Bedelli Askerlik 2018
-
28 günlük eğitim çok lay lay lom olacak diye düşünüyorum. Hiç gereği yok, bir faydası olacağını da düşünmüyorum. Eğitimleri komutanlar verir, onlarda bedelli askerlik yapanlardan haz etmeyen tipler olacağından gereksiz polemikler olabilir. Şu 28 gün bana hiç mantıklı gelmedi.
-
@antimülakat vallahi haklisin üstat neresinden baksan gereksiz , yersiz bir uygulama bu. Insallah kalkar bu saçmalik
-
@antimülakat Hocam kim verecek bu eğitimi?Bu insanlarla nasıl homojen bir sınıf oluşturacaklar?Eğitim verecek kişiler nereden temin edilecek?Nerede verecekler bu bahsettikleri eğitimi?Sorular uzadıkça uzuyor böyle.Askerin de bu yükü istediğini sanmıyorum.Geçici birileri için o kadar personeli,kaynağı bu işe ayırmak akılsızca.Bu eğitim iptal olur.
-
@sofuoglu https:// tr.sputniknews. com /ekonomi/201807201034374362-bedelli-askerlik-uygun-kredi/
-
-
@deschain Önceden kaldırılma sebebi disiplini bozmasıymış.Demek ki bu fikri ortaya koyan asker değil siyaset tarafı.Çok garip bir çözüm anlayışı var bu siyasetçilerin.Dün haberde bir tane vekil başvuru beklentisi 400.000 kişi dedi. :)) kafalar karışık gerçekten.En az 1.5 milyon kişinin sorunundan bahsediliyor.Kalıcı çözüm bulacağız diyorlar.Sonra 400bin kişinin yararlanacağını bekliyoruz diyorlar.Çok bayık bir şaka anlayışı. Anlamak mümkün değil.
-
@onuktekin 28 gün eğitim kalkmazsa 400.000 beklentisi var sanırım. Kalkarsa 400.000'i de geçer hocam. Hesaplarını buna göre yapmaları lazım.
-
@onuktekin hocam Allah gönlüne göre versin kötü geçen bir günümü, bu haber sayesinde bir nebze olsun iyiye çevirdin İnşallah herkesi zorlamayacak bir kredi oranı belirler de zora girmez herkes
-
@sofuoglu Aklıma sen geldin hocam okuyunca haberi. Amin hocam teşekkür ederim.Hepimize inşallah
Faizler çok yüksek hocam uygun bir faiz ayarlarlar.Bu 28 gün konusunu da çıkarırlarsa kanundan daha temiz olacak. -
@deschain İnşallah ona göre yapıyorlardır hocam. Kararnamelerin çok acele hazırlandığı şu döneme bağlıyorum bu şartın getirilmesini. Ağız birliği de yok vekillerde.Biri teorik eğitim verilecek diyor bir başkası spor,disiplin,askeri düzen ögretilecek diyor. Sanki başka ülkede yaşıyormuşuz gibi hissediyorum su açıklamaları okuyunca:)
-
@onuktekin Eyv hocam cansın Bu 28 ğün olayı da kalkacaktır eminim, çünkü altı tam doldurulmuş değil ve epey bir tepki var bakalım inşallah onda da düzenleme olur
-
Bedelli askerlik ile ilgili kesin karar pazartesi mi verilecek ? Böyle bir haber okudum da.Eylül den önce çıkaracak gibi duruyorlar mı acaba duyumu olan var mı ? Teşekkürler
-
@economist-04692 hocam pazartesi günü mecliste görüşülecek, en erken tarihe yetiştirmeye çalışacaklar gibi duruyor.
-
@agor Teşekkür ederim hocam.
-
Bahçeli de 28 güne karşı çıktı.
''Bedelli askerliğin çıkmasını olumlu görüyor, gereğinin yapılmasını arzu ediyorum. Ancak 28 günlük teorik eğitim de nedir? Bedelliden istifade edecek kardeşlerimiz 28 günde deyim yerindeyse “yaylalar yaylalar” türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir. Bedelli olacaksa, 28 güne ne gerek vardır? Bu kadar zahmete lüzum olacak mıdır? ''
-
@corleone o zaman hayırlı olsun bahçeli böyle bir düşüncede ise 28 gün kararından vazgeçme ihtimalleri yüksektir zannımca
-
28 gün eğitim şartı kalkmış.Hayırlı olsun.
-
@onuktekin 28 gün kalkmış ama bedeli 20 bine çekmeyi düşünüyorlarmış haberde yazana göre.
-
@economist-04692 onu görmedim ama inşallah öyle saçma bir şey yapmazlar.
-
28 günü 5 bine tercih ederim