Kamuya 2018 de 110 bin memur alımı yapılacak
-
110 Bin memur deniyor. Bu atama izni verilen sayıdır. Biliyorsunuz pek iktisatlı olan kurum ve kuruluşlarımız izin verilen bu sayının hepsini kullanmıyor. Sen, ben, o öyle bir hale geldik ki adamlar resmen bizimle dalga geçme cüretini kendinde buluyor. Yapılanları sorgulayan tek bir aklıselim insan topluluğu yok. Fiyatını bulan zihnini satıyor. Bunu da realite diye kendini avutarak yapıyor. Başımıza ne geliyorsa Allah'ı, ahiret gününü unutmaktan geliyor. Allah Allah diyerek bizi soyuyorlar, geleceğimizi soyuyorlar. Seçim yatırımından başka bir şey değil bu 110 Bin söylemi. Ben şeffaflık istiyorum kardeşim afaki sayılar değil. Yetimin, öksüzün ve binlerce vatan evladının içerisinde, üzerinde hakkı olduğu bu cennet vatanın hakkını, tarihini ve insanını koruyan siyasetçiler istiyorum. Kendi vatandaşına değer gösterdiğini her platformda söyleyerek onlarla esasında dalga geçmelerinden nefret ediyorum. Adalet mülkün temelidir demiş Hz. Ömer ancak adalet bu ülkenin fa.işesi olmuş artık.
-
Arkadaşlar inşallah bu kadrolarda bize de ilan çıkar.Rabbim yardımcımız olsun insan yıpranıyor çünkü süreç uzadıkça.
-
@akkygsz hocam doğru diyosunuzda insanlar yıllarca alana emek verdikten sonra ki hiç kolay olmadığını işin içindeyseniz sizde bilirsiniz bu kadar uzun ve zor bi süreçten sonra yaa napalım alana kadro vermediler gdeyim zabıt katibi olayım demek istemiyor kesinlikle zabıt katipliğini küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama hayalimiz zabıt katipliği olsaydı liseden hazırlanırdık yani en az 4 yıl üniverste oku sonra yıllarca alana hazırlan bi müfettiş bi kaymakam olacak bilgiye eriş sonra git kadro verilmediği için zabıt katibi ol çok acı değil mi kimse herhangi bi mesleği küçümsemiyor sadece emeklerinin karşılığını hakettiklerini almak istiyor insanlar yani burda maliye yoksa beni ilgilendirmiyor diyene değil maliyeye kadro vermeyenlere tepki göstermek gerek
-
36 bin sağlık 50 bin Polis vs jandarma 20 bin öğretmen 3500 de Adalet ve gümrük falan kalan 500 iibf
-
@bircahil o bela seni bulduğunda görürsün. Ağzını topla ayarsızlık yapma konuyu başka yere çekiyorsun madem ağzını toplada çek. @paretowilfredo admin müdahale edin lütfen beddua filan bu ne gitsin fitnesini başka yere saçsın
-
Arkadaşlar birşey soracağım bu kyk in söylenen sayı çok değil mi ? Bu sayının bu kadar çok olması acaba şey olabilir mi hami taşeronlar kadroya geçti ya tekniker teknisyen dahil olabilir mi bu sayı. Taşeronlar da sınavla alınacakmış ya galiba belki ondan sayı fazladır.
-
Bide bu rakamlara kariyer memurlukları dahil değil diye biliyorum çünkü geçen sene 5000 mi ne alınacak açıklaması yapılmıştı düz memurluk için sonra araştırmıştım bu merkezi atama rakamlarına bizim alan grubu dahil değilmiş.
-
bu rakamlara a grubu kadroları dahil değil arkadaşlar. ayrıca 110 bin fena rakam değil 2012 den beri senede hep 70-80 bin atama yapılıyordu.
-
Eğitim Fakültesi mezunlarının 20binini oluşturduğu 110bin kişilik alım planı oldukça iyi bence.. sonuçta 70binlik alımlarda eğitim mezunlarına 30-40bin kadro veriliyordu bize bişey kalmıyordu.. Evet atanamayan atama bekleyen binlerce arkadaşımız var ama atanma ihtimali olan arkadaş sayımız önceki yıllara göre baya iyi durumda
-
@hamzaömerhalid acinacak haldesiniz,haldeyiz sen hala burda lumpen lumpen ayar vermeye calisiyorsun guluyorum sadece
-
@akkygsz hakim savcı bu sayıda yer almaz hocam.
-
@sr p3 atamasi yani bu 110bin oyle mi
-
@duranvarlık evet
-
Arkadaşlar bu rakamlar her halükarda iyidir. Bir kaç teknik konuya değindikten sonra neden iyi olduğunu ifade edeyim:
1- Öncelikle burada bahsedilen rakam alınan izinlerle alakalı, izni alan yıl içerisinde bu iznin tamamını kullanacak diye bir kural yok.
2- Açıktan atama izinleri yıl içerisinde talep edilir, burada sürecin belirleyicileri Maliye Bakanlığı, DPB ve Başbakanlık. En sonra Başbakanlıktan onay gelir.
3- Son yıllarda atama izinleri 75 - 90 bin arasında geliyordu. Bunun da büyük çoğunluğu Meb ve Sağlık Bakanlığına oluyordu.Şimdi neden bu rakam iyi açıklayayım. Arkadaşlar her atama, kendi bölümümüz veya fakültemiz ile ilgili olsun olmasın bize doğrudan veya dolaylı olumlu etki yaratır.
Örneğin, KPSSP3 ile yüksek puan alan öğretmen kendi branşı ile atanirsa, merkezi atamada 4001 kadrolarına veya açıktan atamada Ptt,kyk veya nüfus müdürlüğüne girmeye çalışmaz. Sağlık bölümü okuyanlarda aynı şekilde bu kadrolara başvuru yapmaz.
Başka taraftan diğer fakültelerden ne kadar atama olursa, bizimde kadro taleplerimize kayıtsız kalamazlar. Bu kadrolar en nihayetinde Maliye Bakanlığı koordinasyonunda ilana çıkıyor. Bu durumda bizimde 2.000 ve üzeri guy talebimiz mecburen dikkate alınır.
Sonuç olarak, atama sayısındaki her fazlalık bizi doğrudan veya dolaylı olarak olumlu etkiler. B
-
@bircahil hükümet 110 bin alım yapacağız diyor sen burda hükümeti kötülüyorsun biraz samimi ol alım yapmayacağız deseler eliştirirsin bişe dersin ama bu durumda nasıl böyle konuşuyorsun kaldı ki her sene a grubundan alım yapıldı alım yapmadığı sene var mı böyle konuşarak bir yerlere varılmaz zorla mı okuttular bize bu bölümleri süreç her zaman böyle işliyor bu 110 bin alımın içinde bizde varız daha geçen gün bakan alım yapacağız diyor sen burda siyaset yapıyorsun geçen sene gibi zor bir dönemde bile 2000 guy geldi bu sene de illaki gelecektir biraz sabır sadece.
-
@can-mavi ocakta 1250-1500 guy ilanı duyumunu söylüyor kaç aydır bu ilan gelecek arkadaşlar önceki duyumlarının hepsi gelmiş az kaldı biraz daha sabır sadece
-
@walrass06 kardesim bak ben burda konuyu manipule etmeye calisip,hukumet karsiti propaganda yapmiyorum,ama siz de takdir edersiniz ki en azindan 2018 alim yapilacagini soylenen bolumler (bakanliklar)artik umitvar.ya biz?en azindan bir yetkilinin de cikip caresizce bekleyen iibf lileri bir nebze olsun umutlandirmalari gerekmiyormu?
-
@bircahil hocam yetkili biri diyorsun bakandan yetkili biri mi var bakan 2 gün önce açıklama yaptı 2018 de alım olacak dedi alım yapılacak bölümleri de söyledi
-
@walrass06 bakin siz kabul edin ya da etmeyin polyanacilik bizi bir yere goturmuyor.bizi yok sayiyorlar.siz de en az herkes kadar bu durumun farkindasiniz.
-
@walrass06 ama bu ucu baska yerlere gidebilecek bir konusmaydi,ki o aciklamadan sonra burda uzun uzun tartismalar oldu. Hala bile emin degiliz ne zaman gelecek,ne kadarlik bir alim olacak diye.guy ile ilgili bir aciklama yapti ne dedigi bile anlasilmadi