Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@snc61 kesınlıkle bence ıng-tr daha kolay
-
@snc61 Hocam önceki ilanda Türkçe'den İngilizce'ye çeviri de vardı o kalkmışsa iyi olmuş.İngilizce'den Türkçe'ye uydururuz anladığımız kadarıyla birşeyler boş bırakmayız
-
Arkadaşlar, hepsine puaniniz yetse hangisine başvururdunuz?
-
Geçen seneki sınavda 4 alanı da geçmeme rağmen ( bankacılık uzman yard ) ne yazıkki ingilizcede bıraktılar arkadaşlar. Ne yazıkki yabancı dilde tolerans kullandıklarını düşünmüyorum. Veya benim ingiliççe çok kötü çaktırmayın murakıplığı kazanıp mülakatta elenen bir arkadaşım yds seviyesi 70 olmasına rağmen çeviriyi tam sınır puanda geçmişti. Ki bu çocuk 2016 kpss de ilk 50 ye girmişti öyle bir alan bilgisi vardı. Yani ingilizce için gerçekten bir çalışma yapmak gerekiyor. Çalışın arkadaşlar. Sınavın bu kısmını ciddeye alın. Sallarız doldururuz birşeyler demeyin. Alanı geçip ingilizcede kalmak üzüyor insanı. İstanbul olması olumsuz tarafı iken, üst kurul olması olumlu. Hayırlı olsun şimdiden.
-
@baumol sifirsa olmaz turkceden ingilizceye ingilizceden turkceye ceviri yaptiriyorlar bol keseden okuyorlar ama gecen sinav yine en cok elenen ingilizceden elenmisti.
-
İngilizcesi sıfır olan adam da başvurmasın bi zahmet
-
bilişim sınavı ile ilgili bilgi verebilirseniz cok sevinirim
-
En son sinava ben de girmiştim murakiplik icin. Ingilizcede tolerans falan yok arkadaslar . 4 ana dersi yparim ingilizceden gecirirler belki filan gibi seyler dusunmeyin . Yaptığınız masrafla ve ugrasmanizla kalirsiniz. Ayrica İngilizcesi olup da puani kritik olanlarin da önüne bos yere gecmeyin derim. Sinavim cok iyi gecmesine ragmen arkadaslarin da dedigi gibi puanlama beklediğimden cok dusuk geldi. Artik kagitlardan ne bekliyolarsa bilmiyorum. Muhasebesi en zor oturumdu diyebilirim bir suru kur farki sormuslar kayit isteniyodu.Muhasebesi iyi olmayan hayatta yapamaz. Bu sene insallah duzgun bi monografi sorarlar. Bu söylediklerim yasadigim tecrubeye dayaniyo. Inanip inanmamak size kalmis. Iyi dusunun derim.
-
Geçen sene murakıplık sınavına girmiş biri olarak tecrübelerimi paylaşmak isterim: ilk olarak şunu söylemek isterim ki murakıplık sınavı diğer uzmanlık alanına göre daha zor oluyor çünkü murakıplığın monografi var uzmanlıkta yok ayrıca murakıplığın iktisat soruları içerisinde istatistik soruları var onlara bilmeyen için baya bir zor oluyor. İkincisi İngilizcesi hiç olmayan birinin bence sınava girmesine gerek geçen senede çok kişi İngilizce olmadan sınava girdi ve çoğu sınavı geçemedi. Üçüncü olarak şunu söylemek isterim alınacak kişi sayısı kadar sınavı geçse bile bddk sayı doldurmayabiliyor yani adam beğenmiyorlar.
-
Bu kadar sınava gir, yabancı dilini geliştir, her gün jilet gibi ütüyle işe git, eve her gün iş getir, tez yaz, yeterlilik ver sonuç öğretmenden daha az polisle aynı maaşı al
-
Kurumda mülakat sırasında Eylül ayında zaten alım yapılacağı çünkü adam eksiği olduğu söylenmişti aslında hikaye adam eksiği var da alımları kendileri yapmıyor açık ve net yukarılardan bunlara emir geliyor bağımsız kurum ya bunlar hatta düzenleyici denetleyici kuruluş!!! ne gelirse göklerden onlar da o şekilde karar veriyor liyakat, bilgi sınav hak getire. Yeniden başvuracak arkadaşlara tavsiye buraya sakın bel bağlamayın ciddiyetsiz bir kurum bize personel alım müdürü önce mülakatlar sonra soruşturma başlayacak deyip duyuru yapması ardından 1 ay kadar bekleyip ancak soruşturma belgelerinin istenmesi daha da ilginci mülakat sonuçlarının 4.5 ay sonra belli olması bunun en büyük göstergesidir. Ha bir de eylül de kesin ilan var deyip Kasım oratasına gelmesi de ne kadar öngörülü çalışma yaptıklarını gösteriyor. Allah'tan Bankaları denetleyen ve regüle eden böyle bir kurumumuz var da bir şey olmuyor!!! Bu sınava girecek arkadaşlar burası yokmuş gibi girin olursa güzel olmazsa da hiç yoktu ki zaten deyip geçin kafaya takmayın sonra benim gibi olursunuz.
-
sınav test usulu mü yapılıyor? kalsik mi?
-
@elifim klasik ve dedikleri gibi gerçekten zor hatta kurumlar arasında en zoru ve puanlaması en az olanı
-
@oguzhan24 murakıplık için söyledim diğerlerini bilmiyorum ama bu sınavı geçip elenenlerden biri olarak bel bağlamayın derim, yapılan saçmalığı tüm arkadaşlar biliyor.
-
87 puanla uzman yardımcılığı için başvurmayı düşünmüştüm ama yabancı dilim vasat seviyede. mesleki inglizcem de yok ne yazık ki. alınacak kişi sayısı da çok az . ben de vazgeçtim şu aşamada.
-
Arkadaşlar geçen sınav nerde yapılmıştı?
-
@andone itü ayazağa
-
Bunlar da gecen sinav kapatma puanlari buyrun
Murakıplık 83,01385
Bankacılık 82,83939
BDDK 86,89611
Bilişim-1 82,85585
Bilişim-2 83,47181
Hukuk 81,06295 -
@elifim aslında ingilizcesi çok basit ama orta seviye lazım en az cümle çevirisiydi geçen sene mesele buraya güvenip bel bağlamamak
-
@shady1 teşekkür ettim hocam bi de sabah oturumu kaçtaydı? Kusura bakmayın Ankaradan ona göre bir ayarlama yapacağım ondan soruyorum