Bedelli Askerlik 2018
-
@deschain yapılacaktır hocam 28 yaşına gelip askere gitmeyen sayısı çok az bu göstermelik bir bedelli askerlik olacağı için kimseyi tatmin etmemiş olur.
-
@shady1 Ben yaşta bir düzenleme bekliyorum ama fiyatta zor gibi. Ama inşallah yaparlar. Çünkü bu bahsedilen fiyatla pek fazla kişi yararlanamaz ve bütçe açığına da pek faydası olmaz.
-
@aliveli Yani en azından 26-27 yaş 15-18 arası fiyat olarak gayet iyi
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemimizde var açıklamasını yaptı, seçimden sonra Genelkurmay ile oturup konuşacağız dedi. Bedelli bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
@agor daha 2 hafta önce gündemimizde yok diyolardi nolmus böyle
-
@nişancı gündeme alma kararı vermişler demek ki yeni kurulacak hükümet bedelli için adım atacak kesin gibi duruyor, ben 2017 döneminde takip etmiyordum ama bedelli ailesi referandum sonrası için de aynısı deniyordu gibi yorumlar yapıyor, öyleyse bile sanıyorum ki bu sefer çıkar, en uzak ihtimal ile 2019 başında çıkacaktır yerel seçimlerden önce. 5.5 milyon sayısı biraz Başbakan'ın abartısı gibi de bir kaç milyon insan var sıkıntılı olan, askere gidiyoruz deseler dedikleri gibi herkesi almak bir kaç sene sürer:)
-
Çıkarmayacağım diyen bir aday daha bedelli askerlik bir kez daha çıkacak diyor bir kez bir kez derken talep ede ede daimi hale getireceğiz.
-
@hgrotius olmasi gereken bu zaten . Askere git, yat kalk, izmarit topla, komutanin ve üst devrenin nazini çek, sürün gel bu ne sacma iş. Okuyan adamlarin bin tane derdi var illa yaptiracaksan okumayan sokaklarda dolasanlara yaptir degil mi
-
Yurt dışında 3 yıl çalışanlar 1000 euro verip askerlik hizmetlerini yapmış sayılıyorlar.Ne güzel. Biz 15bin olsa keşke diyoruz. Çok ilginç bir halkız. Bedelli 5 bin lira olmalı. Yaş da 25 olmali ve herkes yararlanmalı. Askerlik hizmeti de 3 ay olmalı. Askerliği meslek olarak yapmak isteyenlere de yüksek maddi imkan sağlanmalı ve ciddi bir eğitim verilmeli.
3 ay olmalı. 3 ay olsa giderken o kadar da düşünmezdim. Bu 3 ay da herkes için 3 ay olmalı. Kısa dönem, uzun dönem askerlik gibi eşitsizlik yaratan bir uygulama olmamalıdır.
Okuyan insan da okumayan insan da eşittir. Öncelikle insan oldugumuz için sonra Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğumuz için eşitiz.
Herkese iyi bayramlar. -
@nişancı öyle gerçekten hocam işini gücünü kurmuş adamdan al parasını yapacağım diyene maaş ver veya tamamıyla profosyonele geç maaşlarını karşıla.
-
@nişancı Oy maksimizasyonu + Para ihtiyacı
-
"Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bedelli askerlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'TSK'nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirlenecek, ona göre adım atılacak.' diye konuştu."
Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Forumda iki şeye geldi denmesini heyecanla bekliyorum, birincisi bedelli askerlik ikincisi GUY. Birincisi seçimden sonraya sarkacak o kesin de ikincisi şu hafta içi veya 24 Haziran 8 Temmuz arası gelse de arkadaşlar rahat etse.
-
yaş 25 bedel 15 cok temiz olur
-
@agor seçimden sonraya sarkıtmamak lazım daha önce referandum sürecinden sonra denilmiş ancak çıkarılmamıştı.
-
@aliveli sarkar ama çünkü zaten uzatmalara kalsa bile 20 gün kaldı fakat çıkacaktır bu bedelli bir şekilde, bu sefer referandum dönemine benzemez.
-
@agor bı sefer talep daha güçlü her türlü çıkacak gibi geliyor bana da.
-
@aliveli Aha da GUY geldi sırada sen varsın bedelli
-
Hükümet ücret ve yaş üzerinde özenle duracak gibi görünüyor, umarım herkese uygun bir şey yapılır.
-
Çıkarılacağına dair nurettin canikli açıklama yaptı. Bedelli askerlik çıkması yetmez daimi hale getirilmesi gerekiyor yaşı gelen önünü görebilmeli.
-
@aliveli Ne kadar etki ediyordur bilinmez ama oya etkisi olan bir çalışmanın kalıcı hale getirilmesi bu ülkede zor görünür. 4-5 yılda bir seçimlerden önce çıkar, askerliğin temel eğitime dönüşmesi konuşuluyor; bu olursa bile yine arada ona bile gitmeyi düşünmeyenler için bedelli çıkartılır.