Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
-
Allah şahit bu sınavı kazanmayı çok istedim. Elimden geleni de yaptım, işten izin aldım sadece bu sınav için. Herkese yarın başarılar diliyorum, hayırlısı olsun.
-
Rekabet ve kgk ya giren arkadaşlar oldu, sınava girmezlerse bi kaç kişi daha az yarışacak demektir
-
Sinava özel olarak hiç çalışamadım. İnşallah bildiğim yerden gelir yenimahallede iniyoruz demi metroda?
-
Evet dostlar, güzel bir üst kurul sınavı sizleri bekliyor. İnşallah emek verenin emeğinin karşılığını aldığı bir sınav olur. Soruları unutmayın bekliyoruz burada hepimiz.
Allah yâr ve yardımcınız olsun dostlar.
-
@buhara aynen hocam yenimahalle durağı. Ben orda ineceğim
-
@genclerbirlikli Haritadan baktim ben de. Oldukça yakın gösteriyor
-
Var mı sınavdan benden başka erken çıkan
-
@paretooptimal nasıldı hocam paylaşın duygularınızı bundan sonra girecek olanlara ön ayak olsun
-
Kamu hukuk, iktisat ve maliye soruları çok zor değil normal/kolaydı. 63 kişilik salonda 15 gelmeyen saydım ayrıca. Yuksek kapatır diye düşünüyorum, yazımı okuyabilirlerse ( inşallah ) iyi olur.
-
@paretooptimal ben 11 de çıktım
-
Maliye sorularını toparlayalım mı arkadaşlar
Wagner kanunu
Kamu borçlanma gereksinimi
Torba bütçe
MoratoryumYarı kamusal mal
Bütçenin genel kurulda görüşülmesi
Vergi yansımasını etkileyen etmenler
Başka nelerdi? -
@wincheaster, içinde söyledi: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
Maliye sorularını toparlayalım mı arkadaşlar
Wagner kanunu
Kamu borçlanma gereksinimi
Torba bütçe
MoratoryumYarı kamusal mal
Bütçenin genel kurulda görüşülmesi
Vergi yansımasını etkileyen etmenler
Başka nelerdi?Lafferde maliyede mı sorulmuştu?
-
@wincheaster evet maliyeydi
-
Sınav çok kolaydı ama bir şey değişmiyor 32 kişi kalacak mülakata
-
Hukuk
ceza sorumluluğunu kaldıran/azaltan nedenler
Yasama sorumsuzluğunu açıklaİktisat
Tam rekabette zarar, normal kar, aşırı karı grafik çizerek açıkla
Likidite tuzağı nedir, is lm eğrileriyle açıkla,
Seçmeliler için, talebin çapraz esnekliği,Maliye
Bütçe sürecinin tbmm genel kurulunda geçen sürecini açıkla
Yarı kamusal mal nedir, özellikleri nelerdir
Seçmelikerden, laffer eğrisi, wagner kanunu, moratoryumHatırladıklarım bunlar, tek yandığım ceza sorumluluğunu kaldıran azaltan nedenler eksik olmuş, çıkışta tartışırken gördük.. Ben sadece yaş küçüklüğü akıl hastalığı sağır ve dilsizlikle geçici nedenleri yazıp açıklamıştım
-
@kazm sabah gitmemeyi düşünüyordum çok çalışmadım diye sınava bir girdim iyi ki gelmişim dedim sorular kolaydı çıkmış sorularla aynı düzeyde. Hatta bilindik kavramlar daha çoktu .
Ben özel kamu ve maliyeden girdim. Üç saat süre verdiler geç kalmama rağmen bir buçuk saatte çıktım kısaca açıklayınız tarzındaydı hep sorular. Yapılabilir bir sınavdı. Klasik diğer sorularda dört yada beş tam hatırlayamadım soru vardı ikisini seçtik. Mesela özel hukuktan her dersten bir soru vardı. Kamu da da anayasa idare ceza falan dağıtmışlar. Benim ticareti icra kötüydü korkuyordum yapamam diye seçmeli olunca medeni borçlar seçtim rahat rahat yaptım sınavdaki en iyi güzellik oydu bence
Tek sayfada soruları verdiler iki tane karalama kağıdı üç tane cevap kağıdı vardı her alanı ayrı yerlere cevapladık.
Ortam rahattır güvenlik falan yoktu görevliler telefonla oynadı çay kahve içti herkesin valizi tahtanın önündeydi. Montumu bile astılar sağolsunlar
-
Aklımda kalan soruları yazdım ama yasak değil demi paylaşayım mı
-
Aklımda kalan sorular.
Doğal tekel mali anestezi hakimin takdir yetkisi gaiplik haksız tahrik Wagner kanunu poliçe tacir harç resim moratoryum torba bütçe özel bütçe
Kamu harcamalarının gelir dağılımına etkisi. Ceza sorumluluğunu azaltan ve kaldıran haller
Hak ehliyeti fiil ehliyeti
Ticari işletme nedir unsurları nelerdir
Borcu sona erdiren haller nelerdir
İdare takdir yetkisini kullanırken nelere dikkat eder
İflasın ertelenmesi
TBMM de bütçe sürecini anlatınız -
@satrab hocam bende o soruyu tamamen yanlış yaptım gitti otuz puan çok üzüldüm. Sınavdan çıkınca fark ettim . Ceza sorumluluğunu kaldıran haller hile tehdit falanmış ben neler yazdım söylemek istemiyorum
-
Puanlama da dört tanım seciyorduk on puan her biri iki klasik seçiyoruz 30+30 da onlar