Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
-
İktisatta ahlaki risk vardi birde.
-
@luthor ben ters seçim yaptım. Soru tam neydi hocam
-
@hadinbahım ters secim şıklarda var mıydı ya :):)Ben ahlaki riski gorunce gerisini okumadim.Saticilarin bilgili olmasi diyordu.Ters secim dogru.
-
Arkadaşlar ortalı dağıtmışsınız bırakında evinize gedin gayrı üç gün sonra yayınlayacaklar cevapları
-
@hadinbahım akerlofun limon teorisi ona dayanıyor ters seçim olacak bencede
-
@bcd Cevapları gazinin sitesinden mi yayınlayacaklar?
-
Cevap ters secim olacak simdi baktım erdal ünsaldan. Ahlaki tehlike yapmıştım sağlık olsun
-
@luthor Sınav soruları, cevap anahtarı ve adayların optik cevap kağıtları Gençlik ve Spor Bakanlığının www.gsb.gov.tr, Kurumun www.kyk.gov.tr ve https://www.turkiye.gov.tr/ internet adreslerinden 06.12.2017 tarihinde yayımlanacak olup, bu tarihten itibaren adaylar sınavın soru ve cevapları ile uygulanmasına ilişkin itirazlarını ve gerekçelerini içeren dilekçelerini Teftiş Kurulu Başkanlığının yukarıdaki adresine en geç 14.12.2017 tarihi saat 18.00'e kadar ulaştıracaklardır.
-
Sınav sonuçları da mı aynı gün yayınlanacak acaba optik yayınlamanın mantıgı sonuçlar mı yani
-
@luthor ahlaki risk hocam adım gibi eminim Zeynel hocanın kitabında bi örnek vardı hatta bu konuda
-
@iyilerindostu hocam ahlakı risk değil ters secim. Erdal ünsal'ın örneği bire bir aynı.
-
@iyilerindostu Ters seçim hocam.Kaymakamlıkta bu konuyu baya araştırmıştım.Ben şıkların tamamını okumadım.Bu konudan yana şansım tutmuyor.Bildiğim halde yanlış yapıyorum.
-
Nominal sabit döviz kuru ?
-
@genclerbirlikli eve gidince bi bakayım bnm aklımda ahlaki risk kalmış
-
benim hatırladığım mesela; ehliyetsiz birinin kaza yapıp, kazayı ehliyetli birinin üstlenmesi ve sigorta şirketini aldatmaları ahlaki tehlike. yani bir tarafın bilip diğer tarafın bilmediği durum. diğeri de mesela; bankanın yüksek riskli kişiyi fazla faiz ödeyecek diye düşük riskli kişiye tercih etmesi, bu da ters seçim. ama arkadaşlar kendilerinden baya emin yanlış yaptık galiba
-
@dumbass hocam sanki orada eksik bilgiye sahip tüketiciye odaklanmıştı soru
-
O değilde amfide 4-5 tane gözetmen vardı ama hiç gozetlemediler
-
@hadinbahım bizim sınıfta biri bi ata tesbihle oynamaya başladı
-
@genclerbirlikli bizimki telefonla takıldı sonra canı sıkıldı herhalde herkesin kağıdından nereden gelmişler ona baktı :))
-
@dumbass Bence bu soruyu eksik soruyorlar.Mesela erdal hocanın kitabında bunlar arasındaki farkın birinin sözleşme öncesinde gerçekleşmesi birinin sözleşme sonrasında gerçekleşmesi olduğu anlatılmış.Ahlaki risk cevap olursa şaşırmam ben limon piyasasına yakın bir tanım diye ters seçim diyorum.Zaten bunun benzeri bir soru kaymakamlıkta sayfalarca tartışıldı.Bu soruyu pas geçelim bence ciddi anlamda kısır döngüye sokuyor:)