2018 Guy Alımı
-
@i̇şsiziibfli 1 Haziran'da ilan kesin 14 Temmuz sınav var diye yazmıştı da arkadaş
-
Arkadaşlar her sey tamam güzel hoş hayat devam ediyo ama benim sizlerden tavsiye ihtiyacım var.Belki sizlerde aynı durumdasıniz.Benim sorum su olcak en az 2 yılını bu yola vermis arkadaşlar gunleriniz nasil geciyo bir yerde calismayip yani isiniz olmadan gune nasil basliyosunuz?Kısacası saklanıyomusunuz sokaga bile cıkamiyorum desem yeridir.Ne yapmayı düsunuyosunuz ilan gelse bile yazdigim gibi butun asamalar olumlu olursa seneye bu zmanlar baslamıs oluriz.Özellikle erkek arkadaslar yardimlarinizi bekliyorum
-
@zenginmemur 15 kere sormuşsundur sen bunu.d Aynen kardeşim saklandığımız zamanlar oluyor muhabbete girince tanımadığın adam bile meslek soruyor bazen.İnsanlar zaten sistemi bilmiyorlar geçen birine uzmanlık sınavı bekliyorum dedim askerlik zor iş ne yapacaksın dedi.Komşuya iftara gittik güzel bir savunma yaptım.Bayrama da eş,dost uyduracağız birşeyler:)) Kısaca mahçup oluyoruz. Durum böyle bundan kurtulmanın tek yolu var.Sabırla derse sarılmak.Başka türlü bedenin gibi zihnin de yıpranır.Bizi bu duruma düşürenler .. neyse
-
Gazeteye ilan hangi gün verilecek arkadaşlar
Pazar günü olur mu -
@fernando-reges dogru cok sordum ama ollmuyo iste kendimi suclu hissediyorum iibf niye okudum o zman
-
@zenginmemur A grubu bir kadroya atanınca da iyi ki okumusum dersin..
-
@zenginmemur
güne kahve ,sigara,müzik ve dua ile başlıyorum hocam
sonra kahvaltımı yapıyorum.gazete sitelerinde tur atıp sevdiğim köşe yazarlarını okuyorum.ekşi'ye ve bu foruma bakıyorum.11-12 gibi derse oturuyorum.memlekete gitmiyorum ank.'da abimle kalıyorum. üniv.deki (hepsi uzman ,müf.,denetmen vs) olmuş arkadaşlarımla görüşüyorum,biraz zor geçiyor ama alışıyorum:) bayramları balkonda sinema keyfi yapıyorum bayramlarda annemi,babamı,abimi,babannemi arıyorum sadece diğerleri beni anlıyor zaten ve günler geçiyor lakin o kritik eşiği geçince zamanın,yaşın vs bir önemi kalmıyor.sadece sonuca odaklanıyorsun -
@zenginmemur sokaga cikamamak nedir yaa ? Kendine bu kadar eziyeti yaptıktan sonra kazansan ne olur. Sonucta İnsanız. Ben herkesle barisigim. Kendime olan özgüveni kaybettikten sonra kendini degersiz gördükten sonra guy olsan nolur. Bugün sokaga cikamazsin yarın guy oldun mu tam tersini yaparsin. Ne gerek var. İstikrarlı olmaliyiz. Dunyanin sonu değil.. bu kadar baglanmamak gerekir siye düşünüyorum (3 yildir alandayim 2 mulakattan elendim.)
-
@zenginmemur hocam ben de kacmayi iyi sanirdim eskiden.
Simdi her ortama giriyorum, isim soruldugunda da ugrasiyorum diyorum,israr edilirse “son gulen iyi guler” diyip itici bir gulumseme yapip yoluma bakiyorum. Karsidaki tipler hic halden anlamayacak, insan kucumseyecek tiplerse, hic huyum olmamasina ragmen “valla halimi kiniyanin Allah basina daha beterini verir” sozunu lafin arasinda gecirip o tarz tipleri susturuyorum, cidden bunu diyince sus pus oluyolar:) Mesela emeksiz bi sekilde birilerinin yardimiyla bi yerlere gelmis birisi sorarsa, “ee alinteriyle bi sey yapmaya calisiyoruz, kolay olmuyor hazira konanlarda oldugu gibi” diyorum. Kisaca azcik cirkeflige yatiyorum hocam. Cozumu cirkeflikte buldum. Gerci erkek arkadaslardan istemissiniz yardim ama olsun. ama bu taktikler herkeste tutar:) -
1 aciklama ya kucucuk bir aciklma. Almayi dusunuyoruz su donemde veya alim yok diye. Yani bu kadar insan hayata kusmus vaziyette. Kafalarini yastiga koyduklarinda hic mi sorgulamiyorlar ne olacak genclerimizin bu hali diye. 2017 puanlilara kadro vermedik simdi tekrar 18 sinavina girecekler diye dusunmuyorlar mi? Üstüne 0'dan hazirlanan yenileri? Nasil gecistiriyorlar kafalarnda bu dusunceleri hayret ediyorm. Hak bu. E bizde insaniz ama. Yazik oluyor gercekten. Belirsizlikler cok yipratti bizi. Daraldim icimi doktm hakkinizi helal edin
-
@zenginmemur hocam ben vmy yi bir kere sordum o da temmuz ayında ilana çıkılacağını söyledi 500 kişilik. Ama ben buna kesinlik diyemiyorum. Çünkü şuan seçimden sonra şimdi ki vmy ler bile kendilerinin ne olacağını kestirememekte. Dün konuştuğum bir vmy, kurumun içinde karışıklık olduğundan bahsetti. Yani şuan SGK gibi çoğu kurumun içi de karışık zannedersem. Seçim politikası olarak kullanılmazsa bazi ilanlar Eylül Ekim ayına sarkabilir diye düşünüyorum. Tabi bu benim şahsi düşüncem.
Gazeteye vereceğimiz ilanin vmy ye de etkisi olursa temmuzdan önce de gelebilir. Şuan herşey muallak -
Geçen yıl yeni şafakta köşe yazarı yusuf kaplan çok yardımcı olmuştu hatta saat verip özel etkinlik yapmişti. Nerdeyse bütün hükümet takip ediyor kendisini. Twitterdan yüklenirsek yine yardimci olabilir gazete ilani öncesi faydasi olur bence @yenisafakwriter twiter adresi
-
@altaybozkırlı size bu konu ile ilgili özel mesaj atmak istiyorum . Özel mesaj nasıl atılıyor bilmiyorum ama
-
Attım hocam özel mesajlara bakin.
-
Vay be ! Vay ! Onca zaman burda yedik içtik yeri geldi beraber ağladık yeri geldi beraber güldük ünlü düşünüründe dediği gibi beraber yürüdük biz bu yollarda ama şimdi özele gel gizli konuşalım falan vay be çok dışlanmış hissetmedik mi kendimizi ArkadaşLar bize de söyle Hamidiye :)))
-
@herhangibiri özel ama hepimizin faydasına bi şey kardeşim ((:
-
@hamidiye ooo iyice meraklandık şimdi hacım heyecan dorukta 70 milyon ayakta Hamidiye’nin halka bir açıklama yapmasını bekliyor :))
-
Yusuf kaplan ile ilgili hocam ona ulaşmanın belki daha kolay bir yolu olabilir. Onu konuştuk.
-
@zenginmemur madem herkes samimice yazmış ben de samimi bir şekilde şerhimi düşeyim. Ben çok severek girdim bu bölüme. Hatta kazanmak için bir yıl daha bekledim ve mülkiyeye girdim. Girerken de en büyük amacım hayata dair bir sürü şey öğrenebilmekti. Savaşlar neden olur, tarihte hangi savaşlar olmuş, bunları nasıl doğru yorumlayabiliriz, ekonomi nedir, neden her şeyi etkiler, neden portakal üreticileri belli bir fiyatın altında satmak yerine mallarını imha eder, büyük devlet ne demek, kültür ne demek, sosyoloji ne , psikoloji ne, insanlar neden işsiz kalır vb. Sana buna benzer cevaplarını aradığım 100 sayfalık bir kitap yazabilirim. Nihayetinde dereceyle girdim. Okulda sadece derslere girmek yerine bir ton şeyle ilgilendim. Tiyatroya gittim, cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası konserlerini kaçırmadım, okulda 4 saat dersim vardı ama ben bir şey öğrenemiyorum diye günümün 7,8 saatini kütüphanede geçirdim. Amerika’da hakem olan bir kocamla araştırma yaptım, kafamdaki sorulara daha iyi cevap verebilmek için rönesans ve reform çalıştım bir iki hocamla, Fransızca öğrendim ayriyeten. Uzun lafın kısası dolu dolu nasıl geçti anlamadım.
Asıl sorunun cevabı:
Etrafımdaki hemen hemen herkes iyi ya da kötü bir işe girdi. Onlar son sene de çalışıyordu ama ben çalışmadım mesela. Mezun oldum tak hazırlanırken anneannem hasta oldu ona baktım, hazırlanmadım. Geçen yıl da öyle geçti. Şimdi hazırlanıyorum. İnsanlar soruyor. Ben de çalışıyorum diyorum. Bankaya giren var, özelde asgari ücretle giren var. Ben hala evdeyim. Soranlara giriyorum ama mülakattan eleniyirum diyorum ki bu da doğru ama hiç umutsuzluğa düşmüyorum. Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Hiç de okuduğuma pişman olmadım çünkü hep kafası karışık biriydim ve tüm sorularımın cevabını buldum. Bir, iki yıl daha var en kötü. Olmazsa düz memur olup devam edeceğim. İngilizcem var. Memur olup onu geliştiririm ve daha üst kurullara hazırlanırım belki. Ya da ne bileyim Fransız kültüre yazılırım. Fransızcamı geliştirip öncekinden daha güçlü devam ederim. İnsanlar dışarıda hayat mücadelesi veriyor ve Bundan daha önemli bir sürü şey var hayatta. En önemlisi sağlık. Sağlık elverdiği sürece ve yaş 30 olana kadar (yaşım 27) mücadeleye devam. Etrafımda işe giren insanların hayatında değişen bir şey yok. Hepsi monotonluktan şikayetçi. Kimse uzaya da gitmedi. Sadece kendince birikimleri var. Ben de evimi arabamı 2 yıl 3 yıl geç alırım çok sorun olmaz ama yıllarca verdiğim emeklerimi, birden fazla dil öğrenmek için harcadığım saatlerimi, hayallerimi ve en önemlisi vizyonumu korumaya çalışıyorum.(Yazı biraz uzun oldu, kusura bakmayın ama bu vesileyle sanırım ben de rahatladım biraz.))
-
@veblenist kardeşim üşenmemiş yazmıssin faydalı oldun gercekten inşallah hak ettiğin yerde olursun.