2018 Guy Alımı
-
@hasansss ya ben de o kadar çok iatyorum ki ilanin gelmesini ama Allah askina secim var yani gelir bence ya o kadar da degl sadece cok bekledihimiz ixin arada umutsuzluğa kapılıyoruz
-
@eliff seçimin olması bize avantaj sağlıyacağını ilanların geleceğini düşünüyorum. Geçen aya kadar bende umutsuzdum ancak bu seçim olayına bir hayli bel bağladık. İnşallaj yanılmayız
-
Dershanedeki hocam derste sürekli 85 ve üstüne karada ölüm yok derdi. 85 puan aldık havada vurdular keklik gibi
-
@enki bizde de her dersten 20 ser net yapin o is tamam derdi. Derslerde nutuk cekerdi su kadar bu kadar alim olacak diye. Hatta unludur kendi kitaplarini yazsam herkes tanir. Ama gaz veren hoca iyidir bu surecte. Neyse sinavdan sonra mesajlarimiza cevap vermez oldu.
-
@enki Az söylemiş galiba 90 demek istemiş.d İlgöç bile 87 ile kapattı
-
@enki sizinki yine 85 demiş, ben geçenlerde ziyarete gittim, sınıfa girip sureci anlat vs dedi. 80 alsalar güzel di mi filan dedi, ne 80 i 85 alan sınav göremedi dedim lafı biraz ağzıma tıkıp yolladı o dershanedeki arkadaşlar buraları kurcalasa eminim daha doğru bilgilere ulaşır.
-
@fernando-reges Puanımı tek kullandığım sınavda o
-
Normal şartlarda bu tabloyu görünce bana göre bu bütçeden tasarrufun tabiiki de personel giderlerinden yapılması makbul. Fakat görüldüğü gibi zaten genel listede ağırlığı olan bütçeyi bizzat hazırlayıp dengeye getirmeye çalışan kurumun var olan personellere harcadığı giderlerin diğer kurumların giderlerinin yanında lafı bile geçmez. Yine de bu mb giderlerinden hadi GiB ı de dahil etmeliyiz, toplamından nasıl bir bütçe fazlasi yaratılmış olabilir. Düşünemiyorum artık. Kendi bakanlığına karşı çok cimri ayrıca kendi yollarından yürümekte olan biz gençlere böylesi yolları tıkayan bir bakan daha olmaz umarım. Yine sayılı alsın az alsın ama alsın artık ne diyeyim
-
Merhaba arkadaşlar.Bence herşeyden önce guy başvuru şeklinin değiştirilmesi gerekiyor. Geçen yıl insanlar 82 puanla tek il tercihi yüzünden yazılı sınava dahi giremedi. Bir de şöyle canımı sıkan bir durum var tabi ki herkes iş sahibi olsun ama 85 90 puanla insanlar mülakatlardan elendi 76 77 puanla insanlar iş sahibi oldu bu büyük bir haksızlık bence. 85 90 alan insanlar hala yeni ilan çıkması için ev de boş boş bekliyor bu birazda insanın zoruna gidiyor bu sistem değiştirilmeli hak eden insanlar hak ettiği yere getirilmeli insanların hakları mülalatlarda çalınmamalı tüm kurumlarda. Refarans adı altında torpille insanların hakları çalınıyor bunun önüne geçilmeli yoruldum artık mülalatlardan gir çık ele gir çık elen niye elediniz sebeb yok. Adil bir sistem getirilsin artık lütfen insanların haklarının yenmediği, hak eden insanların kazandığı. Yapmayın artık insanların emekleri ve hayatlarıyla oynamayın .
-
-
bunalımdan çıkalı 4 gün olmuştu, tekrar bunalıma girdim,Allah sonumuzu hayır etsin
-
@asyasy sgk nin sistemi cok iyi. Yayinlanan illerden mesela 5 tane seciyorsun birde +1 seciyorsun yani 5+1. +1 i secmek zorunlu degil. 5 il yazdin bu iller gelmezse gitmem diyorsun ya da +1 secenegini isaretleyip sistem seni neresi bossa oraya atiyor. Tabi butun bu olanlar sozlu sonuclarindan sonra oluyor. Birde diyelim +1 secmeyenlerden dolayi kadro bos kaldi. O zamanda hak yedeklere geciyor. Cok guzel bir sistem bence.
-
@duymhuyguy Evet iyi sistem uygulanıyor ama kötü olan taraf sözlü mülakatta adil davranılıyor mu davranılmıyor mu bunu sadece sgk için demiyorum mülalatların asıl meselesi bu komisyon daki kişilerin adaletli davranmaması.
-
@asyasy ikisi farkli konu yalniz. Ahbap-Cavus ulkesi oldugumuz icin liyakat literaturde kaliyor sadece.
-
Herkese hayırlı geceler.
Forumu sürekli takip ediyorum. Daha önce üye değildim. Fakat burada duyum bekleyen arkadaşları görünce, kendi aldığım duyumu gerekçesiyle beraber paylaşmak için üye oldum. Ve paylaşımımı yaptım. Ancak sanki ben ilan gelmesine karşıymısım gibi, çoğunuz bana saldırı da hatta hakarette bulundu. Ama unuttuğunuz bir şey var ki, ben sizlerdenim. Siz gibi puanı olan, 2 senedir ders çalışmaktan bitap düşen, emeğimin karşılığını alamadığım icin sizler gibi ara ara psikolojik bunalımlar yaşayan birisiyim. Allah şahidimdir ki, amacımda asla art niyet yoktur. Zaten duyumlar vasıtasıyla ders çalışan ve ya ders çalışmayı bırakanlar, yeni kpss dönemine 3 ay kala bunu yapıyorsa mesleği istemiyor demektir. Ne duyduysam, ne biliyorsam onu paylaşıyorum. Kimseye en ufak hakarette bulunmadım, bulunmamda. Çünkü sizleri iyi anlıyorum. İyi haberlere muhtaciz, kötü haberlere ise artık tahammül edemiyoruz.
Bundan 1.5 ay önce burada 'kpss öncesi vmy ilanının gelme olasılığı neredeyse kesin gibi iken, guy ve diğer maliye bakanlığına bağlı kurumların kpss sonrasına kalmasi %95 'dedim.
Evet haklısınız yüzde 95 gibi uçuk bir rakam yazmamam gerekti. Ancak bana söyleyen kişi bu yüzdeyi verdiği için yazdım.
1 Nisan 2017 den beri GUY ilanı gelmedi. 1 Nisan 2017 de guy ilanının gelmesine ise yapılan etkinlikler ve bir öğrencinin Naci agbal'a bizzat sorması üzerine oluşan baskıdan sonra geldigi aşikar. Çünkü 2017 puanları tek yıl geçerli idi, baskı şarttı. Oysa şimdi maliye bakanlığı üzerinde bir baskı yok. Çünkü, yapılan etkinlikler geçen seneye nazaran çok az ses getiriyor. Ve bir milletvekilinin Naci agbala bundan 4 ay önce sormuş olduğu sorudan başka kimse Naci agbal'a tek bir ağızdan ulaşıp durumumuzu ifade etmedi.
Kpss 2018 sınavına 3 ay kaldı arkadaşlar. Burada Ocak ayından itibaren ha bugün ha yarın ilan gelecek diye duyum alanların hepsi boş çıktı. Onlara kizmiyorsunuz ancak bana kiziyorsunuz. Ben buraya ilan gelmeyecek, aldığım duyum doğru çıktı sanırım, birşeyler yapmamız gerekiyor derken, siz bana neredeyse küfür edeceksiniz. Şurada bana gösterdiğiniz toplu tepkiyi, sayın agbal a gosterseniz keşke.
Beni, ciddiye alın ya da almayın. Ben ilk duyumumu bir VD den aldım. İkinci duyumumu ise bundan 2 hafta önce maliye bakanlığında tanıdığı olan bir arkadaştan aldım. Tabi ki buraya isim isim yazamam. Sizce bu doğru olur mu?
Olumsuz duyumlardan sonra, ders çalışmayı bırakanlara da şöyle bir not ilistirmek istiyorum;
Kpss 2018 sınavına 3 ay kaldı. Eğer ki bu 3 ay boyunca kpss odaklı çalışmaya devam ederseniz şuan ki siralamanizdan çok daha iyi sıralama elde edebilir, ve şuan sizler için hayal olan kurumların sınavlarına girmeye hak kazanabilirsiniz. Çünkü burada ilan bekleyen bizler, kpssye ilk defa girecek olanlardan daha tecrübeli ve bilgiliyiz.
Hepinizi saygı ile selamlıyorum.
Lütfen sizlerde saygı gösterin. Saygı erdemliktir.Edit: Benim düşüncem, bugün adalet bakanlığı 15 bin 500 kişi alacağız diye beyanda bulundu. Alımların Kasım Aralık aylarına sarkabilecegini de belirtti. Belli ki bakanlar alımları seçim malzemesi olarak kullanacak. Bakarsiniz Naci Agbal da bizden haberdar olursa kpss öncesi (seçim öncesi) İHTİYACI olduğu guy ilanına çıkar. Yalnız ben sayının burada dolaştığı gibi 1250-1500 olacağını düşünüyorum.
-
"Önce ÖTV, sonra KDV kalkacak. Öğretmenlere aile birliği sağlanacak. Ortadoğu'dan daha ucuz akaryakıt temin edilecek. Gümrük vergileri düşürülecek. Esnafın vergi yükü azaltılacak. Maaş kesintileri çalışanın cebinde kalacak."
ANKARA KUSU hesabinin twiti.
İyiniyetli olarak burdan bi arkadas onermisti hesabi ama Agamiz bizimle eglenir -
@duymhuyguy Valla trollerden medet umar hale geldik.Bizi bu duruma düşürenler utansın.
-
Gelmeyen ilanlar, calismaya devam etmeye calisan bizler. Ne olacak bu işin sonu gercekten bilmiyorum. Nasıl bir yola girdim de çıkamıyorum? En azından bi B planım olmalıydı. Tekrar nerden başlamalı bilmiyorum.
-
@genclerbirlikli aynı durumu yaşadım ben de ya Umut tüccarlığı yapıyorlar sadece
-
@duymhuyguy seçim malzemesi diye mi kullanıyorlar. Kaldırmazlar aksine daha da çok vergi koyarlar