HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@hakperest46, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
arkadaşlar tam rekabet piyasasında kısa dönemde her sey herseye eşittir gibi bir durum var yani D=AR=P=MR=AC=MC oluyor burdan sorunun cevabı çıkıyordu kar durumu AC ye göre belirlenir yani P=AC DURUMUNDA NORMAL KAR , P>AC DURUMUNDA AŞIRI KAR P
kısa dönemde hiç bir piyasada herşey herşeye eşit olamaz hocam, bir daha gözden geçirin isterseniz...
-
@caglartugba enflasyon neden olmuyor 1980 yılında enflasyon yüzde 107 olarak tarihi bir rekor kırmış en son 1946 üç haneli olmuş ve o yılda yüzde 104 olarak gerçekleşmiş
-
@hakperest46 Bazı sorular çok şıklı yapack bişey yok
-
@refik-soydam hocam her şeyin mutlak olarak eşit olduğu bir durumdan bahsetmedim zaten ama eşitlendiğini tam rekabet piyasası bize söylüyor d=ar=p=mc=ac=mr durumuna binaen dedim onu zaten
-
@muhalba, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@hakperest46, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@muhalba aynen kaydı olsa parça borcu derdik aynen 100 dolar demediği için cins borcuna gider ister yüz dolar öder ister yüz dolar karşılı türk lirası öder buda seçimlik bir yetki verir kişiye
Cevap ferdiyle belli cins borç olarak geliyor bana
nev’iyle belirli olan cins borçtur hocam, sizin dediğiniz parça borcudur. ikamasi var mı yok mu sorusu yani... dolar borcu tl nin ikaması değildir, dolarla da tl ile de ödeme edilebilir demek, tl nin ikamesi yine tl dir. dolar gibi döviz borcunda seçimlik yetki söz konusudur. ikisini de seçebilirsiniz manasında.
-
@refik-soydam hocam her şeyin mutlak olarak eşit olduğu bir durumdan bahsetmedim zaten ama eşitlendiğini tam rekabet piyasası bize söylüyor d=ar=p=mc=ac=mr durumuna binaen dedim onu zaten
UZUN DÖNEMDE SÖYLÜYOR HOCAM. ve bu durumunda sinav sorusu ile alakası yoktur. keza kısa dönemde tam rekabet soruluyor...
-
@refik-soydam, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
UZUN DÖNEMDE SÖYLÜYOR HOCAM. ve bu durumunda sinav sorusu ile alakası yoktur. keza kısa dönemde tam rekabet soruluyor...
Soruyu yazarken dönemini yanlış yazmıslar.
-
@hakperest46 1980 küreselleşmenin Söz konusu olduğu yıllar hocam enflasyon da bir sorun tabii ama en önemli dediği için sıralamada çarı açık İlk sırada
-
-
@hakperest46 hocam burdan kısa dönem tam rekabet firma dengesini görebilirsiniz
-
@muhalba, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@refik-soydam, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
Soruyu yazarken dönemini yanlış yazmıslar.
hocam eğer uzun dönem deseydi 4 şık da doğru oluyordu. kısa dönem dediği için mevcut 4 şık doğru OLMAYABİLİYOR.
-
@hakperest46 hocam burdan kısa dönem tam rekabet firma dengesini görebilirsiniz
o zaman soru kısa dönem dengesini mi soruyordu hocam? soru tam ne arıyordu?
-
@refik-soydam tam rekabet piyasasında kısa dönemde normal kar durumunda aşağıdakilerden hangisi doğrudur diyordu
-
Ya arkadaşlar kısa dönemde normal kar durumu olmayacağını soruda uzun dönem demesinin şart olduğunu nereden çıkarıyorsunuz.İki gündür bunu görüyorum ve açtım erdal ünsaldan da kontrol ettim.Adam kısa dönemde normal kar durumunu anlatmış.Grafiğin başınada Ar veya P=SRATC diye yazmış.Tam rekabette kısa dönemde normal kar olabilie illa uzun dönemde olur diye bir kaide yok.Merak edenler için Erdal Ünsal 11.Baskı syf:401 e bakabilir.
-
@luthor, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
Ya arkadaşlar kısa dönemde normal kar durumu olmayacağını soruda uzun dönem demesinin şart olduğunu nereden çıkarıyorsunuz.İki gündür bunu görüyorum ve açtım erdal ünsaldan da kontrol ettim.Adam kısa dönemde normal kar durumunu anlatmış.Grafiğin başınada Ar veya P=SRATC diye yazmış.Tam rekabette kısa dönemde normal kar olabilie illa uzun dönemde olur diye bir kaide yok.Merak edenler için Erdal Ünsal 11.Baskı syf:401 e bakabilir.
hay ağzınıza sağlık hocam, fiyat ac eşittir dediğiniz an normal kar demek oluyor. ha değişken ibaresi koymalıydı koymamalıydı tartışılsa mana verebilirim...
-
@refik-soydam Hocam değişken derken Avc den mi bahsediyorsunuz?
-
Kaç gündür aynı soru tartışılıyo. Arkadaşlar neden kendi yaptığınızda ısrarcısınız anlamadım doğru cevap belli siz öyle yaptınız diye doğru değişmiyo soru köküne dikkat etmeliydiniz
-
@sword00 bazı sorular nasıl tartışmaya açılıyor anlamıyorum.Cevap net belli aç bak notlarına öğrenirsin.Millet kaynak bulup inandırıyor artık.
-
@luthor, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@refik-soydam Hocam değişken derken Avc den mi bahsediyorsunuz?
evet kısa dönem anlatımlarında normal kar için hep ac kullanılıyor, firma ortalama değişken maliyeti kurtarma noktası mı aceba normal kar kabul etmeliyiz gibi çok daha iyi farklı konu tartışma konusu olsa daha mutlu olurdum. onu kast ettim:)
-
Yok mr=mc de doğruymuş yok ar=p de doğruymuş falan gibi saçma yorumlar yapılıyor.Kısa dönem dengesinin gerçekleştiği durumda :
P=Ar=Mr=Mc dir.Eğer soru normal kar durumunu soruyorsa Ac P=Ar=Mr=Mc esitligindeki herhangi bir kavramla esit olarak verildiyse o cevap dogrusur.
P=ac , ar=ac, ac=mr hangisi olursa doğrudur.Şıklarda bunlardan hepsi varsa soru yanlıştır.