Bu replik hangi filmden?
-
@otuzyılsavaşı Ben Efsaneyim?
-
@agor
evet, siz bir efsanesiniz -
@agor Kesinlikle izlemmesi gereken bir filmdir tavsiye edilir. Tabi sabırla izlemek gerekir
-
"Her gün buraya seni almaya geliyorum.
Bir şeyler içiyoruz. Biraz gülüyoruz.
Günümün en güzel anı ne zaman
biliyor musun?
Arabadan inip kapını çalmaya gittiğim
o on saniye.
Çünkü kapıyı çaldığımda belki de orada olmayacağını düşünüyorum.
Hiç veda etmeden çekip gittiğini.
Çok şey bilmiyorum, ama bunu biliyorum.” -
“- Ruhuna işleyebilen birinden bahsediyorum.
– Biri var.
– Kim?
– Çok var.
– İsim ver.
– Shakspeare, Nietzsche, Frost, O’Connor, Kant, Pope, Locke.
– Harika. Hepsi de ölü.” -
@kaimoğlan
Can Dostum Güzel İnsan
Good Will Hunting -
"Arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir. Bu; hayatın ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir."
-
“İnsanın sığınabileceği tek bir yer vardır. Kendi içimizde bir yer.
Kendimizden başka kimsenin ulaşamayacağı ve tahrip edemeyeceği bir yer.
O yerde huzur, sükunet ve özgürlük bulursunuz“ -
@nyctophile Zindan Adası.
-
@agor, içinde söyledi: Bu replik hangi filmden?
Bugünlerde Türkiye'deki durumlarla özdeşleştirdiğim bir durumu anlatan replik:
"Sen bizzat yıllarca ..'nın çürümüşlüğü ile savaştın; bütün gücünle, bütün kaynaklarınla, bütün ahlaki yaptırım yetkinle. Elde edebildiğin tek zafer ise bi yalandı."Dark Knight Rises
-
@1umut
Zor sormuşsun 1umutcum:)
İçinde yaşadığım deri filminden.Üç beş yıl önce izledim. Ne de güzel bir kadın olmuştu o öyle -
@çinkoçaydanlık evet zordu, tebrik
Psikolojiyi rahasiz eden de bi filmdi tabi:/ -
“Kendinizle ilgili bilmediğiniz bir şey vardır, varlığını bile inkâr edeceğiniz bir şey, ta ki bir şey yapmak için geç kalana kadar. Sabahları uyanmanızın tek sebebi budur, aşağılık patronunuzdan çile çekmenizin nedeni, döktüğünüz kan, ter ve gözyaşının… çünkü bunlar, insanların sizi aslında ne kadar çekici, iyi, cömert, komik ve akıllı olduğunuzu bilmeleri içindir…”
Güzel başlıkmış bu arada -
Yine aynı filmden:
"Karşılıklı oynanan bir oyunda bir rakip ve bir kurban vardır. Mesele ilki olabilmek için ne zaman ikincisi olduğunu bilmektir.” -
-Benim için bir şerefti.
-O şeref hala bana ait. -
"Acılar çekiyoruz. Acılar nefretleri, nefretler yıkımları getiriyor. Hayatlar tel tel dağılıyor paramparça oluyor. Ama kimi zaman yaşanan bir felaket büyük bir mutluluğun kaynağı olabiliyor. Bir çocuğun ağzından dökülen kırık dökük sözcükler mucizeye dönüşebiliyor. Yaşanan onca mağlubiyete rağmen."
-
@otuzyılsavaşı Gönül Yarası mı?
-
Eski film severler varsa
" Bir daha çal ,Sam .Eski günlerin anısına "
-
@çinkoçaydanlık Casablanca hocam. Biz orayı kızarmış tavuk piliçleri ile biliriz! @Agor ?
-
@çinkoçaydanlık Casablanca. Film eskidir ama izlemeyen varsa mutlaka izlemelidir. Bize okulda derste izletmişti hocamız, bir bu bir de Citizen Kane. İkisi de mutlaka izlenmeli, filmler o dönemin şartları için çok etkileyici işler. Bugün bile bir dünya film bu filmlerden çok şey araklıyor.