HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@okahraman07 hocam benim bildiğim kadari ile türkiye 1980 lerde enflasyonla mücadele icine girmiştir o zamnlar enflasyon çok büyük sorundu
-
Enflasyon dış ticaret arasında kaldığınız soruya gelince dönemin ekonomisinde bu iki sorun da vardır yüksek oranlarda.sınavda temel sorunu soruyor enflasyonu arttıran bir etken olan dış ticaret açığı temel sorundur.dönemde alınan kararlarla ihracat yönelik sanırım politikası benimseyip bu sorunun üzerine gidilir yan uygulamalarla da enflasyon da aşağı çekilmeye çalışılır. Umarım açıklayıcı olmuştur.
-
@fatoss21, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@okahraman07 hocam benim bildiğim kadari ile türkiye 1980 lerde enflasyonla mücadele icine girmiştir o zamnlar enflasyon çok büyük sorundu
Bir ülke için bir ekonomik durum sotun olarak algılandığında onunla mücadele plani yapılır. Her ekonomide yığınla sorunlar var 1980 lerde ihracata dayali ekonomik model uygulandi neden? Giren mal okadar çokki satışları arttirmak için kdv iadesi gibi ciddi planlar uygulandı. Hali ile az da olsa dış ticaret acığını biraz azalttılar.90 ların başında finansal serbestlik yapıldı bu defa cari acik ortaya çıktı yani mal ticareti aciğina parasal ticaret acığı da eklendi...enflasyon ise daha 2000'lerin başında sorun olarak baş aktör olduk ve enflasyonla mücadele planı uygulandi ve nihayet son olarak tümü ile mücadele olan güçlü ekonomiye geçiş programı soruldu.. bu soru kesinlikle dış ticaret aciği yanliş edenler için ciddi kısa bir aktarım da etmek istedim dilim döndüğünce...
-
Arkadaşlar kaç kata kadar mulakata cagirilicak ik'yla bu konuda konuşan var mı? 2 katı diye gordum yukarda biyerde ama çok düşük geldi hadi İstanbul için 250 kişi alınacaksa 500 kişi çağırmak mantıklı olabilir bi yere kadar da Yalova'da mesela 2 tane şube varmış 1er kişi alsalar napicaklar 4 kişiyi mi cagiricaklar mulakata..
-
Salı günü mü açıklanacakmış arkadaşlar ?
-
@alexdelarge İstanbul Üniversitesi'ne mail mülakatla ilgili halkbankası belirleyecek diye dönüş yapıldı. Dediğiniz gibi ik ya sormak lazım.
-
@fatoss21 enflasyon her zaman büyük bir sorun zaten. O dönemde İthal ikameci politikalar uygulandı. Dış Ticaret Açığını kapatmak için diye düşündüm. Enflasyon daha mantıklı..
-
İnternette ayın 19 da sonuçların açıklanacağını dair bir bilgi var doğru mudur diye sordum halkbankasına.
**Merhaba,Sınav sonuçları yayınlanma tarihi web sayfamızda duyurulacaktır.
Sonuçlar açıklandığında https://halkbank.istanbul.edu.tr adresinden giriş yaparak öğrenebilirsiniz.
Bilginize**
Bu şekilde geri döndüler. -
Arkadaşlar en son servis 2014 te yapılmıştı anadolu üni ve soru sayısı da az olduğu halde 60 larda kapamıştı . Bu dönem biraz daha farklı oldu. Sizce puanlar yükselir mi düşer mi ?? Serviste kaç katı cagrilicagi belirtilmemeis sanırm illerin ihtiyacına göre degisecek
-
@zeyno5454, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
Arkadaşlar en son servis 2014 te yapılmıştı anadolu üni ve soru sayısı da az olduğu halde 60 larda kapamıştı . Bu dönem biraz daha farklı oldu. Sizce puanlar yükselir mi düşer mi ?? Serviste kaç katı cagrilicagi belirtilmemeis sanırm illerin ihtiyacına göre degisecek
Kesinlikle 2016 sonrası puanlsr da öncekilrere göre düşüş olmaz
-
@okahraman07, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@fatoss21 enflasyon her zaman büyük bir sorun zaten. O dönemde İthal ikameci politikalar uygulandı. Dış Ticaret Açığını kapatmak için diye düşündüm. Enflasyon daha mantıklı..
80 lerde ital ikameden vazgecildi..ihracata dayalı model uygulandı hocam
-
@refik-soydam haklisin bu dönem herkes uzman artık herkes alanda alım sayiisi az olan iller yüksek kapatacak gibi
-
@refik-soydam, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@okahraman07, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
80 lerde ital ikameden vazgecildi..ihracata dayalı model uygulandı hocam
Aynen öyle. 1960.1980 atası ithal ikame. 80 ler sonrası ihracata dayalı
-
@zeyno5454 isparta kaçla kapatır acabaaa
-
@ddguy onu bilemiyorum hocam. Inşallah mülakata gidecekler kazanır ️ ben sakarya ile ilgileniyorum
-
@zeyno5454 insAllah kazanırsın hocam
-
İsatanbul 60 puana düşermi sizce?
-
@muaccelalacaklı, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
İsatanbul 60 puana düşermi sizce?
Bence 67 73 araliğinda olur istanbul..
-
@refik-soydam İstanbul en düşük kapatan illerden biri. Eğer 67-73 civarı olursa diğer iller 75ten aşağıda olmaz. Bu puanları çok az kişi alabilir.O yüzden ben bukadar yüksek olacağını düşünmüyorum.
-
@ddguy moral bozan derken beni kastediyorsan moral bozmakla hiç alakası yok genel yapılan net ortalaması ortada. 2014 te coğu il 70 lerle kapatmış artık herkes çok çalışıyor yüksek net yapan sayısı az mı çok mu sınav açıklanınca görürsün.ayakta alkışlar mısın bilmem ama seni şaşırtacak sayıda çıkar o netler.1 2 senedir neredeyse hiç alım olmuyor sayıstaya hazırlanan da giriyor servis görevlisi sınavına hakimliğe hazırlanan da min 65 le kapatır demek moral bozmaksa senin moralin cok çabuk bozuluyor demektir.