22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@aysee1993 hocam evli iken GUY kazanan var da, eşi hem temizlik hem de yemek konusunda tüm masrafları karşıladı. Ama evlenince böyle bir sorunlar, baskılar bitecek aman tek dert ev işi ve çalışma olacak diye pozitif taraflarını düşünürseniz sonucu pek hoş olmaz. Evlilik dünyanın en zor şeyi, hele de çocuk falan olursa... 6 yıl beklediyse 1-2 senecik de bekleyebilir eminim. Kafanızı nasıl meşgul edebilir böyle sorumsuzca dediğimi de iletin. En azından puanınız olsun sonra nişana karar verirsiniz. Yine de şimdiden mutluluklar tabi.
-
Arkadaslar elimde kpss a ve gkgy kitaplari var istanbulda olanlara ucretsiz olarak vermek istiyorum ilgilenenler olursa seve seve yardimci olurum
-
Arkadaşlar kpss alan ve gk-gy için düzenli bir proğramı olan ve proğrama uyabilen birisinde iyi bir çalışma proğramı varsa paylaşabilir mi lütfen. Günler farketmiyo her gün çalışabilirim ?
-
@sersefilius hocam programdan ziyade düzenli ve belirli saat aralığınca çalışma gerekiyor. Ortalama çalışan günlük 4-5 saatten az çalışmıyor.
-
@antimülakat anlıyorum hocam ama konu çok olduğu için belirli bir proğram olmayınca bazı dersleri yarıda bırakıp başka derslere geçiyorum en azından bir proğram olsa ona göre çalışırdım
-
@sersefilius hocam kpss çalışmalarında herkes kendi çalışma programını kendisi belirliyor. Başkasının proğramı sizin çalışma düzeninize uymayabilir.
-
Arkadaslar youtubeda ders dinleyeniniz varmi, dinleyip de sevdiginiz ve tavsiye edebilceginiz hocalar kimler
-
@kismetnasip Hocam merhaba, Benim Hocam'dan Mikro İktisatı Bilge Beyaz hocadan dinlemiştim. Hoca gayet sıfırdan alırcasına ders anlatıyor, altyapım yok denecek kadar az seviyedeyken şimdi mikroda kendimi çok daha iyi buluyorum. Videoların tek dezavantajı hoca ders sonunda (videolar çekilirken basılmadığından sanırım ) çıkacak soru bankanızda bu konu ile alakalı soruları bitirmiş olun diyor. Benim o kaynağa ihtiyacım olmadığından sorun etmemiştim. O kaynak yerine elimde bulunan Yüksel Bilgili - İktisat Çıkmış Sorular (Konularına Göre)'dan faydalanmıştım.
İsem'in de videoları varmış, izlemedim yorum yapamayacağım. -
@köyündelisi iktisata calisiyorum ama hep sifir gibi sanki:)) bilge hocaya bakayim bende ozaman. Benim hocamdan makro veya son dortluleri dinlediniz mi hic peki? Ya da muhasebesini. Bu arada cok saolun
-
@kismetnasip Ben mikroyu beğendiğim için makroda da Benim hocamı bi denemeyi düşünüyorum. Farklı bir hoca anlatıyor. Fakat iş yoğunluğum nedeniyle bikaç gündür ders çalışamıyorum. Ne yazık ki diğer ders içerikleri hakkında size yardımcı olabilecek henüz bir bilgim yok.
Siz de sağolun, iyi çalışmalar.
-
@köyündelisi tamamdir hocam cok tesekkurler:)
-
İlk 1000de olmak için sabah akşam çalışabildiğiniz kadar çalışın arkadaşlar size söylbilceğim tek şey budur
-
Selamın aleyküm dostlar. Bir kaç bilgiyi buraya bırakalım.
Çıkan 696 Sayılı KHK ile Tütün Alkol Piyasası Denetleme Kurulu lağvedildi. Yani artık 9 Düzenleyici Denetleyici Kurul/Üst Kurul kaldı. Bu noktada notlarınızı buna göre düzeltin. Tüm görevleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devredilmiştir.
Ayrıca Şeker Kurumu diye bir kurum da artık mevcut değil bir yerde rastlarsanız çizin üstünü.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı. Bunu da not edin güncel olması hasebiyle sorulabilir.
Devlet Memurları Kanunu'nun 4.Maddesinin C fıkrası kaldırıldı. Yani artık kanunda Geçici Personel hükmü bulunmayacak. Onun yerine Sözleşmeli Personel kapsamında değerlendirilecek. 90 gün içerisinde kurumlar aktarımları gerçekleştirecek ancak yaptıkları işlerde bir değişim olmayacak. Yani kısaca size lazım olan kısım artık geçici personel statüsünün bulunmadığı.
Yargıtay üye sayısı 100 artırıldı. Ayrıca üyeliğe atanabilmek için gerekli olan 17 yıllık hizmet koşulu kaldırıldı. (detay bilgi ancak bilmekte fayda olacaktır) Danıştay'a da 16 üye kadrosu daha verildi.
-
teşekkürler forum acayip sessiz inş kısa zamanda gelecek ilanlarla bozulur bu sessizlik. Gerçi bende en son yapılan guy mülakatından elendikten sonra neredeyse bakmaz oldum
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Bildiğiniz gibi daha evvel de başka başlıklarda bahsettiğimiz bir torba yasa değişiklikleri söz konusu. 7061 Sayılı Kanun ile gelen güncellemeleri sizler için elimden geldiğince derledim. Buraya ekliyorum şimdilik. Bu güncellemelerle alakalı olarak ayrı bir başlık hazırlığım var inşallah en kısa sürede hayata geçirelim hep birlikte katkı yapalım ki eski bilgilerle dersleri öğrenmeyelim. Zira yanlış bilmek hiç bilmemekten daha kötü ve yanlış bilgiyi silip de yerine doğrusunu koymak daha zordur.
Buyrunuz;
7061 Sayılı Kanun'un 16. maddesi ile 213 Sayılı Vergi Usûl Kanunu'nun 101.maddesindeki 'bilinen adresler' hükmü değiştirilmiştir.
- Mükellef tarafından işe başlamada veya adres değişikliğinde bildirilen işyeri adresleri,
- Yoklama fişinde veya ilgilinin imzası bulunmak şartıyla yetkili memurlar tarafından bir tutanakla tespit edilen işyeri adresleri,
- 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi.
Birinci fıkranın (1) ve (2) numaralı bentlerinde yazılı bilinen adreslerden tarih itibarıyla tebligat yapacak makama en son olarak bildirilmiş veya bu makamca tespit edilmiş olanı dikkate alınır ve tebliğ öncelikle bu adreste yapılır.
İşyeri adresinde tebliğ yapılacak olanların bu adresinde bulunamaması, işin bırakılması veya işin bırakılmış addolunması hallerinde tebliğ, gerçek kişilerde kendisinin, tüzel kişilerde bunların başkan, müdür veya kanuni temsilcilerinden birinin, tüzel kişiliği olmayan teşekküllerde ise bunları idare edenler veya varsa temsilcilerinden herhangi birinin adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresinde yapılır.
İşyeri adresi olmayanlara tebliğ, doğrudan adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresinde yapılır.”
Burada önemli noktalardan birisi eski metinde yer alan İşi bırakmada bildirilen adresler hükmünün kaldırılmış olmasıdır. Ayrıca başka yetkili memurlarca yapılacak tespitlerin tutanaklarının direkt dayanak olması hükmü ortadan kaldırılmıştır. İşin aslı adres tespitinde iki önemli karine ön plana çıkarılmıştır. Bildirim ve Yoklama. Bu şekilde metninizi güncellerseniz faydası olacaktır dostlar.
Aynı kanunun 17.Maddesi ile yine Vergi Usul Kanunu'nun 102. maddesinde aşağıdaki değişiklik gerçekleştirilmiştir.;
-Tebliğ olunacak evrakı içeren zarf posta idaresince muhatabına verilir ve bu durum muhatap ile posta memuru tarafından tebliğ alındısına tarih ve imza konulmak suretiyle tespit olunur.
-Muhatap imza edecek kadar yazı bilmez veya herhangi bir sebeple imza edemeyecek durumda bulunursa sol elinin başparmağı bastırılmak suretiyle tebliğ edilir.
-Muhatap tebellüğden imtina ederse, tebliğ evrakının gönderildiği idareden alınabileceği şerhini içeren bir pusula kapıya yapıştırılır. Posta memuru, durumu tebliğ alındısı üzerine şerh ve imza ederek, tebliğ olunacak evrakı tebliği yaptıran idareye teslim eder. Bu durumda tebliğ, pusulanın kapıya yapıştırıldığı tarihte yapılmış sayılır.
-Bu Kanunun 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) ve (2) numaralı bentlerinde sayılan işyeri adreslerine tebliğe çıkılan hallerde, tebliğ yapılacak olanların bu adreste bulunamaması durumunda (Bulunamama durumu o adresten geçici ayrılmaları da kapsar.) durum, posta memuru tarafından tebliğ alındısı üzerine şerh ve imza edilerek, tebliğ evrakı gönderildiği idareye iade edilir. Bu durumda bu Kanunun 101 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre işlem yapılır.
-Bu Kanunun 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendinde sayılan adrese tebliğe çıkılan hallerde, tebliğ yapılacak kişinin adresinde bulunamaması durumunda (Bulunamama durumu o adresten geçici ayrılmaları da kapsar.) durum, posta memuru tarafından tebliğ alındısı üzerine şerh ve imza edilerek, tebliğ evrakı gönderildiği idareye iade edilir. Bunun üzerine tebliği çıkaran merci tarafından tayin olunacak münasip bir süre sonra yeniden tebliğ çıkarılır. İkinci defa çıkarılan tebliğ evrakı da aynı sebeplerle tebliğ edilemezse, tebliğ evrakının gönderildiği idareden alınabileceği şerhini içeren bir pusula kapıya yapıştırılır. Bu durum, posta memuru tarafından tebliğ alındısı üzerine şerh ve imza edilerek, tebliğ evrakı, gönderildiği idareye iade edilir. Tebliğ evrakının pusulanın yapıştırıldığı tarihten itibaren on beş gün içerisinde muhatabı tarafından alınması hâlinde alındığı günde, bu süre içerisinde alınmaması hâlinde ise on beşinci günde tebliğ yapılmış sayılır.
Maliye Bakanlığı, bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.”Bu değişiklik ile aslında hem ilgili maddenin dili biraz güncellenmiş, hem de 101.maddeye atıflarla biraz daha sade hale getirilmiştir. Bu şekilde güncellemek faydalı olacaktır.
Aynı kanunun 18.maddesi ile 213 VUK'un 103.Maddesi de temelde bir değişime uğramaksızın, 101 ve 102.madde ile uyumlu hale getirilmiştir.
- Muhatabın bu Kanunun 101 inci maddesi kapsamında bilinen adresi yoksa,
- Bu Kanunun 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) ve (2) numaralı bentlerinde sayılan bilinen adreste tebliğ yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde kayıtlı bir adresi bulunmazsa,
- Yabancı memleketlerde bulunanlara tebliğ yapılmasına imkân bulunmazsa,
- Başkaca nedenlerden dolayı tebliğ yapılmasına imkân bulunmazsa.”
Buraya kadar olan TEBLİĞ ve adres ile alakalı hükümlerden soru gelebilmektedir. Özellikle Hakimlik sınavlarında daha muhtemel olan bu tip sorular için değişiklikleri incelemenizde fayda vardır.
Aynı Kanun'un 20.maddesi ile VUK 157. maddeden İkamet adresini bildirim zorunluluğu kaldırılmış ve madde metni şu şekle gelmiştir;
– 101 inci maddede yazılı bilinen iş yeri adreslerini değiştiren mükellefler, yeni adreslerini vergi dairesine bildirmeye mecburdurlar.
Böylece bildirim zorunlulığu İş yeri adresi ile kısıtlanmıştır.
Aynı Kanun'un 19. Maddesi ile; 213 Sayılı VUK Mükerrer 257. Maddede aşağıdaki değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Bunlar oldukça detayda kalan hususlar olduğundan detaya burada değinmeyeceğiz.
-
Anayasa mahkemesi yapısı ile hsk nın yapısı değişti bu değişiklikler etkilimi sınavda peki?yürürlüğe girdimi yapılan bu değişiklikler bilgisi olan varmı?hukuk çalışcam insan bi tereddüt yaşıyor
-
@balans-etkisi değişti, sınavda da sorulabilir tabii ki
-
Eywallah saolasın..
-
Dostlar Merhaba.
Hukuk değişikliklerini başlık haline getirdik. Faydalı olacağı kanaatine varıldı sanırım. Bir diğer düşüncem bu yılın çift yıl olması hasebiyle, yılın başı itibariyle güncel kısımdan soru olabilecek şeyleri de biriktirebileceğimiz bir başlık açmak. Buna ne dersiniz? Eğer ki hep birlikte geliştirebileceksek sizlerin de katkısı ile epey bir bilgi birikeceğini umuyorum.
-
. . . . . . . . .