TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Arkadaşlar merhaba, cuma günü mülakata girdim sorularınıza elimden geldiğince cevap vereyim: Mülakatta ingilizce soru sorulmuyor (en azından bana sorulmadı, çünkü belirli bir kural dahilinde hareket ettiklerini düşünmüyorum.) Bana tek bir anayasa sorusu dahi sorulmadı gelen soruların hepsi iktisat ve maliyeyle ilgili geldi maalesef. Uli ve hukuk ile ilgili sorular sormalarını dilerdim ama kısmet artık.
-
@musgrave_ hocam ne alaka uluslar mezununa iktisat maliye şu başbakanlık mevzuatta herkese sınav konularında kendi alanından ve genel kültür diyordu nasıl bir sistem anlamadım
-
@geyşomildış bu beni de düşündürdü. ama maliye/iktisat konularını genel kültür sınıfına pekala sokabilirler. yani mevzuat yine hikaye, iş insiyatifte bitiyor.
-
@parşömen olabilir hocam...genel kültür olarak iktisat ben maliye bilen bir Türkiyene güzel olurdu
-
@geyşomildış hocam belirli bi plan dahilinde gittiklerini düşünmüyorum ben. geçen burda yazan bi arkadaş da kendisine anayasa sorduklarını yazmıştı. bence tamamen kafalarına göre takılıyorlar:)
-
@nevsinmengü sanırım bir aday benim girdiğim gün, muhtarlıktan mı ne bir belge almıştı üzerinde TC No yazan. Kapıda kimlik bıraktı, içerde ise o kağıdı gösterdi. Zaten mülakat için önemli olan TC No ve adının yazması. 5 Saniyelik işi var içeride kimlik olayının.
-
@musgrave_ Zayıf yönlerimizden daha çok soruyorlar gibi geldi banada.. Yönetmeliği okuyunca siyaset bilimi,anayasa hatta kentleşme felan gelir diye düşünmüştüm mülakatta ama öyle olmadı.
-
@nevsinmengü aynı dert bende de vardı. meclisi arayıp sordum kimlik fotokopisi olur dediler.
-
acaba p34'te totalde çağrılanlardan kaçı mülakata gidecek? cuma günkü promosyonda 32 kişi gelmesi gerekirken 19'u vardı. pazartesi mülakata giden arkadaşlardan biri listeye baksın ona zahmet. merak ediyorum
-
@parşömen Hocam neden az gelen sayısı ? Meclis tercih edilmiyor mu ?
-
@isildur sureci uzun olduğu için olabilir. Ben dahil 4 5 kişi biliyorum başka kurumları kazandığı için gitmeyecek olan
-
@parşömen desenize p34 den girenler epey şanslı o halde
-
@isildur valla sonuca bakarak çok neden sayabilirim
1)kazanacağına dair umudu yoktur (çoğunluk bu gruptan bence)
2)başka yere atanmıştır (önümdeki gelmeyen 5-6 kişi bu gruptandır muhtemelen)
3)İngilizce konusunda çekinceleri vardır
4)meslek diğer ankara'daki uzmanlıklara göre zor bir meslek olduğu için -
@parşömen Diğer uzmanlıklara göre niçin daha zor ? Ortamdan dolayı mı ?
-
@monser vekil mobbingi çok oluyor diyorlar. bir de iş yoğunluğu stabilmiş genelde. azalmıyormuş.
-
@parşömen Anladım hocam. Hiç mi artısı yokmuş yahu bu uzmanlığın
-
@isildur kariyer meslek, ankaranın doğusuna gitmiyorsun, statüsü olan bi meslek.. beni doyurur bunlar valla
-
Arkadaşlar maaşlar yine diğer uzmanliklarla eşit mi also yönde duyumu bilgisi olan var mi acaba?
-
@serimeri
3600 ek gösterge hocam. eski üstadlar fazla alıyor tabii onlar 3600'e tabi değil. -
@serimeri khk ile maaşlar eşitledi hocam fazla maaş eskidendi. Diğer merkez kariyer mesleklere aynı maaş, 4600.