Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı
-
@er-tuğrul
Sağlık raporu teslim etmeye gittiğimde uzman maaşını sormuştum “kesin olmamakla beraber 3.400 gibi başlarsınız ama başlayınca 2.800 alırsan gelip beni bulma” demişti yetkili. Bence baya muallak.
Ayrıca 2017 aralık ayında işe başlayan müzakere uzmanı net 2.950 aldığını yazmıştı. Kesintiler var mı yok mu bilemiyorum. -
@sifu anladim, tesekkur ederim Alllah razi olsun. Biz birine sordugumuza 3600 demisti ama kesintilerle birlikte mi yoksa ayri mi bilemiyorum.Bir de bu kesintiler herkesten kesilmek zorunda mi ?
-
@er-tuğrul
“ayda, günlük er tayın istihkakının bir aylık tutarı tayın bedeli olarak verilir.” diyor kanunda -
@sifu yani her ay anlasilan?
-
@er-tuğrul
Her ay alınması gerektiği anlaşılıyor evet. kesintiler konusunda:- oyak zorunlu bir kesinti maaşın %10u sanırım kesiliyor. 3 yıl içinde ayrılınsa bile kesintiler iade edilmiyor. 3 yıl sonunda ayrılırsanız kesintiler iade. 10 yıl sonunda ayrılırsanız emeklilik sisteminden faydalanıyorsunuz. Ayrılmayı önermiyorlar muazzam bir birikim oluyormuş. Katılımın Aday memurluk süresi bitince gerçekleşeceği yazıyor.
-köbf var konut ön biriktirme fonu zorunlu değil ev alacaklar için faydalı oluyormuş, onun kesintisini bilemiyorum.
-bes var ilk katılım zorunlu. Fakat besten çıkış 2 ay sonra mümkün kesintiler de geri yatıyordu.
-bir de gelir vergisi kesintisi var ki ah ondan kurtuluş yok
- oyak zorunlu bir kesinti maaşın %10u sanırım kesiliyor. 3 yıl içinde ayrılınsa bile kesintiler iade edilmiyor. 3 yıl sonunda ayrılırsanız kesintiler iade. 10 yıl sonunda ayrılırsanız emeklilik sisteminden faydalanıyorsunuz. Ayrılmayı önermiyorlar muazzam bir birikim oluyormuş. Katılımın Aday memurluk süresi bitince gerçekleşeceği yazıyor.
-
Arkadaşlar bu tayin bedelini her ay mı alıyoruz yoksa tek seferlik mi tam anlamadım da kusura bakmayın
-
@nötrino, içinde söyledi: Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı
@joker benim olduğum yerde vermiyorlarmis.
Sizin olduğunuz yerde tayin bedeli mi vermiyorlarmış?
-
@sifu bes dediginiz ne oluyormus?
-
@memuraday1
“Her ay başında maaşla birlikte peşin ödenen tayin bedelinin miktarı ..... tutarı aşamaz. Yiyecek yardımından yararlanmayan personele tayin bedeli adı altında ödeme yapılır” yazıyor. -
@er-tuğrul
Devletin bir kaç yıl önce hem kamu hem de özelde katılımı zorunlu tuttuğu bireysel emeklilik sistemi. Maaşa göre kesiliyor o da 150-200 civarı olabilir. 2 ay bekleme süresi vardı ayrılmak için şimdi belki kurallar değişmiştir. -
Erkekler icin takim elbise zorunlulugu var mi ?
-
@sifu Bu cevap bekarlara lojman verilmesi ile ilgili sorunun cevabı
-
Arkadaşlar ben de şehir dışından geleceklere ev tutma konusunda naçizane tavsiyede bulunayım. Harita üzerinden konuşacağım. Akademi Ankara'nın güneyinde kalıyor.
En yakın olarak Dikmen, Öveçler, Keklikpınarı ya da Balgat'ta kalabilirsiniz.
Daha yukarı doğru ise Subayevleri, Basınevleri, Aşağı Eğlence, Etlik, Ayvalı ya da Yenimahalle'yi tercih edebilirsiniz.
Batı'ya doğru ise Batıkent, Etimesgut ya da Eryaman'ı tercih edebilirsiniz.
Ben yıllardır Batıkent'te oturan biri olarak haliyle Batıkent'i tavsiye ederim binalar tıkış tıkış değildir, park ve yeşil alanı yani yaşam alanı birçok semte göre iyidir. Nezihtir ve insanları kalitelidir.
Çok kuzeyi yani Altındağ ya da Keçiören'in kuzey taraflarını ya da doğuyu yani Mamak taraflarını mesafe Akademiye uzak olacağı için tavsiye etmem.
Bunlar başta da dediğim gibi benim naçizane görüşlerim. Umarım faydalı olur. -
@sifu bekarlara lojman verilmiyormus benim oldugum yerde. Ayrica tunceli de 7/24 yemek varmis istedigin zaman para vermeden faydalanabilirsin dedi yerine atandigim hesap uzmani
-
@the_arga_ teşekkürler bilgiler için. batıkentten servis kaçta alıyor acaba. bende ev tutmayı düşünüyorum şehir dısından geleceğim ama pek bir bilgim yok semtler hakkında. Dikmen tarafı en yakın yer sanırım..
-
Aranızda yarın sınava girecek arkadaşlar varsa şimdiden başarılar dilerim
-
@fatihdor ben henüz başlamadığım için servisin Batıkentten kaçta aldığını bilmiyorum ama tahminimce 45 dk sürer yol.
-
Bi başlasaydik hayırlısıyla ya çok güzel olcak Allah ın izniyle
-
@joker cuma günü başladım yanınızda tebligat ve diplomanızı getirin gelirken ilk gün tanışma hesap açma işlerini falan hallettik kurum içinde Garanti bankasının şubesi var ordan yaptık maaş konusunda bilgim yok
-
@ank-sivilmemur bayan memur var hiç yok denecek kadar az değil rahat olun kıyafet konusunda da çok sıkı değil genelde kotlulardı ben de çok şaşırdım 🤪