TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@paretowilfredo tamamdır hocam sağolun. Fakat bunun yanı sıra idare, iyuk, anayasa,ceza vs. yazmışlar. Acaba farklı bir şey mi kastediyorlar dedim.
-
@nfs O vakit kastettiği şey şu dostum, Anayasa ve İdare'deki temel kavramlar, kıstaslar ve çerçeveleri işaret ediyor. Diğer dersler ayrı ise şayet. Aslında başka bir alan olarak ele almak gerekebilir ama bahsettiğim gibi genel ders çevresi bu konulardır.
-
Ek olarak şöyle bir bakındım dostum, işin tarihsel boyutuyla da ele alan temel olarak okunabilecek şu notları buldum göz attım biraz yeterli olur gibi geliyor Sözlü sınav olduğu için.
https ://huseyinzeybel.jimdo.com/hukuk-dersleri/genel-kamu-hukuk/
-
Ah ulan YDS 77.5
Önce AB uzmanlığı sonra Dış Ticaret uzmanlığı sonra da TBMM üzdü
-
@paretowilfredo teşekkür ederim üstadım
-
Arkadaşlar P34'ten başvuracağım, uluslararası ticaret mezunuyum, gerekli eğitim şartını sağlamıyorsunuz diyor. Sistemde mi bir hata var acaba?
-
Dün başvurular bitti. Acaba ne zaman açıklanır bu?
-
@nfs dün bitmedi 12 sine kadar uzamış
-
@genclerbirlikli haydaaa! zaten internetten başvuru yapılıyor ve kontenjan her türlü dolacak. niye uzattılarsa!
-
@parşömen ilk günler ösymden bilgiler mi ne alınmamış öyle yazıyordu e devlette
-
Arkadaşlar acaba sınava giriş listesi ne zaman açıklanır? Süreç hakkında bilgisi olan var mı?
-
@officialsecret Eğer geçmiş mesajları incelerseniz (ki bence her ilan sayfasında yapmalısınız) şu yorumumu görebilirsiniz: http://forum.tercihiniyap.net/topic/3310/tbmm-yasama-uzman-yardımcılığı-alım-i̇lanı-2018/70
Yoruma güncelleme olarak da TBMM'nin KPSS-B grubundan yaptığı personel alımında listeleri açıklamasına rağmen güvenlik soruşturmalarının bitmediğini ve henüz mülakat yer ve saatinin açıklanmadığını şu sayfadan görebilirsiniz: https://www.tbmm.gov.tr/duyurular/sinav_duyurusu.htm
Birkaç ay önceki memur alımını baz alırsak, mülakata hak kazananlar listesinin başvuruların bitimini takiben 2 hafta sonra yani 26 Ocak Cuma günü açıklanacağını tahmin ediyorum. Aynı süreç KPSS-A grubu adayları için de işleyeceği için mülakatların nisan ayının ortalarından sonra olacağını tahmin ediyorum. Böyle giderse açıklanması da mayıs sonunu ya da haziranı bulabilir. O nedenle bu alım sürecinin yavaş işleyeceğini düşünerek beklentiyi düşük tutun...
-
ben başvurmasam da başvuracak hukukçu arkadaşların şansını yüksek görüyorum. 70 YDS isteyen diğer ilanlara baktığımda(aile bakanlığı, shgm, hazine müsteşarlığı gibi) hukuktan başvuran 30 kişiyi bulmamış ancak tbmm uzm. yrd.lığında 33 kişilik hukukçu ilanı var. 33 kişi alırlar mı almazlar mı bilmiyorum ama torpili olmayıp girenler olabilecektir. bol şanslar...
-
hukuk mezunları genel olarak üst kurul olmadıkça uzman yardımcılığı ilanlarına pek sıcak bakmıyor. Mantıken düşünüldüğünde bir hukuk mezunu uzman yard veya müfettiş yard. olacağına herhangi bir kurumun avukatı olduğunda bile aşağı yukarı uzman yardımcısına yakın maaş alıyor. Bunun yanı sıra vekaleti doldurma durumunda ekstra vekalet parası alıyor. Birde kendi alanını ilgilendiren bir mesleği icra etmiş oluyorsun. Ayrı bir oda, bağımsız çalışma garantisi vs. Uzman yardımcılığı ise kazanmak ayrı bir zorlukta daha sonra oradan uzmanlığa geçiş ayrı bir zorlukta. Bu durumlardan dolayı hukuk mezunları a kadro kariyer meslekleri aşırı zorlamıyor. Bütün bunları bir arada düşününce ben yine 33 kişilik hukukçu alınacağı düşünmüyorum. Her ne kadar sınav sadece sözlü mülakat sınavı olarak uygulanacak olsa da hukuk mezunlarının bir kısmı başvuru yapmayacak bir kısmı da çok ciddi hazırlık yapmayacaktır.
-
@antimülakat Hukuk mezunları da bu kadrolara gayet rağbet ediyorlar. Hatta birçoğu yeter ki devlete gireyim diye avukatlık, uzmanlık, hakimlik vs. ayırt etmeden hepsine başvuruyor. Çevre Bakanlığı Müfettiş Yrd. sınavında listeye giren hukuk mezunlarının tamamına yakını Haziran 2017 Hakimlik Sınavına girip elenen kişilerdi. Çünkü bakanlığın yayınladığı ilk listede herkesin TC'leri vardı ve o TC'leri Adalet Bakanlığı'ndan sorgulayarak 60 hukuk mezununun 52'sinin hakimlikten elendiğini görmüştüm. YDS puanı olan ve A Grubu da deneyen hukuk mezunlarının büyük bir bölümünün hakimliğe gittiğini düşünüyorum. Eski forum üyesi olan hukuk mezunlarından da böyle 2 tane tanıdığım vardı.
-
@odtüsbky malesef öyle ilk kez bilkent sabancı galatasaray mezunu hukukçuların dahi hakimlik seçtiği bir dönem yaşıyoruz.
-
@odtüsbky tamam doğru ama buradaki ayrımı şu şekilde vermem daha doğru olurdu diye düzelteyim. 4 oturum yazılı sınavı olan ve bu sınavlar hukuk, maliye, muhasebe ve iktisat şeklinde olan uzman ve müfettiş yardımcılığı sınavlarına fazla rağbet etmeyebilirler.
-
@antimülakat hocam avukatlık ve hukuk bitti bunlar geride kaldı neredeyse boşanma davası + ayran = 2 lira oldu. Hukuk mezunları artık tek çareyi hakimlikte arıyorlar.
-
@antimülakat etmez hocam leblebi gibi hakim alınıyor, kurum avukatı kazançları iyi kendini belli bir seviyeye getirende iyi bir hukuk firması bulup giriyor bu maaşlarla a bakanlıklar hukuk uzmanı vs nitelikli hukukçu temin edemez.
-
@burcuburcu hocam yapma kurum avukatı olan arkadaşım 1.500 lira maaş alıyo 6 senedir çalışan adam 3000-3500 geçiyo elime demiş. Hukuk bitti artık. Tek farkı aöfte açılmadı. Aöf de açılınca gör.