Jandarma Kom. ve Sahil Güvenlik Akademisi sivil memur alımı
-
@nil
Hocam benim şöyle bir bilgim var, genel idare hizmetleri gih lisans mezunu 9/1 ile başlar. (Maliye, finans, işletme mezunları.. Kurumlarda memur, vhki, büro görevlisi vs. olarak çalışanlar)
Teknik hizmetler th sınıfı 8/1 ile başlar (müh, kimyager, tekniker vs.)
Sağlık hizmetleri sh sınıfı 8/1 ile başlar (biyolog, hemşire vs.)
Bu sınıflar arasında ciddi miktar maaş farkı da oluyor. yüksek lisans, doktora ve hizmet süresi durumlarında derece ekstra düşüyor. Durumun özü kurumun bizi hangi sınıfta ve pozisyonda aldığı. Örneklemek gerekirse ben kimyagerim aslen th sınıfı 8/1 olmam gerek fakat kurum beni uzman olarak aldığı ve çalıştıracağı için gih 9/1 e tabi olacağım. -
@sifu Ben de işte tam olarak bunu merak ediyorum zaten mühendisler 8/1den başlatılıyor fakat farklı bir pozisyondan Örneğin bizim gibi düz memurluklara girenler için aldıkları eğitimin dercelendirmede bi farkları olmuyor mu bu maddeye göre diye merak ettim.Bir de bi sitede hangi pozisyondan girerlerse girsinler bu mezunlar bir derece arttırarak başlarlar diye yazmış aklım takıldı.
-
@gv
Tsk, Msb, jandarma ve sahil güvenlik komutanlığında çalışan personellere 200küsür civarı tayin bedeli veriliyor maaşa ek olarak. -
@sifu kesin mi ve herkese mi
-
@sifu tek seferlik mi?
-
Lojman hakkı için aday memurluğun bitmesi beklenmiyor değil mi arkadaşlar?Bir de jsga'da çalışanların lojmanları nerede bilginiz var mı?
-
Hocam kanunda şöyle yazıyor.
2155 sayılı Kanun''un 1''inci maddesinde tayın bedelinin kimlere ödeneceği ve tutarı belirlenmiştir.
“Jandarma Genel Komutanlığı fiili kadrolarında görevli subay, askeri memur, astsubay, uzman jandarma çavuş, sivil memur ve yardımcı hizmetler personeli ile Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşlarında görevli Maliye Bakanlığına bağlı muhasebeler teşkilatındaki memur ve yardımcı hizmetler Personeline ayda günlük er tayın istihkakının bir aylık tutarı tayın bedeli olarak verilir.- Tayın bedelinin aylık tutarı o yılın Bütçe Kanununda gösterilen miktarı aşmamak üzere, Ankara mahalli rayici üzerinden Milli Savunma, İçişleri ve Maliye ve Orman Bakanlıklarınca müştereken saptanır"
-
@ersn
Umarım yanılmam ama ben alacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl uzman olarak başlayan bir kişi memurlar’forumda tayin bedeli aldığını da yazmıştı ayrıca. Artık ilk maaşı alan arkadaşlar bizi aydınlatsın -
@sifu inşallah valla bu güzel haber:)
-
@sifu Bu gidişle ilk maaşı birlikte alma ihtimalimiz yok diye düşünüyorsunuz sanırım
-
@nil
Durumun o sitenin yazdığı gibi olmasını ümit ediyorum. Ama farklı kurumlarda mezuniyeti müh. olup büro personeli ve vhki olarak çalışan arkadaşlarım gih 9/1 maaşı alıyorlar. Belki kurumların inisiyatifindedir biraz detaylı ve karışık bir konu. -
@joker benim olduğum yerde vermiyorlarmis
-
@nil
Umudum kalmadı
Tam anımsayamıyorum bir arkadaş buraya yazmıştı “umarım ocak zammını iş başındayken alırız” diye. Meğer ne haklıymış -
@vhkinş öyle arası 1 saat mi 1 buçuk saat mi
-
@ersn 1:30 saat
-
@vhkinş teşekkürler:)
-
Bide 4 bin cıvarında maaş aldık mı tamamdır:)
-
@sifu tayin bedeli bir seferlik verilen bir sey degil mi?
-
@ersn Uzman memurlarin ilk maasi ne kadar biliyor musunuz?
-
hepimiz aynı merakın ve endişelerin içerisindeyiz. Özlük haklarımız neler? İmkanlar? Çalışma ortamı, saatleri nasıl? Çoğumuzun ilk işi değil, çoğumuz istifa edecek, çoğumuz şehir değiştirecek. Bu yüzden kurumla ile ilgili bildiğim, duyduğum ne varsa paylaşmayı borç biliyorum. Örneğin Çalışma saatleri için personel temindeki yetkili birebir bana 8-5 demişti paylaşıyorum, iş başı yapan arkadaşımızdan 8-5.30 olduğunu öğreniyoruz. Tayin bedeli alındığını duyuyorum paylaşıyorum fakat işe başladığımızda farklılıklarla karşılaşırsak affınıza sığınıyorum.