Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı 2017 Alımı
-
@del-piero dostum yanlis haturlamiyosam bis kalan kontenjan olmasi halinde deger bolumlerden alim yapma hakki var kurumun . Bu baya iyi oldu o zaman iibf ye dagitsalar iyi olur bunu
-
Hukukcular bizimle aynı testleri mi cozduler ? Muhasebe yapadilar sanirim
-
@shady1 yapamadilar olcak
-
@shady1 Öyleyse buna mülakattaki performansa göre karar verebilir ya da mühendislik ve iibf'yi yarı yarıya doldurabilirler..Hakkımızda hayırlısı olsun şu saatten sonra
-
Ilan metninde yazıyor arkafaşlar zaten. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda; her bölüm için ayrılan müfettiş yardımcısı kontenjanından daha az sayıda adayın sınavı kazanması halinde, kullanılamayan kontenjan Sınav Kurulu kararı ile sınav kapsamındaki diğer bölüm mezunları için kullanılabilecektir.
-
Hukuktan kimsenin geçememesi garip değil mi? Geçen kimse yoksa ilanda da en azından "hukuk bölümünden kimse yazılı sınavı geçememiştir." Gibi bir ibare olması gerekmez miydi acaba anlamadım ben bu işi
-
Bence de hukuktan kazanan olmaması çok ilginç umarım yanlışlık oldu diye düzeltme olmaz
-
Sözlü sınavda ne sorulur? Yazılı sınav konularıyla aynı mı olur ki ?
-
@outofthesight Çok da enteresan değil. Şehir bölge planlamadan 2 kişi alınacak sadece 2 kişi geçmiş yazılıyı. Aynı şekilde mimarlıktan da çok az kişi geçmiş. İngilizce sınırını geçememiş olabilir hukuktan girenler.
-
mülakatta genel kültür sorusu gelmez herhalde hepsi alan olur değil mi
-
@civilengineer11 Bu yorumu yazarak konu hakkında hiçbir şey bilmediğinizi gösteriyorsunuz maalesef. İİBF'li olsanız böyle düşünmezdiniz ancak mühendis olarak olaya biraz uzak olmanıza bağlıyorum bu yorumu. Hukuk mezunlarının mülakata kalamamasının sebebi onlardan hukukun yanında iktisat, maliye ve muhasebeden de 100 üzerinden 60'ı geçmelerinin istenmesiydi. Bunların hepsini geçen de İngilizce'den 50'ye takılmıştır. Ancak İngilizce sınavı çok zor olmadığı için ve 50 de çok yüksek bir taban puan olmadığı için birçoğu İngilizce'yi geçse de özellikle iktisat ve muhasebeden kalmıştır. İİBF'li birçok kişi bile muhasebe yapamazken hukuk mezunlarından muhasebe yapmalarının beklenmesi ayrı bir rezalet... Kurum daha önceki yıllarda hukuk mezunu müfettiş alırken sadece hukuk konularından adayları sorumlu tutmuş. Kurumun muhasebe bilmeyen hukuk mezunlarını almaya niyeti yokmuş demek... İnşallah o 3 kadroyu başka alanlara dağıtırlar da boş kalmaz...
-
@odtüsbky katılıyorum. Ben de hukuk fakültesi mezunuyum ve hukuk kısmından girdim, 4 sene boyunca hiçbir şekilde eğitimini almadığımız alanlardan sorumlu tutulmamız inanılmaz mantıksızdı eğer bir müfettişin illa muhasebe maliye bilmesi gerekiyor fikrindelerse bu durumda mühendislikten girenlerin de muhasebe vs. çözmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ayrıca hukuk sorularının kesinlikle hiçbir belirleyiciliği yoktu oldukça garip bir sınavdı, brn hala bir yanlışlık olduğunu düşünmek istiyorum açıkçası.
-
İngilizcenin giriş sınavlarında kaldırılmasından yanayım. Sırf ingilizce yüzünden cok iyi hukuk iktisat muhasebe bilen kaliteli hukuk ve iibf öğrencileri bir yerlere gelemiyor. Sonuçta meslek hayatında belki de hiçbir zaman ingilizce ihtiyacı olmayacak.
Bölüm bölüm ayrılmasıda ayrı birsaçmalık. Bir müfettiş hangi alanlara hakim olması gerekiyorsa o derslerden ortak bir sınav yapılması daha mantıklı -
@sirius ingilizce konusunda yüzde yüz katılıyorum,yapmamaları taraftarıyım,emekler boşa gidiyor,yapıyorsun bari baraj koyma,yani bana ingilizceden fark atana ben alan derslerinden atabileyim..
-
@sirius bu devirde ingilizce bilmemek sizin ayibiniz kusura bakmayin da. Farkiniz olmasi lazim hatta ingilizce bilmek ayricalik olmaktan bile cikti. Ingilizce tabii ki de olmali. Bu adamlar en az sizin kadar 4 ana dersi biliyo ve ingilizceyi de biliyo. Kurum kimi secer sizce ? Iyi aksamlar
-
@shady1 ingilizce sınavı yapmadan veya yapıpta baraj koymayan birsürü teftiş sınavı var,ayrıca madem ingilizce bilen adam arıyor o zaman sınava koysun c düzeyi yds şartı bizide sitrese sokmasın,kendi pencerenden bakma sadece
-
@shady1 hocam ingilizce bilmek elbette önemli erasmustayken Türkiyedeki ingilizce eğitim seviyesinin çok kötü durumda olduğunu daha iyi anladım. Alacakları kadro da ingilizce önemli ve gerekliyse kesinlikle olmalı ancak dedigim gibi ingilizcesi seviyesi bu kadar kötü olan bir ülkede mufettisler teftiskeyken ingilizce mi konusacsk. Kaldı ki bu ulkeyi yonetenler ingilizce bilmiyor
-
@sirius hocam ingilizceyi görevde kullan veya kullanma sorun o degil. Daha donanimli mufettisler olsa kötü mu yani ? Görevde bi yerde lazim olsa hali hazırda ingilizce bilen birisinin mufettis oldugunu veya bilmeyenin oldugunu düşünün bi.
-
@odtüsbky Cidden hiçbir fikrim yok anlattıklarınız hakkında. İngilizceden kaynaklıdır diye düşünmüştüm. Haklısınız dediğiniz gibidir o zaman.
-
@shady1 size katılıyorum hocam daha iyi olur. Sadece müfettişler için değil herkes için daha iyi olur. Benim demek istedigim Ingilizce bilmesi kadar diğer ekstra bilgileri bilmesi de iyi olur. Bilmenin bir sonu yok. O yuzden meslek yasantisanda ihticacı olan bilgileri bilmesi iyi bir mufettis olması icin yeterli oldugunu dusunuyorum. Tabi bu benim dusuncem. Sizin dusuncenize de saygi duyuyorum