2018 Guy Alımı
-
@fernando-reges kardeşim temennimi yoksa duyum mu ?
-
Dostlar hayırlı ramazanlar. Hepimiz bu mübarek ayda bol bol dua ederek, emek sahibi biz gençlerin en kısa vakitte hayırlısıyla bir iş sahibi olmamızı rabbimizden niyaz edelim.
2-3 ay önce burada ilanın kpss sonrası kalma olasılığı yüksek demiştim. O sıralarda ilan bu ay içinde gelecek diyenlerde vardı. Onlara inanıp, beni taslamistiniz.
Bakın arkadaşlar, hepiniz bu süreçlerden defalarca geçtiniz. Öncelikle kpss sürecinde en çok kazananlar dershane ve kitap yazarlaridir. Ve bunlar sürekli umut tacirligi yaparlar. İlan gelecek diye Ocak ayının başında bir dershane guy kursu açmıştı. Artık siz düşünün.
Benim hislerim ilanın en geç Mayıs sonu geleceği yönünde. Çünkü tarım bakanlığı dahil bir çok bakanlık alım yaparken, maliye bakanlığı suskun olacagini hiç sanmıyorum.
Ağbal, her ne kadar istemese de o ilanı açmak zorunda kalacak.
Bu süreçte sesimizi Twitter'dan duyurmaya devam edelim. -
Duyum değil arkadaşlar biraz hesaplama ve umut karışımı birşey.Duyumluk birşey de kalmadı açıkçası gelecekse ansızın şu 2 hafta içinde gelecektir.Kabaca Pazar günlere denk gelen tarihleri yazdım.Sizce de heyecan katsayısı yüksek 2 haftaya girmedik mi
-
@oligopol Dostum yanlış anlama da sen kendi dediğine kendin inanmıyorsun ki biz inanalım.İnandığın bir duyum var ama hislerim Mayıs sonu diyorsun.Bir de bizleri düşün Kasım'dan beri duyumlarla yaşıyoruz artık neye inanacağımız bilmiyoruz.Sadece şu son düzlükte gelmesini umuyoruz
-
O kadar bakanlıkta ilan açtık bir bakanlıkta da o da Maliye Bakanlığı oluyor ilan açmayalım demezler umarım.
-
4-5 ay önce kısmen yoğun katılımlı twitter etkinlikleri olurdu, Naci Ağbal in ve cumhurbaşkanınin yeni taze atılmış twitinin altına gömülürduk, çok iyi hatırlıyorum orada Ziraat mezunlarının kadro talepleri vardı. Hatta onlar renkli efektli veya manzaralı görseller hazırlayarak hiçbir yazı yazmadan sadece taleplerinin yazili resimlerini atıyorlardı. O günden sonra bizden bilenler de o görsellerden hazırlayıp attık... Şimdi onlar bekledikleri haberi geç de olsa aldılar... O yüzden ben de ramazanın bereketiyle gelmesinden umutluyum ama sürecin ağırlığı ilan konusunda tek düze bir ay daha gececek gibi hissettiriyor...
-
Bakanın bu hafta sonuna kadar alım için birşeyler demesi lazım yoksa ilan kpss öncesi gelmez çat kapı ilan geleceğini sanmıyorum bakan 10-15 gün önceden biyerde söyler rahatlatır ortamı gelecekse eğer
-
@oligopol kardesim sen artik yorum yapmasan olmaz mi ? Cok tutarsiz degil misin, surekli kendinle celisiyorsun. 3 ay oncesinden burda gelip kpss sonrasina kalacak dedin. Bu iletinde de daha once seni elestirenlere laf atiyorsun ve ayni iletinde fikir değiştirip mayis sonunda ilan gelecek diyorsun. Valla büyük cark yapiyorsun. Yarin ilan gelse ben demistin diyeceksin il puan spekülasyonu yapmaya baslayacaksin.
-
@walrass06 en fazla 1 hafta onceden soyler oda onumuzdeki haftaya denk geliyor. Bu hafta ben beklemiyorum ne ilan ne de bakandan sözlü alim.
-
Ramazan Ayı hepimize hayırlı olsun. Bereketi ile gelmiştir inşallah. Olursa Bayrama kadar şöyle en az 2000 kişilik bir alım ilanı bizi çok sevindirecek.
-
@duymhuyguy Hocam kusura bakmayın ama artık yazma gereği duydum. Burası herkesin duygu ve düşüncelerini açıkça yazabileceği bir ortam. Siz desteklemeyebilirsiniz ama belki ben de öyle düşünüyorum nerden biliyorsunuz ? Kendiniz ya da başkaları desteklemiyor diye bir insana “yazmasanız olmaz mı?” Demeniz hiç hoş değil.
Kaldı ki sizin yaptığınız takvim olayı tüm dershanelere yayılmış. Ağzını açan sizin kullanıcı adınızı söyleyip 14 Temmuz’a sınav bekler olmuş. Ha umarım ki tahmininiz doğru çıkar. Ama sırf yaptığınız hesaplamalara güvenen ne kadar çok insan olduğunu görseniz dudağınız uçuklar. İnsanlara yorum yapmasanız olmaz mı derken kendi yaptığınız yoruma ya da tahmine kaç kişinin bel bağladığını düşünün ve sonra başkalarının yorumlarına müdahale edin. Eğer ki tahmin tutmazsa üzülerek söylüyorum zannettiğinizden de çok kişi size kızacak gibi görünüyor -ki ben tahmin tutmadı diye kızanlara da kızıyorum - ama siz bu kadar 14 Temmuz’a bağlandığınız için başkalarının da bağlanmasını artık çok normal karşılıyorum. -
@walrass06 söylemeyle bn ilgi kuramıyorum artık dostum.Öyle olsaydı suan dguy ve vmy ilanlarının coktan gelmesi lazımdı.Meclis tutanaklarında var risk analiz merkezi kuracağız ve hızlı bir sekilde denetim elemanı ve dguy alcağiz dedi.
-
@zenginmemur bu laf hem bakanın ağzından hem hükümet sözcüsünün ağzından çıktı. Ortada kanun var yürürlüğe girmiş o ilanlar seve seve gelecek!! Gelmek zorunda ister tek parçada isterse kısım kısım
-
@rootofallevil yok bn gelmeyecek demedim sadece süreç net değil.Gelecekte 2019 unmayısında gelebilir
-
Arkadaşlar şimdi kendinizi motive edin ve kpss odaklı çalışın. Biz sene başından beri sınav gelecek diye harıl harıl ders çalışan modelleriz. Buradki herkesin belli bir altyapısı geçmiş sınavlardan zaten var. Dişinizi sıkın guy unutun sadece kpss'ye kendinizi verin. Ne belli belki bu sene bu azimle kpss'den 90'ı geçeceksin ve guy kovalarken bir başmışsın müfettiş yrd olmuşsun denetmen olmuşsun ? ne belli. Ne yapalım türkiye'de yaşıyoruz ne yazık ki işler yolunda gitmeyebiliyor; ama kendimize inanmaktan, çalışmaktan başka çaremiz yok. Hevesinizi kırmayın gidin dil bilgisi çalışın tarih çalışın p3'ü taşıyın. ne eksiğiniz varsa tamamlayın kpss'ye full+full girin. Bunun için yeterli zamanımız var. Guy gelirse zaten sınav 14 TEMMUZ dışında olmayacak bu çok net. Programınızı ona göre yapın
-
Birde birşey sormak istiyorum bu postane alımlarına biz başvurabiliyor muyuz. Başvuruyorsak nasıl yapacaz. İBF için kaç kadro var bir fikri olan var mı pek inceleyemedim.
-
ve şöyle bir durum da var ki üzülerek söylüyorum. ülke ekonomik krizin eşiğinde. cumhurbaşkanı ingilterelerde kraliçenin etrafında felan takılmaya başkadı. bir ülke lideri bu insanların ayağına işler yolunda olmadığı zaman gider arkadaşlar hepimiz az tarih biliyoruz ve belli bir dünya görüşüne sahibiz. ülkenin apar topar erken seçine götürülmesinin sebebide bu. kriz tamamen patlak vermeden iktidarı tekrar almak ve gittiği yere kadar götürmek istiyorlar. durumu elbette toparlamak isteyecekler ama bu ekonomik daralma anlamına geliyor. bu yüzden bu alımlar hiçte olmayabilir . bunu hevesinizi kırmak için yazmıyorum bende bu yoldayım.sadece realist bakıyorum, yorumluyorum
-
@morand Hocam Allah aşkına daha dün tarım Bakanlığı 10,551 kişi alım için açıklama yaptı ve aklına gelecek her bakanlık ciddi şekilde yaptı veya yapıyor 1500 guy için mi bitti ?insanın aklıyla alay etmeyin!
-
Yani en basitinden Icisleri her 6 ayda bir zaten 10000 polis aliyor 5000 tl maaşlı kimse 2000 guyu butceye yük getirir gibi düşünmesi Bakanin yüźünden herşey başkalarina kadro izni vermekten bize sira gelmiyor
-
@morand öff mantıksız mantıksız konuşmayın yaa guy alımı bütçeye yük getirmez aksine fayda getirir