Çalışma Ekonomisi Mezunları ile Çalışma Ekonomisi Testi Çözenlerin Sitemi!
-
Ben dün devlet terbiyesi çerçevesinde gerekli eleştirileri sayın başkana yönelttim kendisinin duyarsız kalacağını pek zannetmiyorum. Sanırım çalışmayı kurumdakiler yapıyor başkana sadece bu puan türü diye bilgi verdiler Çalışma Ekonomisinin dahil edilmesiyle ilgili daha çok twit atabiliriz msj da atabiliriz cevap veriyor imtina etmiyor sağolsun.
-
Kıymetli dostlar, başkan Mustafa Apaydın twitterda bir açıklama yaptı ÇEKO puan türünün dahil edilmeme nedeni olarak muhsebenin etkili olmamasını söyledi. ÖSYM’nin takdirinde olan bir konuda bizlerin suçlu olması hakkaniyete hiç uygun değil ve başkanımıza lısan-ı münasiple bu durumu dile getirdik sizlerde bu şekilde düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Başkanımız anlayışlı bir insan o yüzden dikkate alacağını düşünüyorum çünkü ortada apaçık bir haksızlık var. ÇSGB İş Teftiş Müfettiş Yrd. aynı durum oldu P9 gibi alakasız puanlar eklenerek benim gibi P42’de sıralaması 260’larda olanlar sınava hak kazanamadı. Bari burada sesimizi çıkaralım belki bir sonuca varırız hiç olmazsa hak bildiğimiz yolda bir çaba sarf etmiş oluruz.
-
Hey siz ! Cekocular ! yoksa muhasebe bilmiyo musunuz !? Bilenler tepkisini uygun bi sekilde sayin baskana göstermeliler
-
ÖSYM yeni puan türlerini yaparken çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığından kimseye danışmamış mı?? Madem muhasebe bu kadar önemliydi o kadar puan türü var neden çeko ve muhasebenin aynı grupta olduğu bir puan türü yok.?? Zaten senede 50 kişilik müfettişlik alınıyor ona da çeko mezunları basvuramayacak. Başvuruda bulunsa bile muhtemelen sıralamaya giremeyecek. Gün geçmiyor ki yeni bir saçmalık daha çıkmasın. Not: iktisat mezunuyum
-
Sınava Zaten Bir Şekilde Türkiye Derecesi Elde Etmiş Kişiler Girecek, Bu Kişilerin Muhasebe Bilmediğini Mi Düşünüyor Kurum, Gerçekten Buna Kendileri İnanıyor Mu?
-
Sizler şurada ağlayıp sızlanacağınıza oturup ders çalışsanız bu sorunların hiç birini yaşamayacaksınız ve de ülkemiz kısa zaman içinde kalkınabilir, daha iyi yerlere gelebiliriz . ama nerde hep eleştirmek var hep yermek var . Bu hükümet ne yaparsa yapsın yaranamaz bu zihniyette olan insanlara. Ben kişisel olarak sistemi değiştiremeyeceğim yerde sisteme uymayı tercih ederim . Sizde ya çeko okumasa , çalışmasaydınız ya da şu saatten sonra hiç olmazsa vurgu yaptığınız o p48 puan türünde iyi bir sıralama yapın . Madem o puan türü genel geçer , sizler de ona göre çalışın . Derim ben .
-
@salih1940
@goodwill, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımıklasik sinavi gecebilecek duzeyde olan birinin zaten p48 puanida yüksektir..evet p48 in yaninda p42 de olmaliydi ama olmadi..madem alaniniz iyi ozmn p48 den basvurmaya itiraz niye.. bence sayin baskanin bu sekilde ilgili olmasi sizi bu noktaya getiriyor.. 50 kisilik ilan bu 250 kisi sinava girecek.. rabbim bi kapiyi kapatirsa digerini acar.. hersey bizim olamaz..
- E muhasebeyide biliyor ve türkiye dereceniz varsa diğer puan türlerindende girersiniz zaten niye sorun ediyorsunuz o zaman
-
@bankacıkız burda kimsenin ağlayıp sızladıgi yok. P48 im 100 olsa yine de bu yanlışlığa ses çıkarırım. Ortada yanlis puan turu secimi var . Bi yanlislik varsa sesimizi cikarip dogrunun yapilmasini istiyoruz. Sgk dan bahsediliyo ama ceko puan turu istenmiyo boyle bi sey olamaz. Olur diyosaniz ceko nun ne oldugunu bilmiyosunuz demektir. Icerigine bakin öyle gelin. Asil siz yapilan her seyi kabul ederek bir yere varamazsiniz. Bi benzetme yapardim da neyse...
-
@bankacıkız kardeşim benim p48 im 86 diğeri p22 de 87 gerekirse muhasebeyi de oturur 15 günde full çekecek kadar yaparım ama sen oturup da iş kanunu sgk kanunu sgk kurum kanunu deniş iş kanunu iş sağlığı ve güvenliği sendikalar toplu iş sözleşmesi basın iş kanununu çalış bitir madem öyle konuşmasını biliyon burada bi haksızlık var mhuy guy sınavına tutup da hukuk iktisat ne gerek deyip sadece maliye muhasebenin aldığı bi çıksa hoşuna gider mi? madem bize laf atıyon kurum bizi sınava alsa kurumun sınavında muhasebe var inan hepinizin de ağzının payını veririm merak etme
-
bu arada P 42 de de Türkiye derecem var ve zaten memurum çalıştığım yeri şartlarını söylersem burda bitaneniz kalmaz ben bu şartlarda çalışıp Türkiye derecesi yapıyor uyku uyumuyorsam hakkım olanı almak için de sonuna kadar mücadele ederim çağın adamı olmak yerine en azından bir duruşum olur.
-
@bankacıkız şurada en çok kızdığım 10 ileti falan arasına girdiniz, tebrikler. Zaten bu sayfada hani bir şey yapısın mı denilerek bakılmakta ve insanlar ilettiler isteklerini ki açıklama yeterli ya da değil bir cevap alındı. Kızılabilir sisteme, şu sayfada ki Allah aşkına niye sayfaya girmektesiniz? İlerleyin efendim kendi ilan sayfanızdan lütfen. Bizim aklımız bize yeter.
İLETİNİZE DE CEVABIM EMREDERSİNİZ... -
@bankacıkız hükümetle ilgili aslında sorunumuz yok (olan olabilir bizi ilgilendirmez, o da başka platformlarda yazar ki burası yeri değil), PLANSIZLIK DERT. İlana girmek istemiyorum. Tercihim başka yönde olacak muhtemelen ama harcanan emek ve para karşılıksız kalınca plansızlık sebebiyle KALKINMA açısından sorun oluşturmakta. Ben de kaynakların boşa gitmesini istemediğim için fikrimi belirtmekte özgürüm herhalde, bu konu başlığında. SGK Teftiş'de yazmamaya dikkat ettim ama yazılabilir tabi.
-
Bizim bölüm e çok yazık ediyorlar . Sorsam bizim bölümdeki prof.lara bi tanesi bile devlet diliyle isteklerimizi sgk ya dile getirmez ler. Maalesef balık baştan kokuyor
-
@bankacıkız soyle çalıştığın bankaya da seni fazla mesaiye koymasin kafan yerinde degil gibi. Burada insanlarin itiraz ettiği olay puanlarının yetmemesi değil secilen puan türünün yanlışlığı. Secilen puan türünü şöyle dusun; maliye bakanligi vergi muf. Yard. Alacak ilana yuzde 3o ceko etkili p42 ile alıyor bunu mantığın alıyor mu? Ya da neyse düşünme sen uyu hadi... Dinlenmeye ihtiyacin var kuzusu
-
@bankacıkız, içinde söyledi: Çalışma Ekonomisi Mezunları ile Çalışma Ekonomisi Testi Çözenlerin Sitemi!
Ben kişisel olarak sistemi değiştiremeyeceğim yerde sisteme uymayı tercih ederim.
İyi ki dünyanın geri kalanında sizin gibi düşünmeyen milyonlarca insan var yoksa sistemi değiştiremiyoruz o zaman bu şekilde yaşamaya mecburuz deseydi bugüne kadar demokrasiden bihaber olan krallıklarda, teknolojiden, insan haklarından ve daha birçok iyi şeyden mahrum olarak yaşardık. Ne bileyim belki hindistandaki gibi bir kast sistemi olurdu ölene kadar işçi kalırdık veya bir kurum kafasına göre bir sınav için 420 tl isterdi ve onu ödemek zorunda kalırdık.
Hükumete muhalif biri değilimdir ancak senin gibi hükumet yalakası birisinden 420 değil 1000 tl sınav ücreti alınmalı ki aklın başına gelsin. Bu işin hükumet ile bir alakası olmayıp kurumlarla alakalı olduğunu dahi bilmiyorsun. Puan türlerini Bakanlar kurulu mu belirlerledi veya ilandaki puan türlerini Başbakan, Cumhurbaşkanı mı seçti? Bunları yapanlar kurumlardaki bürokratlar ve hükumet ile doğrudan alakası yok bir bakanın talimatı ile değiştirilebilir ancak bunlar kurumlara bırakılmış uzmanlık gerektiren şeyler ve her zaman en doğru kararlar verilemeyebiliyor.
Ayrıca bu işe P48,P22 de puanı yüksek kişiler dahi anlamsız buluyor... Elbette ben olsam bende itiraz etmezdim belki P42-43 eklense belki sınava giremem diye ama en azından sesimi çıkarmazdım ve bu işin çok haklı bir durum olduğunu iddia etmezdim. Kimsenin ağladığı filan da yok çok şükür bizde kurum sınavlarına ve mülakatlara girdik tek umudumuz bu ilan değildi ama buradaki durumun haksız olduğunu belirtemeden de geçemezdik.
-
@ilkhedefsgk hocam arkadaşın işine geldiği için savunuyor yoksa sadece p39,40,41,42,43 den alıma çıkılsaydı o arkadaş şimdi ne isyankar olurdu
-
Ösym de bir çeko puanına muhasebe koysaymış bari arkadaş.Çeko puanlarında muhasebe olmamasının mantığı ne acaba.
-
@luthor Ösym bir şeyi değiştirirken birilerine sorma zahmetine katlansaydı kurumlara özel puan türü oluşturulurdu ama hep "ben yaptım oldu" şeklinde davrandığı için bu lütuf da bulunmadı. Zaten sistemi değiştiremeyeceği için bu değişikliği kabul eden bir kitle varken böyle davranmasında da bir sakınca yok nasılsa kabulleniyoruz
-
Bu puan belirleme işinin rastgele yapıldığını ve mağduriyet yaratacağını en başında belirtmiştim keyfi olarak yapıldığı o kadar barizdi ki anlaşılmaması mümkün değildi. Bir teste ait %60dan başlayarak %15 lere kadar inilmiş ve muhtemelen önemsiz görülen bazı puanlar ağırlığa dahil edilmemiş. Muhasebe ösym ye göre önemsiz görülmüş ve 13 puan türünde var maliye 20, iktisat 28, hukuk 31 türde var yani ya kurum başkanı ve teftiş kurulu yanlış biliyor muhasebe o kadar önemli değil ya da ösym yanlış biliyor muhasebe daha önemli. Şimdi ikisi de devlet kurumu ve başlarındaki bürokratlar alanlarında uzman sizce hangisi hata yapıyor
keşke önceki sisteme dokunmasalardı ne güzeldi hem soruları çözmek için zamanımızda oluyordu hemde bu kadar karışık değildi şimdi aceleden doğru düzgün sorulara bile bakamıyoruz birde 30 sorudan 40 a çıkardılar sanki 30 soruda 25 ortalama çıkartılıyordu ama bende söylemesi bu sistemde bir revizyona gidilmesi şart ve bunun yapılacağından eminim. -
@black En saçmasıda tek derse %60,%50,%40 gibi yüksek ağırlıklar verilen puanlar.İnsan şu puanları belirlerken bir bakar kurumlar geçmişte hangi puan türlerinden almış veya yaptıkları sınavlarda hangi dersleri sormuş diye.Çeko ağırlıklı puanları koyarken bir bak çeko puanıyla alım yapan kurumlar hangi derslerden mesul tutuyor öğrenciyi.Gerçekten saçma bir sistemde debelenip duruyoruz Allah yardımcımız olsun valla.