Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
Bddk uzmanligi hep yuksek kapatmis 200lu alimlarda 86 87 yi görüyorsa 140 kosode 90i bulursa sasirmam. Benim de 87 puanim ama tirstim açıkçası
-
@shady1 evet hocam kesin listedeyim Allahtan bir mani olmazsa. geçen ki sınav avrupadaymış. en iyisi arayıp sormak
-
@uzmann bence kolay yaparlar öncekilere göre o zaman yoksa tüm dersler eski şekilde mümkün değil kafa kalmıyor saat 4 ten sonra yanmaya başlıyor beyin. Bir de dikkat önemli tükenmez kalem kullanma vs var sıkıntı olur hem tüm konular hem zor hem tek gün katliam resmen ben başvurmuyorum bu arada geçen sene 1. Sıradan girip sınavı geçip mülakatta elenince hevesimi aldım yeni arkadaşlara başarılar.
-
sanırım yine en mantıklısı murakıplığa başvurmak 35 kişi alıyorlar. bankacılık uzman yard. için 27 kişi alıyorlar ama bunun içinde hukuk, bilişim de var
-
Murakıplık için istenen puan türlerinde en yüksek puanım 85.66 ve sıralaması 1182 olarak gelmiş.İlan oldukça karışık geldi bana ki zaten ilk defa tecrübe ettiğim şeyler olduğu için fazla öngörüm ve bilgimde yok.Diğer puan türlerinde de sıralamalarım 1500 lere kadar var.Murakıplığa girebilir miyiz acaba arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz?
-
@oguzhan24 tükenmez kalem olayı nedir hocam ?
-
@maxmin tukenmez kullanmak zorunlu
-
Ingilizce ceviride zorlanan arkadaslar bankacilik terimlerine bakin ve kurumun yayinladigi mevzuatla ilgili yazi falan bulursaniz hangi kelimeler sık geciyor onlari ogrenin ingilizce kismini halledersiniz. Sahsen ben oyle yaptim spk nin sinavini gecmistim. Benim 2017 puanim yok ama bilisimci arkadaslar bu sinav test seklindeyse kacirmasin derim temel sorular geliyor. Herkese basarilar
-
82.45 puana başvuru yapmaya değer mi sizce?
-
arkadaşlar sizce murakıplık veya uzman yardımcılığı 81'e düşer mi ?
-
Oturum ve sınav günü olayını tam olarak anlamadım. 1 gün mü sınav şimdi 2 gün mü
-
@duryy Muhtemelen Uzman Yardımcılığı tek günde olacak gibi dostum. 1 Günde 5 oturum imkansız değil. 3+2 şeklinde yapılacaktır. Daha evvel TKHK, THSK gibi sınavların da bu şekilde bir günde yapıldığı oldu.
-
@maxmin sınav tükenmez kalem ile yazıyorsun daksil yok kağıt perişan oluyor düşünmeden işlem yaparsa ya da yorum yazarsan silmek yerine karalama yaptım ben görüntü çok kötüydü ben olsam düşük veririm demiştim hakikaten muhasebe çok düşük gelmişti 72 mi ne aldım galiba
-
@oguzhan24 tüm oturumlarda demek ,hocam bunun mantığı nedir ya bence çok saçma zaten yazımda güzel değildir
-
@paretowilfredo ya murakıp?
-
@ebruuu geçen seneki sınavda İngilizcede sorulan soruların sadece bir kaç cümlede bankacılık terimler vardı yalnız.20 cümleden geri kalanlar günlük hayatta kullanılan cümlelerden seçilmiş gibiydi
-
@Duryy onun iki gun oldugunu soyluyor dostum saniyorum ilanda.
-
@kaymakam o zaman daha iyi degil mi asina olunduk kelimelerdir
-
geçen sene sınavına girip elenmiş biri olarak oldukça zorlu bir sınav olduğunu ve puan konusunda cimri olduklarını söyleyebilirim 69 kişi için ilana çıkmışlar ama sınavı geçseniz bile sizi beğenmezlerse 5 kişi bile alabilirler ki en son alımda böyle bir durum oluştu. bunları göz önünde bulundurarak yukarıda arkadaşların dediği gibi eğer başvurup da gitmeyecekseniz başvurmayın lütfen diğer insanların hakkını yemiş oluyorsunuz yazık oluyor geçen sene de başvuranların yarısı gelmedi resmen sınava kurum da kendince önlem almış ve sınav başvuru dilekçesinin postayla gönderilmesini istiyor iyi yapmışlar bence böylece sınava girmeyecek adamların başvurmasını bir nebze de olsun engeller 89 puanla başvurmayacağım ben sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum
-
İngilizcesi 0 olan alanı tekrarla kurtarıp sadece İngilizce çalışırsa belki geçer. Kendilerine YDS çeviri ve bankacılık-finans kelimeleri öneririm. Eğer rapor bakıp ilerletecek kadar varsa zaten İngilizceleri var ve geçmeleri çok olası. Geçen sene yardım edilmesini bekleyenler hüsrana uğradılar.
Bankacılık Uzman Yard. soruları daha kolay ve Murakıplıktakilerin sınavları bir miktar daha uzun idi. Oturumlar 5 tane ayrı ayrı yerine Maliye ve İktisat birleştirilebilir vb. şekilde olacaktır. Yine seçmeli sorular olacaktır ama İstatistik ve Ekonometri çalışmadan geçme konusu bu sene zorlayabilir.