

-
Sınava girecek arkadaşlar için; ben geçen seneki alımda Ziraat'e girdim. Sorularınız varsa veya sormak istediğiniz ön yargılarınız cevaplıyım.
-
Arkadaşlar merhaba. Malumunuz 2017 sonrası çıkmış soruların yüzde 10'u mevcut. 2017-2021 arası idari hakimlik çıkmış sorularının tamamı pdf şeklinde elinde olan var mıdır acaba? Bir türlü ulaşamadım. Kasımdaki sınava çalışıyorum ve cikmis sorular burada cok kritik bir oneme sahip. Elinde olan ozelden paylasirsa cok memnun olurum. Herkese iyi calismalar.
-
2020 yılı için süreç henüz tamamlanmadıysa da, bu yıl hazırlanacak olan arkadaşlar, bence burada yerimizi alalım.
Geçen yıl sınava girmiş olan arkadaşların da tavsiye ve yorumlarınızı bekleriz.
Herkese başarılar.
-
Cevap: Kızılay 2021 Personel AlımıMERHABA KIZILAY 2022 PERSONEL ALIMINA BAŞVURUP SÜRECİ BEKLEYENLER VARMI ACEBA, SÜREÇ NE KADAR SÜRÜYOR NASIL İŞLİYOR BİLGİSİ OLAN VARSA SEVİNİRİM
-
Öncelikle bu başlığı açmamın sebebi sadece merak insanları yanlış yönlendirme gibi bir şey arzusunda değilim sadece sınavdan sonra otobüsle evime dönerken duyduklarımı yazıyorum eğer bu gerçekse birisi bana hangi yayınevinin kaynakları olduğunu söyleyebilir mi? yaşadığım olay tam olarak şöyle aştiden evime dönerken benimle birlikte otobüse binen beş altı kişi aralarında bir yayınevinin yaklaşık olarak sınavdaki 60 soruya yakın soruyu tutturduğunu konuşuyordu hatta ben sorduğumda aynı yayınevinin geçen seneki sınavda da 40 soru tutturduğunu söyledi yayınevi ismi sorduğumda lafı eveledi geveledi pek bir şey söylemedi sınav sonuçları açıklanmadan önce facebookta da bir yayınevi hakkında bu tarz bir konuşma gördüm 2021 kaymakamlık sınavına giren arkadaşlar var mı böyle bir şey? gören duyan varsa bu yayınevi hangisiyse biz de faydalanalım
-
TCMB uzman yard. ilanı bu yıl gelir mi? Gelirse tahmini ne zaman? 2020'deki mülakat sonuçları hala açıklanmadı diye biliyorum çünkü
-
Herkese merhaba, haftaya ingilizce videolu mülakata gireceğim. Sorular hakkında yardımcı olabilecek biri var mı? Ne gibi sorular soruluyor, kaç dakika sürüyor ve nasıl işliyor süreç? Bilgisi olan lütfen bilgilendirebilir mi acaba?
-
Merhabalar arkadaşlar. Bu başlık altında 2021 Kaymakamlık çalışmalarımıza start verelim. Başlıkta bol bilgi ve yönlendirici işlere el atalım. Birbirimize yardımcı olalım.
Hepinize verimli ve hayırlı bir çalışma diliyorum. @antimülakat
-
Sınav dün yapıldı ve sonuçlar açıklandı. 89 aldım. Hatırladığım kadarıyla soruları yazayım.
emsal bedelin tanımını verip bu nedir diye sordular. zirai mahsul maliyet bedeli değerleme ölçülerinden hangisi doğru verilmiştir diye sordular. Cevap bu. kaçakçılığa iştirak edene kaç kat ceza verilir? hangisi kurumlar vergisi mükellefi değildir? olay örgüsü vardı. Gecikme faiz hangi zaman için hesaplanır diyordu? Benzer soru 2020'de de var. tasfiyeye giren kurumun vergi tarhiyatı ve cezası kime tebliğ edilir (uzun bir olay vardı) hangisi cebren tahsil şekillerinden değildir? Ammede hangisi vezne görevi değildir hangisi bağlı kuruluştur hangisi destek hizmetleri grup müdürlüğü görevidir? hangisinden iki tane kurulmaz? Sicil yoklama hangisi ihtiyati haciz sebebi değildir? yurtiçi gündelik miktarı nasıl tespit edilir? -
Herkese merhaba arkadaşlar,
Kızılay'a daha önce başvurup online sınava gireniniz oldu mu?
Yapılan sınavda Genel Kültür-Genel Yetenek olduğu söylendi ancak konu içeriği olarak detaylı bilgisi olan var mıdır?
Teşekkür ederim -
Mülakat sürecini tamamlayıp dönüş bekleyen arkadaşlar ?
-
Silinmiştir
-
Dünya çapında 10.000'den fazla kuruluş tarafından kabul edilen yüksek öğrenim ve küresel göç için dünyanın en popüler İngilizce dil testi, akademik ve profesyonel hedeflerinize ulaşmanın anahtarı olabilir.
Herhangi bir nedenle sınava giremeyen veya kurumlar, işverenler veya elçilikler tarafından istenen puanı alamayanlara gerekli yardımı sağlıyoruz.
-
Cevap: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Elimde Ahmet Nohutcu 2018 basım idare hukuku ve anayasa hukuku kitapları var çok fark oldu mu? Güncellik bakımından? Olduysa da nasıl tamamlayabiliriz? -
Duy ağrı kimler kaç puanla yazdı.
-
Arkadaşlar yazdığım gibi halkla ilişkiler ve tanıtım direkt sınava girebiliyor ve halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümüyle benzer dersleri çok %80 oluyor mu emin değilim. Eşdeğerlik belgesi gerekli mi onu da bilmiyorum çünkü halkla ilişkiler bölümünü zaten direkt okuyorum. 2 yıl sonra mezun olacağım için çalışmaya başladım 2 ay oldu iyi de gidiyor cevaplandırırsanız sevinirim.
-
Merhaba arkadaşlar ben Halkbank'ın en son ilanini kaçırdım sizce bu yılda alım yaparlar mi fikriniz nedir? (Sorma sebebim bu yıl alım yapmazsa sanirim yaş sınırina takilacagim) cevaplarınız için simdiden teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar merhabalar,Erzurum tercih eden var mı? Tercih ettiyseniz puanınız nedir?
2018 ÖSYM Geç Başvuru Uygulaması Hakkında Her Şey
-
Dostlar Selamın Aleyküm.
Bildiğiniz gibi 2017 Nisan'ından itibaren ÖSYM Geç Başvuru uygulamasını hayatımıza dahil etti.
Nedir bu geç başvuru?
Geç başvuru süreleri nelerdir?
Hangi sınavlarda geçerlidir?
Bu yıl başvuru yapılacak sınavlar ve tarihleri nelerdir?
Hepsini yazımızda değerlendirdik.https://www.tercihiniyap.net/haber/2018-osym-gec-basvuru-nedir-gec-basvuru-ucreti-ne-kadardir
Peki geç başvuru hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce iyi bir uygulama mı? Yoksa anlamsız bir uygulama mı?
Fikirlerinizi paylaşın dostlar yazımız üzerine sizler de
-
Şimdi bu noktada insanın aklında 2 soru beliriyor:
- Ösym bunu mağduriyetleri gidermek adına mı yaptı?
- Ösym bu durumu ek bir gelir kaynağı elde etmek amacıyla mı yaptı?
Cevabı forumdaki kardeşlerime bırakıyorum
-
@sofuoglu ÖSYM'nin para tahsil ederken ÖSYM A.Ş. Ticaret(!) unvanı ile karşımıza çıktığını düşünürsek o.O
-
Devlet bizim, hükümet kira.
-
uygulama kesinlikle çok iyi fakat ücretlerin daha fazla olması sorunlu. Ne yapalım Ankara'ya da para ödeyeceğiz deyip başvurulur gerçi. Bizim gibi sınavları çakışan, işi olan insanlar için çok önemli olduğu gibi (bazen çalışamam deyip sınav sonucuna ihtiyaç duyulabilir) unutan kesim de YDS gibi yılda 2 kere olan sınavlardan yararlanabilir. TOEFL (İngilizce için E-YDS olsa da) da bu uygulamayı yakın tarihler için yapmakta, fakat mantık hemen sınav sonucu ve daha fazla para verilmekte. Bu mantık üzerinden e-sınavların da bu şekilde geç başvurulara başlanacağına inanıyorum.
Burada ÖSYM'den 2 şey istiyoruz: birkaç dilden daha e-YDS (yılda 2 bile başlangıç için iyi), daha fazla e-sınav, daha yakın yerlere sınav yeri, emanet olmaması ihtimaline karşı farklı uygulama
-
ÖSYM'ye sesleniyorum,
İyilik yapar gibi görünme.
İyilik yap:) "gibi" görünme:) -
Uygulama anlamsız ama sorumluluğu üzerinden atıyor ÖSYM bu yönden mantıklı. Uygulama anlamsız çünkü hata, başvuruyu kaçıranlarda. Tarihler belliyken ne diye ÖSYM'yi suçluyorlar anlamıyorum. Kaçırmayacaksın işte o tarihleri.
-
@paretowilfredo her şey ortada iken cevabı çok açık bir soru sordum zannımca hata bende :))
-
Geç başvuru uygulamasının bu şekliyle saçma olduğu kanaatindeyim. Eğer başvuru süresini sınavdan üç gün öncesine kadar tek bir fiyat olmak kaydıyla uzatırsak daha iyi olur. Aksinde kâr/zarar hesaplamasından öteye geçmez bu iş. 2023 hedefi vatandaşın ağzına koyulan bir çiklet. Her tartışma suni birer gündem. Soyuluyoruz, cebimizle soyuluyoruz. Hayallerimizle soyuluyoruz. Geleceğimizle soyuluyoruz.
-
Gec basvuru olayini ilk defa gecen sene hakimlikte ogrenmistim. Sinava az kala acmislardi ek basvuru. Fazlasiyla komplo teorisi uretmisligim olmustu uzerine
sonra rutine bagladi bu gec basvuru olayi:)
Cok buyuk kaza bela olmadigi muddetce o sinavlara girebilcek kisilerin basvuru tarihlerinde basvuru yapabilmeleri gerekir. Ama elden gelmeyen sebeplerden dolayi basvuramayan kisiler icin iyi olmus. tabi osymnin bir amaci da tamamen duygusaldir:) orasi baska:) -
Ösym gene iyi niyetli bir uygulamasında daha yanlış anlaşılıyor. Bu 15 dakika olayında da olmuştu halbuki uygulama çok iyiydi ve sınav başladıktan sonra gelip dikkat dağıtan adayları engellemeye yönelikti keşke kalkmasaydı.
Bu yeni uygulama sorumsuz davranıp sonrada ösym'nin başvuruları yeniden açması yönünde baskı kuranları önlemeye yönelik. "Eğer sorumsuz davranıp başvuru tarihini kaçırırsan bu son şansın ve beni ayrıca meşgul ettiğin için ücreti cezalı ödeyeceksin" demek istemiş ösym. Beni hiç ilgilendiren bir şey değil ben başvuruların ilk gününde işimi halleder paramı öderim ama bir şekilde unutursam güzel bir uygulama bir sene kaybetmekten ise 5-10 lira neyse fazla öder sınavıma girerim. Ancak neden sadece Ankara da girilebiliyor anlamış değilim sonuçta il dışına gidip gelmek kolay değil. Bence o da düzeltilirse uygulama anlamlı hale gelir.
-
@black bence de 15dkka kurali cok dogru bir seydi. Ama cok yanlis algi olusturuldu kamuoyunda. O konu hakkinda katiliyorum kesinlikle.
-
Naçizane bir fikir belirteyim ben de. Özellikle 15 Dakika kuralının mantıklı olduğunu düşünmekle birlikte, farklı şehirlerde sınava girme koşulu ile aynı anda uygulanmasını yanlış buluyordum. İnsanlar otobüsle, uçakla ya da aracıyla seyahat ediyor bilmediği bir şehirde ulaşım sağlamaya çalışıyordu. Geç kalmak için en doğal sebepler bunlar. Ben kaza geçirdim KPSS'den dönerken. KPSS'ye giderken geçirmiş olsaydım şayet sınava yetişmem mümkün olmayacaktı. O nedenle ÖSYM'nin her şeyden önce sistemi koordine edebilmesi gerekli bir kural koyabilmesi için.
-
@paretowilfredo evet bazı sınavların sadece Ankara'da yapılması bence de çok yanlış halbuki sayıştay idari hakimlik gibi sınavlarda 150-200 tl veriyoruz bir de başka şehirde sınava girmemiz isteniyor. Halbuki bu sınavlar bu kadar pahalı olmamalı ya da o sınav ücreti ile her ilde veya en azından büyük şehirlerde sınav yapılabilir. Hadi o da yapılamıyor ise il dışından gelen adaylar için merkeze yakın üniversitelerde sınav yapılmalı. Geçen bir sınavda Ankara'nın en uzak yerlerinde bir lisede sınava girdim allahtan ulaşım imkanı iyiydi de vaktinde yetiştim.
A grubu sınavlar içinde en fazla ilde sınav yapılabilmesi için kişilerden 1 tanesi ikamet ettiği il olmak üzere 2-3 tercih hakkı tanınabilir. Eğer ikamet ettiği yerde yeterli sayıya ulaşıyor ise orada sınav açarak kişilerin başka illere gitmesi önlenebilir. Zaten yeteri kadar yüksek sınav ücretleri ödüyoruz başka ile gitmek içinde masraf çıkmasın.
Bence 15 dakika kuralı geri getirilebilir ufak bir değişiklik yapılarak. Sınav saat 10 da ise saat 10 dan sonra kimse alınmaz kurallar vs o saatten itibaren okunur ve sınav 10.15 de başlar. Aslında 15 dakika kuralı da büyük sorun değil olmasa da olur ancak şu emanet işi beni her sınavda düşündürüyor. Yanımıza neredeyse hiç bir şey alamıyorken her sınavda aile bireylerinden birini götürmek hem bizi hem anne-babamızı yoruyor. Emanetçilere de pek güvenemiyorum birde verdiğim para çok fazla olmasa da kayıt dışı bir sektör oluştu hiçbir şey yapmadan en az 3tl alıyorlar yerine göre 5tl oluyor. Gerçi bazı yerlerde emanetçi olmazsa ne yaparız diyede düşünmüyor değilim özellikle tek başıma Ankara'da girdiğim sınavlarda karambole gidiyorum. Ösym'nin bu konuda da bir girişimde bulunmalı zaten binada boş bekleyen hizmetli vs var makul bir ücret karşılığı resmi olarak onlara bu görev verilsin ve işin bir standardı olsun.
-
ÖSYM'nin doğru bir şey yapacağını kabul etmiyorum. ÖSYM, bizlerin geçmişini geleceğini çaldı. Daha geçmişin şaibelerinin binde birini üzerinden atamamış bir kurumken sonrasında üzerinden atamayacağı yüklerin altına girip çoğu zamanda altında ezilip duruyor işte. Sınavlarda çaldırdığı soruların çalınmamış halini yaşayabilme şansımız olsa idi, hayatımızda çoğu şey daha farklı olmaz mıydı?