Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
85 e düşer mi murakkiplik arkadaşlar?
-
@bulut_xw düşebilir hocam, İngilizce varsa ve çalışabilecekseniz başvurun derim.
-
@bulut_xw geçen sene 83 ile kapatmıştı 900 kişi... bu sene sıralamalar yüksek ama puanlar düşük... geçen sene 83 puanlının sıralamasını bilerek tahmin yürütülebilir.. murakıplık için konuşuyorum
-
@impressiveunit
Yds 73.75 hocam, en iyisi çalışmaya başlayım olmadı pratik yapmış olurum.
Teşekkürler. -
@impressiveunit bankacılık uzm yard geçen senede işletme oturumuyla mı aldı (muhasebe yok ve hukukta iş hukuku var) ben uzman yard düşünebilirdim fakat değişik oturumları görünce vazgeçtim , çoktan seçmeli soru demişsiniz uzm yard mı çıkıyor
-
gecen ilanda olduğu gibi bölüm bazli mi alim olur yoksa Fakülte mi?
-
Arkadaşlar ilan kafamı karıştırdı iibf hangilerine başvuruyor şimdi murakıplık ve bddk mı ve 82 ye düşer mi bunlar
-
@maxmin hocam karşılaştırma için 2017-1'e bakmak lazım. Murakıplık ve Bankacılık Uzmç Yard. aynı konular. BDDK Uzm Yard konuları değişmiş. Test değil ama 1-2-3 zorunlu 4-5-6-7'den 2 tanesi gibi seçmeli dediğim.
-
@rybczynski2 İİBF Murakıplık, Bankacılık Uzman Yard, BDDK Uzm. Yard. için başvuru yapıyor.
-
arkadaşlar BDDK Uzm için Ceza çıkmış İş ve Sosyal Güvenlik girmiş, İktisat çıkmış yerine İşletmenin bir bölümü (İnsan kaynakları, Stratejik Yön, Örgütsel Davranış, Yönetim ve Organizasyon) girmiş
Çeviri ise sadece yabancı dilden Türkçe'ye ki bu da bu kısmı çok kolay yapar. Yine İngilizcesi kötü biri yapamayabilir. Bu sürede cümle cümle YDS çevirisi kadar kolay çıkmakta gibi bakarsa az buçuk kendisi katılıp katılmama yorumu yapabilir. Tüm sınav klasik.
Bence girecek arkadaşlar bir 2017-1 BDDK'yı okurlarsa çok önemli bilgiler vardı.
-
yine Bankacılık Uzm. Yard. ve Murakıplık için hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümler ile bankacılık, bankacılık ve finans, istatistik, endüstri mühendisliği,
BDDK uzman yardımcısı için; üniversite ve yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren;
hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerine bağlı bölümler ile istatistik ve endüstri mühendisliği,yani İstatistik bölümü Bankacılık uzman yardımcısı (bilişim alanı) için ve yukarıdaki 2 alan için de girebilir, denklik aranmadan. Fakülte için yukarıdakiler içinde olmalı diğer İİBF bölümleri, çıkmazsa bölümünüz ararsınız.
-
94 puanla aradam çekiliyorum İngilizce test olsa girerdim ancak çeviri yapcak kadar iyi değilim
-
Merhabalar arkadaşlar.
Geçen sınavda kazananlardan biriyim. Yazılıda 78 ortalama yapmıştım. Klasik sınavlar için yapılması zor birşeydir girenler bilir. Mülakata girerken eleman ihtiyaçları olduğunu söylediler. Ancak mülakat sonucunda 45 kişilik yere 13 kişinin alındığını gördük. Elenen arkadaşlar arasında o kadar yetenekli çocuklar vardı ki hepimiz şaşırdık. Kpss 100 olan, kaymakam olan, sayıştay olan, ales 92 olan, girdiği her sınavı kazanan, yani her türlüsünü elediler sağolsunlar. Olacağı söyleyeyim yine 10 kişi civarı bir eleman alırlar. Sizlere tavsiyem, ilkokuldan beri birşeyler okuyorsanız, ekonomi konusunda iyiyseniz, dünyayı tanıyorsanız, anlıyorsanız(puanı 90 üstü olan herkes iyi olduğunu iddia eder ancak mülakatta size gülebilirler), ingilizceniz gerçekten iyiyse girin. Yani onların aradığıysanız girin, yoksa sırf puan yetiyor diye bu sınava girmeyin. Ben gittim girdim, bin liraya yakın masraf yaptım, boyumun ölçüsünü aldım geldim. -
@pow3rtech aldiklari 13 kisinin ne farki veya özelligi varmis hocam, var mi malumatiniz ?
-
@shady1 Aldığı 13 kişinin ne farklı özelliği olduğunu bilmiyorum. Girdiğim mülakatta soruları soruluşları, sonra verdiğim cevaplardan hareketle bilgimi irdeleyişleri, benim bilgimi ölçmeye çalışma tarzları, ingilizce konusundaki hassasiyetleri ve diğer arkadaşlarla( hepsi elendi :d ) yaptığım istişareler neticesinde böyle bir sonuca ulaştım. Belki yanlış bir sonuca ulaşmışımdır, belki de alınanların hepsinin referansları vardır bilemiyorum. Ancak ben referanssız bir biçimde gittim ve benden bunları istediler, herkese aynı soruları sorduklarını göz önünde bulundurursak diğerlerinden de bunları istediler.
-
@pow3rtech Hocam çok haklısınız ben diğer bddk konusunda sizin süreci takip ettim çok büyük haksızlıklar yapıldı adam kpssde derece yapmış o kadar zor sınavları geçmiş neyini beğenmiyorsun da almıyorsun bir de tekrar ilana çıkıyorsun kim güvenir de tekrardan başvurur sınavına hiç düşündüler mi acaba? hoş pek umurlarında olduğunu da sanmıyorum yine alacakları kişiler bellidir büyük ihtimalle şahsen ben de bu verdikleri rakamlarda kişi alacaklarını düşünmüyorum yine 10-15 kişi falan alırlar. Başvurursam şehir dışından gelicem ben de hiç değmeyecek gibi duruyor valla o kadar masraf yaptığımla kalıcam
-
@pow3rtech mülakatta alayci bi tavır mi sergilediler hocam size yani? Uzuldum sizin adiniza
-
@gerha Hayır bir de şöyle bir durum var. Alınan 13 kişiden 11 tanesinin bddk'dan başka başarılı olduğu kurum sınavı yok sanırsam (vmy sınavını saymadım). Elenen kişilerden bazıları gümrük, sayıştay, bddk, rekabet, spk sınavlarının hepsini veya bir çoğunu kazanmış, ancak bu çocuklar alınmadı. Sadece tek bir sınav kazanmış olan kişiler alındı, bizlerin esas canını sıkan nokta bu oldu. @Shady1 alaycı tavırları olduğunu söylemek haksızlık olur. Vasat cevap veren bir arkadaşa kafasını öne eğerek gülmüş başkan. Belli ki güldüğünü belli etmemeye çalışmış ama arkadaş görmüş.
-
Arkadaşlar bu sınav fasa fiso.... neden mi?? Önce referansını bul . Seni yazılıdan da sözlüden de geçirir.
Ben kpss puanı aldım yetmedi yazılı sınav İngilizce çeviri dahil yetmedi avukatlık ruhsatı yetmedi yds yetmedi üç yolluk çalışma tecrübesi yetmedi yüksek lisans !!
Güvenlik soruşturmam tertemiz....
Sorarım bu ne şimdi ? Hani eleman ihtiyacın var niye almadın? Şimdi ilana çıktın?
Çok açık
Alacakları Kişiler çoktan belli
Hatta önce belli
Sonra ilan -
Bütün hevesim kaçtı bunları okuyunca.