2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@black bakalım artık teşekkür ederim
-
Rehberlik teftiş başkanlığı yönetmeliğinde yazan bu şekilde;
(2) Yazılı sınav, Başkanın onayı ile yapılacak protokol çerçevesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) de yaptırılabilir. Bu durumda sınavın ilanı, başvuruların kabul edilmesi, soruların hazırlanması, notlandırılması ve cevapların değerlendirilmesi, yazılı (test) sınavı kazananların belirlenmesi ve sonuçların adaylara duyurulması ile sınav kağıtlarının saklanması işlemleri, protokolde belirtilen usul ve esaslara göre yapılır.
Ek olarak anladığım kadarıyla bu yönetmelik çıktığında da bu şekildeymiş yani yeni yapılan bir değişiklik değil ama ÖSYM ile protokol yapılması sanırım ilk kez oluyor. -
-
20 katı çağırılması biraz hayal gibi geliyor bana çünkü mülakata 2 kat çağırılıyor."Bence"10 katı sınava alınıp 2 katı mülakata çağırılır.Ben de sınırdayım 85 dolaylarında puanlarım ama yine 10 katı ve 2 kat mülakat olayı daha adil bir sistem keşke tüm kurumlar böyle yapsa.Bu aralar kalan sonuçlar açıklansa ilan başvurusundan önce özellikle denetmenlik sonucu epey fark ettirir.Umarım 2 den fazla puan türü olmaz, olursa çok yüksek kapatır.
-
@paretowilfredo hocam siz ne diyorsunuz kullanılması beklenen puanlardan p42 83,1 p43 84.7 p23 85.1 bu puanlarla 10 katı çağırılması durumunda şans varmıdır.İlan gelene kadar hayal kursam mı kurmasam mı bilemedim
-
Osym nin yapacagi bir sinavda 20 kat olma ihtimali cok fazla bence.. @gundalko dostum mulakata 2 kati kalmasi daha adil oldugunu belirtmissin ama gozden kacirdigin bir nokta var.oda mulakata kalacak ilk 100 kisinin icinde en az 2 3 sinav kazanmis insanlarda olabilir ve belki mulakata 40 kisi girip 30 kisi alinacak kadronun nerdeyse yarisi yanacak bunlarda yasaniyor, listelere hep ayni kisiler giriyor
-
Bu yüzden bence alım sayisi az olan(mesela 100den az) sinavlarda mulakat 4 kati alim sayisi fazla olanlar sinavlarda 2 kati olmali
-
@flouriess10 Hocam benim için de iyi olur 20 katı muhtemelen kesin sınava girebilirim.Ancak kurumların ağırdan alması ve aynı kişilerin başvurması 4 katı adayın mülakata kalıp idareye çok geniş bir takdir yetkisi verilmesini haklı kılmaz.Burda yapılacak şey 4 katı çağırılması yerine 2 katı çağırılması ancak adaylara puanlarıyla belli bir başvuru sınırı (örneğin puanın geçrlilik süresince 10 başvuru) konması ve kurumların süreçleri çabuk sonuçlandırması için yapılacak bir düzenleme.Tabi ki söylediklerim biraz ütopik şuanki şartlar da yine senin dediğin 20 katı herkes için daha hayırlı olur.
-
@flouriess10 Bu önerin gayet mantıklı özellikle yüksek sayılı alımlarda 10 katı sınav 2 katı mülakat gayet iyi bir sistem.Zaten kısmen de uygulanıyor bu sistem.İnsan mülakata 4 katı adayın çağırıldığı bir sınavı kazanınca sevinemiyor şans çok düşük.
-
İngilizce kesin olacak diyebilirim.
-
@gundalko Dostum birden fazla puan türü olduğunda tahmin yapmak zor o nedenle bir şey diyemiyorum. Ama olacak gibi çalışmak faydalı olacak, bu sınavda yaramazsa başka sınavda iş görür çalışmaların
-
@gundalko hocam sınırlama olayı bence saçma düşükte alsam yüksekte aynı şeyi söylerdim adam almış puanı istediği sınava girer ki bu belirsizlik ortamında hangisinin olucağı belli bile değil zaten, hiçbiride olmayıp açıkta kalabilir mülakatı var elenmesi var hak vermek lazım herkese ama başvurupta sınava gelmeyenlere yönelik birşey yapılabilir. Çözüm olarak en makulu kurumların koordineli sınav ve sonuç takvimi olurdu
Mülakata 2 kat olması şeklindeki görüşünüze katılıyorum 25-50 kişilik ilanlarda testse 20 kat makul olabilir bence, 20 ye 2 sgk için güzel olurdu -
@maxmin Kağıt üzerinde konuşmak çok kolay kardeşim. 1 soruyla mülakata kalamazsan ne hissedeceksin peki ? KPSS şartıyla bu sınavlara giriyoruz biz. Zaten yapılması gerekenin büyük çoğunluğunu yapıp geliyoruz. Ben olabildiğince geniş olması taraftarıyım mülakata kalan kişi sayısının. Sistem zaten bir garip. Sayılara takılınca daha da garip oluyor. Yapmayın böyle.
-
@baumol hocam sınavlara girmek konusunda geniş olunmasına bende katılıyorum ama mülakat konusunda idarenin karar verme alanı genişledikçe sıkıntı daha çok oluyor gibi geliyor zaten referans denen bir olgu mevcut keşke liyakat olsa, mülakatlarda zaten bişey ölçülebileceğini düşünmüyorum bari sınava bakılsın.
-
@paretowilfredo sağolun hocam
-
Arkadaşlar yeni sınavında klasik usulde olacağı söyleniyor bu konuda bilgisi olan var mı? ösym öğrenci başına 150 ücret isteyince anlaşma sağlanamamış deniyor.
-
@black haydaa nerden cikti bu hocam
-
@black gerçekten böyle bişi var mı ösym sanki özel sektörden bi kurum
-
@black ÖSYM de her sene hatalı sorular çıkartıp hem işini iyi yapamayan ama insanı yıpratma konusunda en başarılı kurumlarımızdan birisiyken ticarete de atılmaya karar vermiş galiba.
-
bende yeni duydum test beklerken klasik sınava gireceğiz inşallah ilan gelinceye bir yolu bulunup test yapılır