22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@noyanna sorular paylaşıldı cevapları ben araştırdım hocam
-
Arkadaşlar burda ki kimse üstüne alınmasın .
Şimdi iyi geçti diyen çok kişiden duyuyorum ki iyi geçti diyen biri diyor ki iktisat 18 net .ben daha fazla beklerken daha kötü yaptım diye düşünüyorum. Kime göre iyi kime göre kötü? Sınav alanında da çok kişiden duydum hukuk kolaydı yapılırdı ama ben işte 20 doğruya yaklaşırım iyiydi diyor. Maliye için çok çok kolay diyenler bile 30 soru anca işaretleyen var. Ki emin olarak işaretlediklerimden yanlışım çıktı . Ki tecrübeli birine göre sınav en azından geçen yıla göre saçma değildi.yeni giren biri için çok çok kolay olan bir sınav olduğunu düşünmüyorum.çünkü olivera tanzi etkisinde ki o ayrıntıyı görüp anlamak da biraz tecrübe vardı sadece bilgiden ziyade.çok kolay sorular vardı ve yapan yaptı ama seçiçi sorular da vardı.valla burda çok kolay dendikçe sanki 60 puan anca alırım hissine girdim. İlk 2000 kişi eminim ki çok çok iyi yapmıştır. Ama öyle çoğu kesimin de 120 net yaptığı sınav değildi bence ve son olarak hakkınızı helal edinçok konuştum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. İyi günler -
Ben sunu anlamiyorum puanin bir onemi yok onemli olan siralama diyenleri. Yahu arkadas puanin nasil onemi olmaz kurum sinavlarinin hepsi puana gore cagirmiyorlar mi? Misal 2017 kpss bu seneye gore zordu atiyorum 80 net cikartan 83 puan aldi p48 den ve siralamasi 3500 olsun. Bu sene sinav kolaydi 90 net yapan 84 puan aldi ama siralamasi 4000. Tamam 2017 deki adam 83 ile 3500 bu seneki 84 ile 4000 de yer buldu diyelim fakat kasimda guy sinavi acildi basvuracaksin ya da vmy acildi basvuracaksi. 84 kapatti ya ni 2017 deki giremedi sinava. Vdk aa bir dakika 2017 de ki adamin siralamasi daha iyi onu alalim 83 puanla demiyor ki.84 puanliyi aliyor. Yani velhasil ben sahsen puanin kurum sinavlari icin onemli oldugunu dusunuyorum.
-
@istatistikçik anladim hocam tesekkurler
-
@lion Hocam 2017 de tek yılın puanlarıyla alım yapıldı doğal olarak sıralama önemliydi.Şu saatten sonra puan daha önemli çünkü iki yıla ait puanlarda kullanılacak.
-
@lion puanın hiçbir önemi harbiyesi yok hocam geçen sene p3 70ti, alanda 81 netim vardı puanım p48 78 geldi, sıralamam 6400. bu yıl 95-100 arası netim var p3 yine aynı olur muhtemelen ve 6400 sıralamayı yakalayabilirsem puan umrumda olmaz ayrıca geçen yıl girenler yine girdi. sonuç 2016 gibi 80 puan görünümlü 76 çıkacak çokça, olacak olan bu belki muhasebe biraz indirir diye umuyorum.
-
@secret hocam her sene sınav sonrası yüksek netler havada uçuşur.Sonuçlar bir açılır hayalkırıklığı...Tahmin ettiği,düşündüğü puan gelmez.Onun için 100 net 120 net olayı abartı.Haa yapan var mıdır vardır ama öyle çoğu kişinin yapabileceği iş değil o netler.
-
@umutsuz-0 arkadaşlar bu konuda yorum yapacak yokmu ?
-
@lion hocam kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz. Puanın hiçbir önemi yok çünkü size 80 puan üstü alan gelsin demiyor. 80 puan üstü başvurabilir diyor. Yani bu demek oluyor ki 80 üstü alanlar sıralanacak ve ona göre alınacak diyor. Şimdi geçen sene 85 puan alıp 5binin olan biri vmy ye girebiliyorsa ve vmy 85 ile kapattıysa bu sene 95 alıp 5001 ininci olan kişi vmy ye giremez. Sizin iddianıza göre girmesi gerekir. Bu konu bu kadar basit aslında. Tüm sınavlarda sıralama önemlidir çünkü sizin ne yaptığınızdan çok diğer kişilerle birlikte gireceğiniz sıralama önemli. Birileri birilerinin önünde olmak zorunda. Umarım şimdi anlamışsınızdır hocam.)
-
@2iki ama kardesim bak diger arkadasta yazmis 2017 tek yildi sifirlamisti geride kimse yoktu ondan dolayi tamam siralama o sene icin bir anlam ifade ediyordu 2018 ile birlikte siralamayi kafaya takacagima puanima bakarim ben. Misal p48 den 85 almissam daha aman siralamam kac aman nasil olacak guya girermiyim acaba sinirdamiyim diyede pek dusunmem cunku guy tarihine bakarsan 85 alipta giremeyen yoktur herhalde. Hatta 85 alsam istedigim ili sak diye yazarim acilan butun iller gelir zaten vs vs.
-
@lion ve asıl sorun seneye yaşanacak gibi 82 puanlı ilk üçbinde olursa, hak kaybı oluşur ne yazık ki.
-
@lion bu arada siz de haklısınız. İki yılı kıyasladığınızda puan öne geçiyor. Aslında kendi içinde bir dengesi var. İkisini de dikkate almak lazım.
-
Bu sene dediğiniz gibi puanlar yükselecek... Bu da kpss puanlarının 2 yıl geçerli olmasının 90+ üstü harici bir işe yaramayacağını gösteriyor.
Ayrıca artık sorula gerçekten faarklı geliyor. Piyasada meşhur kitaplara ve konu anlatımlı kitaplara bakmamıza rağmen iktisatta hiç görmediğimiz 4-5 tane soru geliyorsa işler ilginçleşmeye başlamış demektir.
-
Ayrica taa öss zamanindan beri hep sunu savunurum. Esasen bir sinavin kolay ya da zor olmasi arasinda pek bir fark yok. Kolay olunca net sayilari artiyor ama yapilan netler para etmiyor. Zor olunca net sayilari azaliyor ama yaptigin her bir net altin degeri de oluyor sana fark attiriyor. Hatirlarsaniz 2014 sinavi zordu ama az netlerle kurum sinavlarina girip atanan arkadaslarim var o donemde.
-
@eomer kesinlikle katılıyorum. 120 gibi rakamlar çok uçuk sınava binlerce kişi girdi. Sadece forumdakileri baz alarak genel değerlendirmek çok yanlış. Kpss de hangi sene olursa olsun bir 80 net bandı var. Birde 2016 sınavında 30 soru vardı puanlama sistemi farklıydı 55 net ile 80 puanı geçen kişiler tanıyorum. Her yılın değerlendirmesi farklı. Şimdi geçen sene hukuk ve maliyeden 30 net yapan arkadaşım muhasebeden 3 net yaptığı için p 48 i 70 i geçmedi diye biliyorum. Ki benim tecrübeme göre eğer 2 bölümde yarıdan fazla yapıyorsanız ve diğer iki bölümü aşağı yukarı yarıya yakın yapıyorsanız puanlar genel olarak güzel geliyor. Ve p3 ün işlemesi içinde p3 puanının 80 üstünde olması gerekiyor geçen sene p3 88 olan arkadaşımın alandan 2 bölümde net sayısı 15-16 civarı ve diğer 2 bölüm netleri 23-24 bandında iken puanları 83-84 idi. genel olarak hukuk iyi bahsediliyor ve hukuk bu sene için belirleyici olamaz şimdi hukuk 30 tane yap ama diğer kişi hukuku 23 yapsın ama o kişi sana muhasebe ve iktisatta 5 er net fazla yapsın önüne geçer. Tecrübe ile sabit. Kim ortalamanın düşük olduğundan yüksek yaparsa getirisi iyi olur. Saçmalamamışımdır umarım.
-
Elbette ki arkadaslar sadece bu forumu baz alarak konusmak dogru olmaz. Zaten buraya gelen insanlar kpss a nin ne oldugunun bilincinde olan kisiler. Toplasak surda aktif olarak yazan 60-70 kisi var hadi siz deyin 100 olsun. Ayni kisilerin farkli basliklar altinda yaptiklari netleri soylemesi boyle bir algi olusturabilir. Ki tekrar diyorum buraya gelenler zaten bu isin bilincinde olan insanlar. Iyi netler yapmalari normal. Buranin haricinde 10 binlerce daha aday girdi neticede.
-
hepimize çok geçmiş olsun.gerçekten,sonuçları çok merak ediyorum.bu sene farklıydı sanki...öncekilere benzemiyordu...belki de -inşallah- son girdiğim kpss olması nedeniyle böyle hissettim :)..bilmiyorum..
-
@otuzyılsavaşı Nasıldı hocam iyi geçmiştir inşallah
-
@lion katılıyorum. İlla iyi yapan olacak ama daha 3 senedir kpss de85 altına düşmeyen arkadaşım bile iktisattan 30 doğruyu görmem dedi.hukuk ve maliye de sadece 30 net oda bikaç soruyu ne işaretlediğini hatırlamıyor ve muhasebesi iyi olmasına rağmen beklediği net 25-26 . Ki 100 net olabilir dedi .ve ösym süprizleri sever kesin birkaç doğrumuzu götürtcek yanlışlar çıkartabilir
-
@kilici
gayet iyiydi hocam,inşallah :)) senin nasıldı? çok iyidir inşallah..