Bedelli Askerlik 2018
-
@agor bu konu bazlı değilde genel öyle bir göz attım. İsteyen istediğini desin yavaş yaparlar öyle eşkiya. Yuvasımı orası müsade edilmez. İşte bu son kısmı anlamıyorum çocuk büyütülüyorsa biryerler de çalışılıyorsa birşeyler olumluysa kısaca binlerce şehidimizin hakkı var Dolaylıda olsa.. onların ki iş değilmiydi onlarınki geçim derdi değilmiydi onların bıraktığı çocuk eş değilmiydi. Şimdi birisi çıkıpta duyar kasma demesin. Zaten bu tarz şeyler de konuşulmuştur kimsenin fikrinin değişeceğini sanmıyorum. Git kardeşim 20 günde olda patateste soyacak olsan git ya birilerinin hatrı için bu kadar zoruna gitmesin ölmez kimse açlıktan 20 gün gidiyor diye. Bana kalsa hiç gitmesinler zaten bedelliye başvuruyor ama işte devlette bir gerekçeyle eğitime almak istiyor demekki bilemeyeceğim.
-
@corleone bol bol siyasi propaganda dolu bir teorik eğitim olacağını düşünüyorum. Bedelliden yararlanacakların genelinin ak partiye oy vermediğini tahmin ediyorum.Bedelliden yararlanacakların profilini düşününce bu ısrar için aklıma başka bir şey gelmiyor.Bilemiyorum belki de yanılıyorumdur.
-
haberlerde son dakika bedelli yasalaştı 15 bin 25 yaş ve 21 gün temel eğitim şekinde.
-
@economist-04692 yasalaşmadı geriye sadece meclis kaldı eğer cumhurbaşkanı kaldırın derse ya da mhp'nin mecliste tutumu değişirse yine değişebilir kesinleşmedi
-
@gökhan, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
asalaşmadı geriye sadece meclis kaldı eğer cumhurbaşkanı kaldırın derse ya da mhp'nin mecliste tutumu değişirse yine değişebilir kesinleşmedi
şu an sadece cumhurbaşkanının onayına kalmış gözüküyor.
-
@economist-04692 mecliste oylanacak önce dediğim gibi mecliste tutum değişmez ya da cumhurbaşkanı kaldırın demez de onaylarsa bu şekilde yasalaşacak
-
Mecliste AKP bunu onaylar, MHP'nin tutumu önemli. Cumhurbaşkanı kaldırılmasını isteseydi, önceden söylerdi sanırım ama belli olmaz. Durum ümitsizleşti.
-
@deschain aynen mhp'nin tutumu her şeyi belirleyecek gibi duruyor
-
Mhp nin tutumu belli, kaldirilmasi taraftari onlar
-
Bu saatten sonra dönmez bu iş. Parasıyla milleti rezil edecekler.
-
@agor, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
Bazen şizofren gibi davranıyoruz, komplolar üretiyoruz, toplum olarak bunu yapmaya da pek yatkınız ama gerçekten bedellide bu 21,25,28 fark etmez gün şartını kaldırmazlarsa bunun altında bir pislik var diye düşünmekten kendimi alamayacağım. Yapılmak istenen nedir, askerdeki erlerle bu insanlar karşı karşıya getirilip kutuplaşmayı mı artırmaya çalışıyorsunuz yoksa bunu gündemde tutarak başka bir kazanç mı elde ediyorsunuz. Daha 3 gün önce hem atılan twitler ortada hem videolar. Alenen tehdit ediyor uzun dönemler veya yedek subay olarak askerlik yapanlar. Ha o da provokasyon olabilir mi olabilir ama ya gerçekse, ya bu 21 gün askere gidenlere zarar verirlerse nasıl önleyecekler acaba bu durumu çok merak ediyorum.
Daha önce de bu başlıkta acizane bir iki bir şey yazmıştım. Eğer bedelli imkanı varsa insanlara bunu kullandı diye sitem etmenin manası olacağını ifade etmiştim. Ancak bu yazdıklarınız da biraz komik açıkçası. Bahsettiğiniz videoları izlemedim bilgim yok ama emin olun eğlence olsun diye paylaşılıyordur böyle şeyler. Eskisi gibi değil kimsenin kimseye bir şey yapacağı yok. Orada geçireceğiniz günler, size takınılacak tavır tamamen sizinle alakalı, askerliği zor geçtiğini ifade edenler genelde yüksek lisansından, doktorasından, işinden vb. niteliklerinden dolayı egoları biraz yukarıda olanlar oluyor maalesef. Kendiniz olursanız, verilen görevinizi yaparsanız gerek uzun dönemlerden gerek komutanlardan saygı bile görürsünüz. Kaldı ki bu 21 günlük eğitimde farklı illerde de olsa bedelli yapacakları bir araya vereceklerdir yani uzun dönemler ile yüz göz olmayacaksınızdır. Zannedersem egolarımızı sadece bu askerlik durumu için değil hayatın her alanında rafa kaldırabilirsek daha çok şey paylaşabileceğiz daha az tartışıp daha çok uzlaşacağız...
-
Benden forumdaki bakayalara gelsin;
-
@ugur_x hocam bu söylediğiniz askerliğinizi yaptığınız yer ile alakalı, bu askeriye eskisi gibi değil tartışmasında tabi ki bundan 20 yıl önceki gibi değil diye size hak veririm ama çok düzenli, kimse kimseye bir şey yapmıyor derseniz de bunun kaynağını sorarım çünkü daha yakın zamanda net sayı vererek söylüyorum 3 arkadaşım askere gitti ve türlü saçmalıklardan ve baskılardan bahsetti. Askeriyede üst devre alt devre bir gelenektir, normal er olarak bile gelene önceki devreler türlü "şakalar" ve hareketler yaparlar. 12 aydır orada olan bir adamın 21 gün askerlik yapacak birine vereceği tepkileri tahmin etmek zor olmaz, ben yakınımdaki örneklerden yola çıkarak yazıyorum genelde olayları, abim askerdeyken 1999 yılında çıkan bedelliler birliğine gitmiş, şafak kaç geyiği dönerken adam ben bedelliyim günler geçmiyor demiş abim içinden sülalesine sövmüş, abim normal bir bireydir söver geçer ama ters adam orada başka tepkiler de verebilir. Hayat gördüğümüz olaylarla alakalı, ben de gördüklerim üzerinden yorum yapmaya çalışıyorum ve ihtimalli cümleler kullanmaya çalışıyorum genelde, naçizane size de aynısını öneririm.
-
@agor Haklısınız hocam genelleme yapıp kesin ifadeler kullandım sanırım amacım münakaşa etmek değildi, söylediğiniz gibi üst devreler ile problemlerin gelenek biçiminde devam ettiği yerlerde mevcuttur hala. Şöyle ifade edeyim siz yakın zamanda askere gidip bir çok problem yaşayıp dönen arkadaşlarınız olduğunuzdan bahsettiniz , ben de yakın zamanda gidip ciddi bir problem yaşamadan gelen hatta şimdi gülerek anılarımızı paylaştığımız dostlarımın olduğunu söyleyeyim, bu durum benim az önce kurduğum cümleleri genellemez belki ama sizin de bahsettiğiniz aksine bir ihtimalinde olabileceğini ortaya koyabilir. Bir de şunu söyleyeyim biz kısa dönemleri askere gitmeden önce çevremizde askerliğini yapmış gerek uzun gerek kısa dönemler öyle bir dolduruyorlar ki kafamızda çok garip ve olumsuz şeyler kurup öyle dolu gidiyoruz ki oraya sivil hayatta yapmadığımız işlerin bizlere yaptırılmasında çıkaracağımız uyumsuzluklar çekilmez kılabiliyor orayı. Evet orada kimsenin bize lüzumsuz bir işi yaptırmaya hakkı yok , ama biz nasıl okuyup belli ünvanlar altında bizden daha az nitelikli insanlara işin gereği tahakküm edebiliyorsak, oranın da belli bir düzeni var. 10 aydır orada olan askerin düzenin korunması adına -işin eziyet ve eşitsizlik yani herkesten daha fazla iş yaptırılma boyutunu bir tarafa koyarak söylüyorum- sivil hayatta yapmayacağımız bir takım işleri yaptırmasında garipsenecek bir şey olmamalı. Nitekim siz de sizden sonra gelenlerle bu silsileyi devam ettiriyorsunuz. Tabi siz, bunun bana katacağı bir şey yok benim doğrularım ile uyuşmuyor vb. bir düşünce içinde olabilirsiniz bu işin çok ayrı bir boyutu. Ancak yıllardır var olan bu askerlik kurumunu değişkenleri bir tarafa bırakırsak insanın en dağılmaya müsait olduğu 20’li yaşlarda Cumhuriyet’ten ve hatta daha öncesinden bu yana devlet büyüklerimizin zorunlu bir hizmet olarak öngörüp uygulamasının da bir hikmetinin olabileceği düşüncesindeyim.
-
@ugur_x hocam son dediğinize tamamen katılıyorum, şahsi olan fikirlerimi bir yana bırakırsak genel tabloda bu doğrudur buna ek olarak da daha önceki bir iletimde yazdım iki ihtimal vardı ikinciden başlarsak ya bedellinin devletin çıkardığı bir hak olduğunu anlatmak devletin görevi olmalı ya da, önemli olan bu, hiç çıkmasaydı kimse beklenti içine girmezdi. Bu beklentiyi yarattıktan sonra artık geri dönüş ne yazık ki zor oluyor. Kendisine bir şey katmasını bilen herkes için bırakalım askeriye gibi bir kurumu sokakta yürümek de bir çok şey katar ama aşırı gönülsüz bir şekilde orada olan insanların daha fazla kızgınlık, mutsuzluk belki nefret vs'den fazlasını kazanacağını düşünmüyorum.
-
Konunun butunu okumadım, bedelliyle ilgili gorusum olumsuz ama kanunlasirsa diyecek bir seyimiz yok. lakin bazi seylere gicik oluyorum sirf tercihiniyap (hangi admin bilmiyorum) facebookta "bankada siramatige sert basin Türk askerinin gücünü gorsunler" diye bir paylasim yaptigindan oturu sosyal medyada tercihiniyap i takip etmeyi biraktim. Bedelli yapacaksaniz yapin, antimilitaristseniz de bir sey diyen yok lakin insanlar askerde sehit oluyor, gazi oluyor, onlarin da aileleri var onlara karsi bi duyarliliginiz olsun. Türk askerinin gücünü onlar gösterdi zaten gerek can vererek gerek kolunu, bacagini, gorme yetisini kaybederek bu tarz komiklik icerdigini sanan paylasimlari saygisiz! buluyorum boyle paylasim yapacaklari dusunceli olmaya davet ediyorum.
-
@y-oguz90 hocam sizin özelinizde herkesten gerçekten özür dileriz bu konuda. Aslında o paylaşım bedelli yapanları tiye alan bir paylaşım ama daha duyarlı olunabilir haklısınız
-
MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR'DAN BEDELLİ ASKERLİK YORUMU: TEMEL EĞİTİMİN KALDIRILMASI UYGUN OLMAZ. TEMEL EĞİTİM SÜRESİ UZAR VE KISALABİLİR.
-
Vekillerin günahını almışım.Hulusi Paşa ısrar etmiş. Hâlâ kalkacağını düşünüyorum.
-
@onuktekin Kalkmayacak hocam, gideceğiz mecburen. Erdoğan açıklama yaptı, onu okuyun isterseniz.
https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-akp-grup-toplantisinda-konusuyor-224522.html