun cevabı neydi
-
@paretooptimal kurumlar vergisinin azalmasi
-
@e-m-z sana bu şey demedim ki haddine değil sadece fikrimi belirttim bende yanlis anlaşıldı isem kusura bakma
-
@luthor hadi ya faizli yatırımlı birşey yaptım ben onu
-
@beşiktaş1903 yok estagfurullah hocam yanlış anlaşılma yok alınma fln da olmadı
-
Arkadaslar iktisatta parasal aktarim mekanizlari ile ilgili soruyu ne yaptiniz?Hangisi parasal aktarim mekanizmalarindan degildir diyordu.Ben bilanco kanali dedim.
-
@paretooptimal Kv azalirsa sirket karliligi artiyor.Karlilik artinca sirketin borsa degeri artiyor.Q degeri artiyor.Yatirimlar artiyor gibi bir etkisi vardi sanirim hocam.
-
@luthor doğru hocam aklıma geldi şimdi
-
@luthor diğer şıklar neydi ki ben hatırlamıyorum o soruyu ne yaptığımı
-
Arkadaşlar ilk yorumlarda herkes sorular çok basitti demiş ama neye göre basit ben anlayamadım? Benim girdiğim en değişik sınavlardandı, ha kolay sorusu çok kolaydı evet ama hiç görmediğim tarzda çok sorusu var, özellikle özel hukukta aşmış adamlar olayı, ve sadece bilgi de değildi sorular, yorum yaptırarak bilgiyi kullandırmaya çalışmışlar üstüne.. Kolay diyen arkadaşlar inşallah sonuçlar açıklanınca üzülmezler.. Temkinli yaklaşmakta yarar var diyorum.. Nasıl olsa çarşamba göreceğiz, sorular ve optiklerin çarşamba günü sistem üzerinden erişileceği yazıyordu sınav ilanında
-
@paretooptimal hocam faiz kanali,portfoy kanali falan vardi