Vakifbank müfettişlik
-
@msş maas vs ne kadar hocam? Bir de gorev yeri sadece istanbul mu ankara vs oluyor mu ?
-
Mülakatından elendiğimde içime adeta daşş oturan kurumdur. Mali hakları ve kariyer yolu oldukça iyi. Otel limiti çok yüksek başvuru sürecinde sadece maaş odaklı düşünseniz de mesleğe girdiğinizde oldukça önemli bir faktör olduğunu anlıyorsunuz. Harcirahına diyecek yok zaten. Merkezi İstanbul. Teftişten elenenleri yada sınavı puanı yüksek olup bir alandan elenenleri uzmanlık , iç kont. olarak da çağırıyorlar. Uzmanlığı için şahsi fikrim işsizlik canınıza tak ettiyse gidin çünkü kurumda uzman ve müfettişin olanaklarını gözle görülür bir şekilde açmışlar. (aynı sınavdan geçen,ortalama olarak aynı üniversiteden mezun olan insanlar bunlar) Özel sağlık sigortası ve emekli olduktan sonra sandığı olmasından kaynaklı kısmen yüksek bir maaş imkanı sunar. Yardımcılık süresi eğer değişmediyse 5 yıl. Yökdili kabul etmiyorlar. Dil tazminatı için yalnızca yds geçerli. Kazandıktan sonra eve müfettiş ziyareti, kişilik envanteri,grup mülakatı ve birebir mülakat şeklinde süreç gelişiyor. Dipnot olarak şahsi görüşüm kişilik envanterinde bunu işaretledim, ah keşke grup mülakatında şunu deseydim gibi şeyleri kafanıza çok takmayın.Her kurumda olduğu gibi hakkınızda bilgi verecek insanları burada da soruyorlar ne yazıkki. Zalım dünya! Müfetttişi takım elbiseyle karşılarsanız daha şık olur. Evi,odanızı gezme,kitaplarınızı inceleme gibi şehir efsaneleri gerçekleşmiyor. Başarılar arkadaşlar. Yolunuz bahtınız açık olsun
-
@abba10 Burda teklif derken uzmanlık mülakatı için alınıyor değil mi yoksa direk görev için mi ayrıca kabul etmediniz mi teklifi kaç doğru yaptıydınız alanda
-
Hocam grup mülakatı örnek olay üzerinden yürüyor değil mi? Bir de teftiş kurulu mülakatında mı elenmiştiniz, orada ingilizce konuşmanızı vs. istiyorlar mı? @i̇bni-haldun
-
Hocam grup mülakatı tamamen süpriz. Bir olay verip çözdürüyorlar genelde. Tüm sürecin sonunda elenip elenmediğiniz belli oluyor. İngilizce mülakat vs olmadı. Teftiş sınavını geçenlere ayrı bir uzmanlık mülakatı olmuyor. Elendikten sonra teklif geliyor. Sınavdan geçemeyenlere eğer teklif olursa çağırıp ayrı bir mülakat yapıyorlar. Sınavda kaç doğrum var bilmiyorum çünkü sınavı kazananlara buna yönelik bir bilgi verilmiyor.
-
Vakıf soruları güzeldir düşünenler biraz ciddi bir hazırlık yapsın sonra üzülmesinler.
-
Ingilızce kaç soru geliyor ?
-
Mühendislik testine girecek olan yok mu ya. Nasıl hazırlık yapılır tavsiyesi alsak ne güzel olur
-
@zeyno5454 40 soru var hepsinden
-
Dostlar bekleyenlere hayırlı uğurlu olsun öncelikle. Bankalara mesafeli birisi olarak bu başlığı ihmal ettiğimi farkettim, bir ket vurma söz konusu sanırım zihnimde. İnşallah gönlünüze göre olur.
Ben de meslekte yer alan dostlarımdan bildiklerimi paylaşayım dostlar sizlere. Zaten her şeyden evvel diğer her banka müfettişliği kadar yoğun bir meslek. Ciddi şekilde iş temposu var ancak bunu maddi açıdan en iyi şekilde tazmin eden bankaların başında gelir. Bu biraz seçim meselesi, seçip çok mutlu olan keyif alan dostlarım var - ekseriyeti bekar- çok şikayet eden aile konusunda sıkıntı çekenler de var.
Vakıfbank Teftiş Kurulu'nu diğer bankalardan ayıran temel konu, Disiplindir sanıyorum. En disiplinli Banka Teftiş Kurulu gözlemlediğim kadarıyla. Şöyle izah edeyim, Bankacılığın Vergi Denetim Kurulu denebilir. Gerçekten biraz katı bir yapısı var. Giyim kuşam, çalışma, düzen tertip bu tip şeylere ciddi şekilde önem veriliyor. Ancak tabi bu abartılan şeylerin bazılarının gerçek dışı olduğunu da söylemek lazım. Özellikle ev görüşmelerine dair olanlar. Evi didik didik falan etmiyorlarmış merak etmeyin Ancak orada ki haliniz bile size + ya da - puan getirebilir. Gelen Üstad/üstadlar giyiminize, evdeki genel tavrınıza belki oturma kalkmanıza kadar gözlemlemek maksadıyla geliyorlar bunu göz ardı etmemek lazım.
Sınavı ben Halkbank teftişin bir üst düzeyi gibi bir konuma koyabilirim. İngilizcesi Halkbank'tan daha ağırdır. Alanı ise KPSS ile Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavı gibi bir farkla bir tık önde diyebiliriz. Genel Yetenekte gerçekten yetenek ölçer. Sayısal mantık ve diğer aşina olduğunuz mantık sorularına ağırlık verin çalışırken. Mümkün mertebe uygulamalı çalışın, soru çözün, hızlanın çünkü sınavdaki asli belirleyici süre kısıtı özellikle GK GY İngilizce kısmında. Ne kadar çok soru çözerseniz Yetenek için o denli avantaj kazanırsınız.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun hepinizin.
-
@adam-simith Arkadşaım ben sıfır ingilizce ile girdim malum belirsiz bir süreçti nasip diyerek müfettişlik sınavına girdim.10 Dogrum vardı zaten Elendim, Haziran başı uzmanlık mülakatına davet edildim.
-
@ua1905 müfettişlik mülakatları bittikten baya bir süre sonra uzmanlık teklifi alan arkadaşların mülakatı yapılır.120 soruluk {hukuk/ekonomi/maliye(seçmeli)}alan vardı 80 civarı yapmıştım ben.
-
@ua1905 Bu arada kabul ettim 3 ay çalıştım fakat hedeflerim ve bakış açım dahilinde guy kazandığım İçin ayrıldım.
-
@abba10 hangi il icin cagrildiniz hocam? Yeni baslayan bir uzman yardimcisinin maasi ne kadar?
-
@abba10 hedefniz guy mu olmaktı küiük hedefler koyuyosunız anlaşılan
-
@abba10 küçük
-
@abba10 Demek kazandınız da ne güzel kaç katı çağırıyorlar mülakata peki bi bilginiz var mı? ayrıca maaş durumu nasıldı iş nasıldı bir de bırakırken tazminat istiyorlar mı?
-
@illedekamu Ben de mühendislikten giricem sınava.Geçen sene de girmiştim.Eğer mühendisseniz yaparsınız ben matematikçiyim sadece matematik kısmını cevaplamıştım ve barajı geçmiştim.Alan kısmında barajlar geçiliyo.Ama ilk oturum zorluyo 80 soru 90 dakika olduğundan
-
@summer hocam teşekkür ederim biri çıktı sonunda mühendislik çözecek basit türev, integral, lineer cebir var o zaman tahminimce ? Yoksa matematikçi olduğunuz için mi kolay gelmişti?
-
@illedekamu Yani bence basitti keşke bu kadar hazırlanmasaydım dedim.Çalışın çok zor gelmiyo sorular.Mesela lineer cebir sadece matris determinanttı sözel kısımlarına falan çalışın.Geçen sene Anadolu Üni.yapmıştı sınavı bu sene o yapmıyo soru tarzı değişir mi bilmiyorum o yüzden