TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
@kuppa yok artık daha neler ciddi mi şimdi?
-
@nfs ciddi maalesef. isterseniz yarın insan kaynaklarını arayıp teyit edebilirsiniz.
-
@kuppa tamamdır hocam arayacağım, eğer dönüş alırsam ve unutmazsam buraya da yazarım.
-
Arkadaşlar daha önce böyle bir form dolduran oldu mu ? Adresi kısaltmadan yazınız demişler. Kısaltmadan yazınca verdikleri yeri aşıyor ve fotoğrafın yapıştırılacağı yere kayıyor. Düzenlemeye çalıştım fakat açıklamada baya ciddi yazmışlar. Yani oynama yaparsak sanki sorun çıkacak gibi? Dolduran var mı? Varsa yardımcı olabilir mi?
-
@nfs ben de aradım sordum elden kabul etmiyorlar posta olacakmış illaki
-
Şovenist bir yaklaşımla bunları yazdığım düşünülmesin diye yazımın başında böyle bir düşüncede olmadığımı belirteyim. Görüldüğü üzere ve daha öncede değindiğim üzere hukuk mezunları sanıldığı kadar uzman yardımcılığı kadrolarına ilgi göstermiyor. KPSS P4 puan türü içerisinde %60 hukuk olmasına karşın sadece 24 adayın 80 puan üstünde olması ve başvuru yapması bu durumu anlatmaya yetiyor. Her ne kadar ilan metninde YDS şartı olsa dahi sınava başvuru yapabilecek sadece 43 hukuk mezunu olması gerçekten durumu anlatmaya yetiyor. Gelelim diğer konuya, eğer burada yapılan konuşmalar gibi hukuk mezunları çok zor yıllar geçirmiş olsaydı tablo yine aynı olur muydu? Yoksa hukuk mezunları da tıpkı iibf mezunları gibi hem yds için hemde kpss için daha sıkı çalışma sergilemez miydi? Buradan şöyle bir sonuç ortaya çıkmıyorsa ben gerçekten meseleye çok uzak olduğumu düşüneceğim. Son yıllarda yapılan hakim savcı ve kurum avukatlığı atamaları yeterli düzeyde olması ve hukuk mezunları tercihen a kadro ilanlarla uğraşmaktansa önceliği hakim ve savcılıktan yana kullanmayı ve daha sonra kurum avukatlığını denemeyi tercih ettikleri net değil mi? Hakim ve savcılık mesleğinde maaşların ciddi düzeyde artması vs. derken uzman yardımcılığı kadroları çok gerilere atılmış olduğu anlaşılmıyor mu? Bunu sağlayan neden de alımlardaki yüksek rakamlar değil mi? Bu tablodan sonra bu konuyu kendi şahsım adıma sonlandırıyorum dostlar.
https://www.tercihiniyap.net/haber/tbmm-yasama-uzman-yardimciligi-mulakat-sinavi-puanlari-aciklandi
-
@antimülakat Hakimlik alımları her ne kadar uzmanlığa yönelen hukuk mezunu sayısını azaltsa da, maalesef meseleye uzaksın hocam hukuktan başvuran sayısının az olmasının üç sebebinden ilki sadece 2017 puanının geçerli olması, ikinci sebebi YDS ve son sebebi de 2014'ten beri (son ilanlardan Kalkınma ve Gençlik Spor Bakanlığı önceki alımlara göre hukuka özgü kadro açmamış olsa da) ilk kez hukuk mezunları için bu kadar fazla kadro açılmasıdır. Bu ilanda YDS şartı olmasaydı o ilanın talebi İİBF'yi bile geçerdi. Kontenjan dolardı ve taban puan 80'in altına düşmezdi. BTK listesi açıklanınca göreceksin hocam, 300'den fazla hukuk mezunu o sınav listesine girmiş olacak. Eminim bunların hepsi YDS puanım olsa da yazılı sınavla da uğraştırmayan mis gibi TBMM ilanına keşke başvurabilseydim diye iç geçiriyor olacak. YDS şartı istemeyen TSE Uzman Yrd. gibi sadece Gebze'de 5 yıl çakılı kalma şartı konulan uzman yardımcılığına bile ne kadar çok talep oldu, haberin var mı? 16. kişi 89,6 ile kapattı. https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=4499 Ancak haklı olduğun taraf da, hakimlik ve savcılık alımlarının bir miktar kişiyi de eritmesi ancak bu geçici bir durum ve acil ihtiyaç 1-2 seneye kapandıktan sonra her şey eski düzene dönecektir. Ayrıca hukuktan a grubu kadrolarda her senenin böyle olacağını da düşünmüyorum. TBMM hukuk listesinin son sırasındaki kişi 71 puan ve 70 YDS ile başvurmuş. Her iki puan şeklinde de resmen sınırda, o kişi için bu mülakat büyük piyango bence...
-
Her ne kadar geçici bir durum olsa da su an ki hukuk mezunları altın çağını yaşıyor. Daha önce böyle olmadı ve olmayacaktır da... Keza 2 senedir hakimlik alımları harika.. Çoğu kurum hukuk mezunu uzman için kadro açıyor. Hele üniversitelerde kadroları takip eden varsa bomboş kalıyor asistanlık kadroları..(Çoğu üniversiteye hukuk fakültesi kuruldugu için asistan alımları da hakimlik kadar iyi) Tabi çoğu hukuk mezunu hakimlik/savcılık deneyip olmadı üniversite ya da kurum sınavları deneyecektir. Şu an ki mezunlar gerçekten çok şanslı ve epeyce alternatife sahipler. Ha 2 seneye kalmaz bu ortamın esamesi kalmayacaktır. Herkesin mutlu olacağı bir iş hayatı olması dileğiyle... Sanırım özlük haklarıydı sosyal imkanlarıydı derken bu faktörü çoğumuz göz ardı ediyoruz
-
Ya bu hukukçular iyi durumda kotu durumda tartışmasını bıraksak da. Yasama uzmanlığı şartları nelerdir, mulakati nasıl olmaktadır tarzı bilgi paylaşımı yapsak nasıl olur? Internette yakın tarihli bulamadım bilgi.
-
@odtüsbky hocam sanırım olaya farklı pencerelerden bakıyoruz. Ben hukuk mezunlarının altın çağını yaşadığı kanısındayım. Sende biliyorsun ki, sınavın 1 yıla düşürülmesi son dakika öğrenilen bir şey değil, bunu a kadroya başvuru yapabilirim diye düşünen her hukukçu da biliyordur. Bir de YDS meselesinin önemi a kadroda yeni ortaya çıkan bir mesele değil. A kadroda puan türlerinin değişmesi öncesine kadar https://www.tercihiniyap.net/haber/hangi-kurumlar-yds-puani-isteyecek oluşturduğumuz tablo ve yazılardan görebilirsin. Hukuk mezunlarına sorulmaz mı o halde, ey hukuk mezunları a kadro hedefiniz varda neden YDS puanı almaya tenezzül etmediniz? Bu durumun tek sebebi var o da hukuk mezunlarının kadro anlamında altın çağını yaşaması. Ben meselenin bu kısmı ile ilgileniyorum. Adam her halükarda bir kamu kurumunda kurum avukatı olacağını biliyor, o halde önceliğini adli ve idari yargı hakim ve savcılığına veriyor. A kadro sınavlara girenlerin büyük bölümü bu puanda bir kenarda beklesin diye giriyor. Ben bir çok hukuk mezunu tarafından bu dönemin altın bir dönem olduğunu ve uzmanlık sınavlarının zor dönem tercihi olduğu düşünmekte ısrarcıyım.
-
İnsan kaynakları ile konuştum
Kutucuk X ile doldurulacak. Askerlik içim başlama yerine tecilli yazılacak. Formun tamamını büyük harflerle doldurmak zorunda değiliz. Üniversite adı ve yeri /bu bölüm) için üniversitede,fakülte,bölüm,yer yazarsanız güzel olur dedi. Kayıtlı olunan nüfus idaresi, kimliğin arkasında yazan il ilçe. Adreslerde mahalle gibi yerleri kısaltabilirsin(örneğin; mah. ) dedi fakat istersen puntoyu düşür öyle yaz dedi. Ben Kısaltma yapmadan puntoyu düşürüp yazıcam. Herkese kolay gelsin başarılar. İsteyen duyuruda verilen numarayı arasın sorsun. Ben bir sürü soru sordum sabırla karşıladı
-
Buraya yazmayı unuttum arkadaşlar, P34 puanına neden B seviyesi isteniyor diye aramıştım da insan kaynaklarını. Diğer bölümdekilerden farklı bir birimde çalıştıracaklarmış bu kişileri. Herhalde çeviri, yabancı konuk ağırlama vb. tarzı işler olacak ondan B seviyesi istiyorlar.
-
@soulofnight TBMM farklı bir kurum diğer a kadrolar gibi değil, kadroyu doldurur.
-
Arkadaşlar GSAT formundaki kimlik bilgilerini herkes eski kimlik belgesine göre mi dolduruyor? Sayfada kimlik kartı olanlar bilgi bulunmayan alanları boş bıraksın vs gibi bir ibare var ama ben yine de doldurdum eski kimlik belgesine göre. Sorun olmaz galiba, değil mi?
-
@titoizm diğer gruplar ne şekilde çalıştırılıyormuş bir bilginiz var mı hocam ?
-
@isildur Malesef dostum. Ben sadece daha önce bu formatta ilan görmediğim ve merakımı gidermek için aramıştım.
-
Tatmin edici olurmu bilmem ancak torpil yaptıranlara eksi puan verilmiş önceki tbmm alımlarında, tüm partiler takipçisi olabilir bu durumun tarafsız kişiler alınmak isteniyor olabilir umarım umduğumuz gibi olur.
http:// www. haberturk. com / gundem/haber/1549833-meclis-polisi-icin-psikolog-esliginde-adaylar-dinlendi
-
@yedimdegeldim İkna edici olması açısından şunu söyleyeyim hocam. Malum yakın zamanda bir alım oldu RTÜK'e. Bundan akrabalara falan bahsedince dayım illa şuna söyleyelim, şu var bu var Ankara'da. Ben de zımnen kabul ettim bunu Allah affetsin. Hem KPSS puanıma hem de bu verilen söze güvenerek kanunun özetini çıkarıp gittim. Ancak sonuçlar açıklandığında olmadığını gördüm. Şimdi hakikaten iyi ki olmamış diyorum. Hem çok daha iyi kurumlar kadro açtı, hem de vicdanen rahatım. Bir de şunu duydum bizzat dayımdan: "X kişisini Maliye'ye söyledim onu aldılar." Yani ömrünüz boyunca minnet duyacaksınız. Ki bu torpil vasıtası ile sizin çalışmanızın, KPSS puanınızın bir kıymet-i harbiyesi kalmayacak. O yüzden hakkımızla kazanalım kazanacaksak. Kaybedeceksek de hakkımızla. Herkese başarılar dilerim.
-
Bunun süreci tahminen ne kadar olur arkadaşlar ? 4-5 ayı bulur değil mi ?
-
@monser yani büyük ihtimalle zaten önce güvenlik soruşturması olacak ise yakın tarihte olmaz mülakatlar.