2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
Neyse TSK subay alımı yaparsa onun için çekolu puanı kullanırız...
Daha önce ÖSYM nin puanları türlerini kendi kafasına göre oluşturduğunu bunun ileride sıkıntı olacağını söylemiştim maalesef haklı çıktım tek adam akıllı tür p48 ve alımlar çoğunlukla ondan yapılıyor
-
bi arkadaş önceden p22 demıstı cıktı valla
-
@jbsay, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
Puan olarak muhtemelen bir çeko ağırlıklı (p42-p43) bir de genel ağırlıklı (p48-p22) puan belirleyebilirler. Kaça düşeceğinin belirleyicisi İngilizce olacak muhtemelen.
Arkadaş nokta atışı yapmış
-
@brzezinski arkadas bi ondan bi ondan olabilir demis. Bunlar gitmis ikisini de ondan secmisler. Olayi tamamen yanlis anlamislar haha
-
-
Dostlar durumu ele alan bir yazının vaktidir diye düşündüm. Buyrun siz de okuyun, değerlendirin.
-
Açık ve net sadece bir alanın ağırlıkta olduğu puan türünü istemiyor adamlar sgk da olsa bu Alanın ağırlıklı dersleri olan Hukuk-Maliye-İktisat-Muhasebe önemli adamlar için çünkü adam diyor ben kpss ye bunun için girdim sadece çeko çalıştım olur mu böyle şey başkan da şikayetçi zaten kuruma girince yatıyorlar diye anlaşılan çeko ağırlıklı puanlılardan ağızları yandı şimdi bide böyle deneyecekler
-
Arkadaşlar 5 katı mi cagirilacak? Kesin mi
-
@ua1905 kardeş Sadece p42 den alınsa evet dediğin doğru olur diğer ana dersleri yapan arkadaşlara haksızlık olur ama zaten p48 ile onların hakkı korunuyor. Burda eleştirilen şu. Sgk nın çıktığı bir ilanda içinde sgk mevzuatının olduğu bir puan türünün hiç olmaması çok net bir yanlıştır. Kaldı ki p42 puanının içinde muhasebe hariç diğer önemli dersler de var. P42 puanı yüksek olan arkadaşlar da bu kurumda çalışabilecek niteliklere sahiptir bence. Burda olması gereken p48 ve p42 puan türleriyle ilana çıkılmasıdır böylece herkesin gönlü olur diye düşünüyorum.
-
@utku aslında burada değil de Kurum ve yetkililere iletmeniz lazım bence. Çünkü her ilanda tartışılmakta ve sonuç olarak sadece tartışma büyümekte. Değişebileceği ihtimali düşmekle birlikte ancak böyle sonuç alabilirsiniz. Arkadaşımız neden seçilmediği konusunda bir fikir yürütmüş ama tek sebep bu değildir belki.
-
@impressiveunit doğru söylüyorsun kardeşim ben Twitterdan da başkana yazdım zaten. Arkadaşa verdiğim cevap polemik yaratmak için değildi görüşlerimi paylaştım sadece
-
@utku, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
@ua1905 kardeş Sadece p42 den alınsa evet dediğin doğru olur diğer ana dersleri yapan arkadaşlara haksızlık olur ama zaten p48 ile onların hakkı korunuyor. Burda eleştirilen şu. Sgk nın çıktığı bir ilanda içinde sgk mevzuatının olduğu bir puan türünün hiç olmaması çok net bir yanlıştır. Kaldı ki p42 puanının içinde muhasebe hariç diğer önemli dersler de var. P42 puanı yüksek olan arkadaşlar da bu kurumda çalışabilecek niteliklere sahiptir bence. Burda olması gereken p48 ve p42 puan türleriyle ilana çıkılmasıdır böylece herkesin gönlü olur diye düşünüyorum.
Bu kadar net bi yanlisi baskan ve teftis kurulu görememiş. Ben de buna sasirdim
-
@impressiveunit evet aciklanmadan once mutlaka dusunulmus olmali bir sebebi de olmali ama yine de cok radikal bir karar. Twiterda cok fazla yorum gelmis baskanin twitine. Mutlaka bir aciklama yapacaktir baskan
-
@shady1 evet şaşırılmayacak gibi değil:) ama başkan gelen tepkileri görünce yeni bir düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum ben.
-
Yalnız helal olsun bu ülkede mantıklı düşünen tek kurum SAYIŞTAY. Ösym sistem değiştirince p48 puanını kullanacağını ve ona göre sınava girileceğini önceden söyledi hemde sınava girmeden. Bence tüm kurumların bu duyarlılığı gösterip yeni sisteme göre biz şu kadro için şu türlerden çağıracağız demesi lazımdı hemde sınavdan önce. Ama nerede öyle kurumlar ilan gelmese hangi türden aldığını öğrenemeyeceğiz resmen bu yıl deneme tahtası olduk.
-
@utku, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
@shady1 evet şaşırılmayacak gibi değil:) ama başkan gelen tepkileri görünce yeni bir düzenleme yapılabilir diye düşünüyorum ben.
Insallah öyle olur sinirden cildirdik ya evde resmen
-
Bende kendimce bu radikal kararı yorumladım çünkü yani koskoca adamlar bunu görmeyecek değil hatta sosyla medyayı aktif kullanıp öğrenciyle sürekli etkileşim de olan az rastlanır bir başkan ben sadece bunun bir hatadan çok bilerek ve istenerek yapıldığını düşünüyorum kendimce de yukarda yazdığım sebepleri öngördüm
-
Çeko puanı kullanmadıklarının farkındalardır bilinçsizce yapılmış olamaz sonuçta, kpss sürecinde sadece çeko ve sgk için hazırlanıpta girenler olduğunu düşünmüyorum nispeten biraz bakanlar muhtemelen iyi almıştır (ben hiç bakmadım 14 netim var)
kurum bu kararını keşke en başta açıklasaydı evet daha iyi olurdu
Herşeye rağmen şaşırtıcı p23/p48 ve p41/p42 falan bekliyordum
Ösym bence diğer dersleri kaldırsın zaten 4 ana dersi yapan kişi ekstra mevzuatları vs kurum sınavında çalışır yapar gerektiğinde -
@ua1905, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
Açık ve net sadece bir alanın ağırlıkta olduğu puan türünü istemiyor adamlar sgk da olsa bu Alanın ağırlıklı dersleri olan Hukuk-Maliye-İktisat-Muhasebe önemli adamlar için çünkü adam diyor ben kpss ye bunun için girdim sadece çeko çalıştım olur mu böyle şey başkan da şikayetçi zaten kuruma girince yatıyorlar diye anlaşılan çeko ağırlıklı puanlılardan ağızları yandı şimdi bide böyle deneyecekler
p42 türü: gkgy 20 çeko 30 hukuk 20 iktisat 15 maliye 15
p43 türü: gkgy 20 çeko 25 hukuk 20 iktisat 20 maliye 15
Demekki neymis ceko olan puanlarda tek alan agirlikta degilmis hocam. -
Valla bütün puanlarım yüksek olduğu için benim için sorun değil ama çeko olmamasi cidden saçma. Ayrıca Kamu Yönetimi puanlarının hiç bir halta yaramadığı yerde Çekocular yine dha şanslı bize göre