Bedelli Askerlik 2018
-
@aliveli pilot uygulama gibi olur bence ilki, bedelli başvurusu tamamlanmış olan sayısı da net değil anladığım kadarıyla, tüm süreç bitsin sayı sanıyorum ki artarak devam eder.
-
@agor ilk hafta başvurdum o zaman 15 eylülde kesin giderim askere
-
@preacher e-devletten duyuracaklar onu hocam, süreci anlatırsanız çok mutlu oluruz.
-
Arkadaşlar 2017 ocakta askerlik şubesinden aldığım tecil belgesinde 31.12.2018’e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazmasına rağmen e-deelette bu süre daha kısa gözüküyor.Bunu yeni farkettim ancak bugun askerlik subesi kapali oldugu icin ogrenemiyorum.Benzer durumda olan var mi?Bu tarihlerden hangisi dogru acaba?
-
@luthor hocam bu konuda hep bir kaos yaşanıyor, e-devlette olandan ziyade askerlik şubesinin verdiği belge esas alınıyor. Bu konunun benzerini yaşayan arkadaşların verdiği cevaplar şu şekilde.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/81/askerlik-tecili-için-yüksek-lisans/817?page=41
-
@agor Teşekkürler hocam şubenin verdiği doğruymuş sanırım.E-Devlet gibi bir sistem nasıl yanlış olabiliyor onu da anlamadım çok garip.
-
@luthor aslında yanlışlık değil, onlar diğer kurumlarla da koordineli çalıştığı için öğrencilik bitince güncelliyorlar, askeriye o kağıdı daha önce verdiği için tekrar üretmiyor fakat arkadaşlardan birinin yazdığı gibi ıslak imza ve mühür olduğu için geçerlilik sanıyorum ki askerlik şubesinin verdiği belgede oluyor.
-
@agor Hocam peki bu belgeyi askerlik subeden tekrar alsam e-devlet tarihli olanı mı verirler sizce?
-
@luthor o da olabilir tersi de. Bence yakın tarihte bir şeylere başvuracaksanız yeni belge olayına girmeyin derim, o belge işinizi görecektir, iş veya okul yerleşmesinden sonra da yeni belgeye başvurursanız sizin avantajınıza olur diye düşünüyorum. Askeriye içindeki sistemde elinizdeki belge görüneceği için benzerini verme olasılıklarını daha yüksek görüyorum ama yine de risk içeriyor. Bayramdan sonra gidip net bilgi alırsanız bizi de bilgilendirin, aynı durumları yaşayan arkadaşlara fikir olsun.
-
@agor Tamamdır hocam çok sağ olun detaylı bilgi aldığımda buradan paylaşırım
-
-
@luthor Yine de resmi tatilden sonra şubeden gidip bir bilgi alın isterseniz.
-
@economist-04692 Hocam peki resmi olarak sistemde geçerli olan hangisi bunu sordunuz mu?Askerlik şubeye güvenip polis çevirmesinde falan asker kaçağı durumuna düşmeyelim sonra.
-
@luthor Hocam onu da sormuştum şehir dışına çıkacağım için ama şubedeki tarih geçerli oluyor dediler her durumda.Siz yine de bir askerlik şubesine gidip bilgi alın daha vaktiniz var ne de olsa.
-
@economist-04692 Tamamdır hocam çok sağolun.Bayramdan sonra bunu netleştirmek için ilk iş şubeyle gidip konuşucam.
-
@luthor bence çok kurcalama hocam, ben kurcaladım mart ayında, ağustosta askere yollayacaklardı az kalsın
-
@genclerbirlikli Hocam bedelliye güveniyorum biraz :)Baktım olacak gibi değil atamayı beklemeden bedelliye başvurmayı planlıyorum.
-
@luthor en mantıklısı o
-
@agor, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@luthor o da olabilir tersi de. Bence yakın tarihte bir şeylere başvuracaksanız yeni belge olayına girmeyin derim, o belge işinizi görecektir, iş veya okul yerleşmesinden sonra da yeni belgeye başvurursanız sizin avantajınıza olur diye düşünüyorum. Askeriye içindeki sistemde elinizdeki belge görüneceği için benzerini verme olasılıklarını daha yüksek görüyorum ama yine de risk içeriyor. Bayramdan sonra gidip net bilgi alırsanız bizi de bilgilendirin, aynı durumları yaşayan arkadaşlara fikir olsun.
Hocam askerlik şubeye gidip yeni askerlik durum belgesi aldım.Yeni verilen belgede de ileri tarih gözüküyor.E-Devletteki tarihin hatalı olduğunu şubenin verdiği tarihin doğru olduğunu söyledi.
-
@luthor çok teşekkür ederiz. Bundan sonra bu sorunu yaşayabilecek arkadaşlara ışık oldun hocam.