Bedelli Askerlik 2018
-
Arkadaşlar benim Ağustos sonuna kadar tecilliydi. Ne yapmamı önerirsiniz, başvuru yapacağım bedelliye ama o ara dönem ne olacak ? Bu arada yeniden tecil etme şansım var sadece uğraşmam gerekiyor mu illa diye soruyorum.
-
bedelli başvurusu ve bedeli ödendikten sonra celp tarihleri beklenecek takip edilecek diyor. 21 günlük süre son parayı ödeme gününden sonra mı tamamlanacak yoksa önce de gidilebilecek mi askere?
-
@isildur Başvuru yaptığınız takdirde kasım ayına kadar tecilli gözükeceksiniz sanırım.
-
@economist-04692, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
bedelli başvurusu ve bedeli ödendikten sonra celp tarihleri beklenecek takip edilecek diyor. 21 günlük süre son parayı ödeme gününden sonra mı tamamlanacak yoksa önce de gidilebilecek mi askere?
Tüm başvurular 3 Kasim da bitiyo bu tarihten sonra , başvuru sayisina göre celp dönemleri belirlenecek. Yani başvurularin bitmesinden önce askere gitme yok hocam.
-
@shady1 valla hocam benim korkum ne bilionuz bu kurum sınavı mulkatı arası falan cagırırlarsa diye tırsıom hocam ya ama Yaradan buyuk
-
@wroclaw askerdeyken izin alip sinava, mülakata girenler oluyo hocam. insallah olmaz korktugun şekilde
-
Bedelli askerlik yapmayı düşünen memur adayının durumu ne olacak acaba ?
Ben gümrük muhafaza mülakatına girdim.(Sözleşmeli alıyor ama dmk 48-a şartı var.) Teciliydi askerliğim fakat tecil bozuldu sınıf ve tertibat bekliyor durumu gözüküyor.Şu anda bedelliden yararlanmak için başvursam askerlik şubesine gitsem ücretide yatırdıktan sonra ben veya benim gibi a-b kategorisinden sınavlara hazırlanıp kazanan askerlik yükümlülüğü tescilsiz devam edecek olanların memurluğa girişteki veya güvenlik soruşturmasındaki durumu ne olacak ?
Misal, ben guya girdim sınavı kazandım mülakatlar bitene kadar 21 günlük celp dönemi gelmeyecektir belkide.Bizim memurluğa girişteki durumumuza engel teşkil edecek mi acaba ?
Hadi benim tecilim bitti.Bedelliden yararlanmak için tecil bozdurup başvuracak olanlarda vardır.Adam diyelimki seçim müdürlüğünü kazandı ama celp bekliyor bedelliden.Memurluğa girişte sadece bakaya kalmamak veya yoklama kaçağı olmamak mı lazım ?
Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız açıklama yaparsa çok sevinirim. -
Forumdaşlar içinden gidecek olanlar; gitmeden hep birlikte şu filmi izleyelim, biraz katkısı olur
http ://www.beyazperde.com/filmler/film-120838/
-
Bedelli askerlik başvuru sayısı şu an 200 bini aşmış deniliyor. Sanırım yarım milyonu aşacak bakalım nasıl bir bedelli eğitim süreci olacak doldur boşalt.
-
@ahlat1710 hocam harbi bizim bu halimiz ne olacak ki cimere mi yazsak acaba
-
hocam kredi çekerek ödeyeniniz oldu mu acaba nedir durumlar?
-
@economist-04692 hocam ben ekimde basvuracam bende merak ediom aslında surecci ama sınavlar vs.onlarla ugrasıom acaba ne zaman askere alacaklar bizi
-
@wroclaw hocam bende beklemedeyim ama ekonominin durumu ortada bilemiyorum.Askerlik için denen talep sayısına göre celp dönemi oluşturulacak ama ne zaman olur bilemiyorum.Bedelli için kredi diyenler bankalar çok bir şey yapmamış açıkçası
-
Twitterda birisi, Cimer'e 21 günlük eğitim hakkında baya itirazda bulunulmuş, daha da artarsa illa bir şeyler olur diyordu. İmkanı olan yazsın.
-
@corleone başvurular bu hızla devam etsin üzerine cimer ve twitter bir şeyler olur.
-
Başvurusunu tamamlayabilen var mı?
-
10 Ağustos itibariyle bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru sayısının 290 bini aşarak rekora koştuğu öğrenildi. Bir önceki bedelli düzenlemesinden toplamda 203 bin kişi yararlanmıştı.
-
İlk üç dönem celp tarihleri :
15 Eylül- 6 Ekim- 27 EkimÖnce başvuranları önden alacaklar. Sonrası Allah kerim.
-
Bedelli Askerlik Hizmeti kapsamında, 17 Ağustos 2018 itibarı ile 357.350 kişi müracaatta bulunmuş; bunlardan 61.843 kişi paralarını yatırarak müracaat sürecini tamamlamıştır.
Müracaat sürecini tamamlamış Bedelli Askerlik Hizmetine tabi yükümlülerden yaklaşık 12.000 kişi, planlı üç celp döneminden ilki olan 15 Eylül 2018 tarihinde birliklerine sevk edilecektir.
-
@corleone on iki bin kişi çok az bu eğitim süresi 2 sene sürer.